Ziarul Unirea

FOTO, VIDEO: Alexandru Weber, antrenorul din Sebeș ce a reușit o performanță istorică: debutanta Măgura Cisnădie, calificată în grupele Cupei EHF!

Performanță de senzație reușită de antrenorul Alexandru Weber, originar din Sebeș, care la prima participare în competițiile continentale de handbal feminin, a reușit să se califice în grupele Cupei EHF cu debutanta Măgura Cisnădie.

Formația din Sibiu a eliminat o formație “grea” a Europei, fosta campioană Zvezda Zvenigorod, după o repriză secundă fabuloasă în returul din propria sală, o victorie imensă 28-16 (10-10), după ce în Rusia a pierdut, scor 25-29. Cu deficitul de 5 goluri din tur, Măgura a remontat incredibil în ultimele 30 de minute, cu Ada Moldovan printre eroine (7 goluri, în efectiv fiind și Paula Chirilă).

ELIT

În video ce urmează vă prezentăm finalul incendiar al jocului de la Cisnădie, ce a parafat o calificare de senzație

O a doua repriză de vis, câștigată la o diferență de 8 goluri și un rezultat de excepție pentru Măgura lui Weber, ce a promovat în urmă cu trei ani și jumătate, în premieră, în Liga Florilor.

La prima participare din istorie în cupele europene, Măgura, o echipă înființată în urmă cu 4 ani și jumătate, a izbutit o calificare imensă pentru localitatea de numai 14.000 de locuitori, tragerea la sorți a grupelor fiind programată joi, la Viena. “Am trăit intens actul secund, unul în care realmente echipa a fost fantastică. Măgura este o echipă mică, cu un suflet mare, iar pentru mine, această calificare este cel mai frumos moment al carierei” a declarat Alexandru Weber.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Originar din municipiul Sebeș, un oraș ce are tradiție pe harta sportului de pe semicerc autohton, dar care acum nu mai activează la niciun nivel handbalistic, Weber este de 4 ani la cârma echipei sibiene, părăsind HC Alba Sebeș în 2014, după ce a ratat, la Sibiu, barajul de accedere în primul eșalon, fiind substituit de Teanu Popa.

Și fiecare stagiune a însemnat un pas în sus: 2015 – promovarea la baraj, 2016 – locul 12 în Liga Națională (și menținerea pe prima scenă, la baraj), 2017 – locul 9, 2018 – poziția a trei, medalie națională, urmată în această toamnă de debutul fructuos în cupele europene. “Fenomenul” Cisnădie continuă și în Europa, cu un mare pas înainte pentru reprezentanta micuței localități și ridicarea în permanență a ștachetei.

SCM Craiova, deținătoarea trofeului, şi debutanta Măgura Cisnădie ce a depășit două tururi preliminare, vor reprezenta România în grupele Cupei EHF în acest sezon, după ce ambele formaţii au obţinut victorii superbe duminică, în turul 3 preliminar – manşele secunde. Echipa din Sibiu este repartizată în urna a 4-a valorică, la tragerea la sorți, alături de Herning-Ikast și Nykobing (Danamarca), Kuban Krasnodar (Rusia).

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

FOTO, LIVE-TEXT: CSO Cugir – CS Hunedoara 0-1 (0-1)! Uriașă surpriză, „roș-albaștrii” s-au împiedicat sub Drăgana!

Uriașă surpriză sub Drăgana, un eșec cugirean tocmai într-un moment în care se visa la fotoliul de lider, după 4… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro