Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Albaiulieni cu care ne mândrim. Delia Alexandra Legian, dublu medialiată cu aur în acest weekend, la Campionatul Național de Culturism si Fitness și la Cupa Europeană IFBB

Publicat

în

Albaiulieni cu care ne mândrim. Delia Alexandra Legian, dublu medialiată cu aur în acest weekend, la Campionatul Național de Culturism si Fitness și la Cupa Europeană IFBB

Albaiulianca Delia Alexandra Legian, care până în prezent a câştigat mai multe titluri la concursurile de fitness, a obţinut în acest weekend două medalii de aur. Prima dintre ele, sâmbătă, la Campionatul Național de Culturism si Fitness, iar a doua, duminică, la Cupa Europeană IFBB.

„Cea mai mare performanță, după acest weekend de vis, este obținerea cardului PRO, ceea ce înseamnă trecerea la profesioniști”, a declarat Delia Alexandra Legian pentru ziarulunirea.ro

Deși abia a terminat cele două competiți, după un moment de respiro, va începe pregătirea pentru Campionatul Mondial din Spania, de la Santa Susana, care se va desfășura în perioada 3-7 noiembrie 2021.

Electrica Furnizare Discount

Cu multă muncă, ambiţie, și susținere din partea antrenorilor, familiei și a celor pe care îi antrenează, tânăra a reuşit performanţă după performanţă.

„Mulțumesc în primul rând antrenorului Claudiu Penzeș și soției sale Petronela care m-au susținut și au fost neîncetat lângă mine de-a lungul timpului, părinților mei, clienților pe care îi antrenez, pentru înțelegere și susținere! Multumesc sălii Sun Gym pentru colaborarea frumoasă pe care o avem. În această sală frumoasă și foarte dotată vă stau la dispoziție pentru a vă oferi informații corecte în ceea ce privește nutriția și antrenamentul potrivit fiecăruia. Mai doresc să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și mi-au transmis felicitări.

Aceste două titluri vreau sa le dedic din suflet domnului profesor Marcu Nicușor care și-a pus amprenta pe viața mea sportivă. Odihnească-se în pace!”, ne-a mai transmis tânăra campioană.

Tânăra este legată de tot ce înseamnă sport, fiind antrenoare de fitness de opt ani ani, anterior ea făcând parte din echipa de baschet feminin a universității din Alba Iulia.

Delia este din Alba Iulia, absolventă a Liceului cu Program Sportiv şi a Facultăţii de Educaţie Fizică de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, obținând apoi și un masterat în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Tânăra a urmat multiple cursuri de antrenorat și nutriție pe partea de Fitness și este singurul antrenor internațional IBBF din oraș.

Publicitate

Ştirea zilei

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Publicat

în

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Răzvan Gabriel Mihalache este probabil cel mai tânăr învățător din România. A împlinit 21 de ani în luna februarie a acestui an, dar a preluat prima generație de copii în urmă cu trei ani, când el însuși era un copil.

Avea 18 ani și șase luni când a intrat pentru prima dată într-o sală de clasă nu ca elev, ci ca profesor. Absolvise în vara lui 2019 Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași și cumva cariera lui fusese pecetluită încă din clasa a V-a, când părinții l-au îndrumat către acest liceu, care îi asigura o loc de muncă sigur la finalul studiilor.

Electrica Furnizare Discount

Deja cu trei ani de experiență la catedră în spate, Gabriel își aduce aminte râzând de prima lui zi de școală, ca învățător. Nu ascunde că a avut emoții, dar nici că a văzut în băiețelul din prima bancă, îmbrăcat îngrijit cu sacou și cămașă, pe el însuși, elevul care cu doar câteva luni înainte încă purta în spate rucsacul cu manuale. Mai greu a fost să capete încrederea părinților, speriați că în spatele catedrei din clasa copiilor lor se află tot un copil.

”Aveam emoții, sincer. Când am intrat în clasă prima dată, mă vedeam pe mine în bancă, atunci când eram eu elev. Se uitau ciudat la mine copiii, vă dați seama. Părinții își făceau griji când au aflat cine o să fie învățătorul copiilor lor. Dar acum am primit mesaje să mă întorc, mă apreciază”, spune Gabriel.

Din motive administrative, Gabriel nu a putut să ducă prima lui generație de elevi până în clasa a IV-a, cum s-ar fi cuvenit. Nu era titular pe post așa că s-a îngrijit de primii lui elevi doar doi ani. I-a preluat din clasa I și a rămas cu ei doar doi ani. În septembrie, anul acesta, este învățător la ”pregătitoare”, iar provocările sunt uriașe.

sursa: ziare.com / sursa foto: arhivă personală

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare