FOTO/ VIDEO: Alba Iulia: 22 de elevi și un profesor, care dormeau în Catedrala Încoronării pentru că nu aveau cazare, evacuați de pompieri după ce unuia dintre copii i s-a făcut rău

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Pompierii militari au evacuat, sâmbătă noaptea, un grup de elevi care, împreună cu profesorul lor, dormeau de două zile în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, aceștia sunt din județul Olt și au venit aici pentru sărbătoarea de 1 Decembrie, dar nu au avut cazare. Pompierii au foste sesizați deoarece unuia dintre copii i s-a făcut rău.

Inițial ISU Alba a anunțat că grupul de copii a fost găsit de pompieri, într-o parcare, dormind în autocar.

ELIT

Ulterior, reprezentantul instituției a rectificat, precizând că grupul venise cu trenul la Alba Iulia, din 30 noiembrie și, deoarece nu avea cazare, a fost găzduit peste noapte în Catedrală. Era a doua noapte pe care urmau s-o petreacă tot acolo, însă unuia dintre copii i s-a făcut rău și s-a apelat la 112.

Sunt 22 de copii, cu vârste între 11 și 14 ani, însoțiți de un profesor.

Cu toții au fost evaluati de medici iar elevul cu probleme de sănătate a fost transportat la spital, pentru investigații.

Ceilalți au fost cazati la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din municipiu unde a fost amenajat, special pentru aceste zile, un punct de prim-ajutor, li s-au oferit paturi în care să doarmă și o masă caldă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va începe luni o anchetă, pentru a afla în ce condiţii au plecat elevii cu un profesor şi de ce nu au avut cazarea asigurată. Purtător de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat pentru MEDIAFAX că se va constitui comisia de cercetare, care va încerca să afle ce s-a întâmplat exact.

”Se va constitui comisia de cercetare şi în urma evaluării situaţiei vom avea nişte concluzii şi se vor lua nişte măsuri”, a spus Mirela Paraschiv.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Dan 2 decembrie 2018 at 8:52

Daca au dormit in catedrala înseamnă ca cel mai probabil aveau acordul celor care de la catedrala. Nu ai cum sa te ascunzi un grup asa mare cand se inchide catedrala. Cei de la biserica nu au putut sa aibă grija de ei, mai ales ca erau copii? A trebuit sa vina statul sa le ofere loc de dormit si masa calda?

Eu 2 decembrie 2018 at 10:26

Va incurcati in stiri. Adevarul e ca au stat in Catedrala pana un preot a decis sa inchida Catedrala si au fost dati afara la propriu. Noaptea din 30 spre 1 au petrecut-o pe strada si in localurile deschise. Oare preotul ce suflet a avut sa scoata afara 22 de copii?

Bele Ioan 2 decembrie 2018 at 17:13

Daca se informau putin se rezolva problema. Vina este a profesorului care s-a comportat iresponsabil cu copii. Am facut zeci de excursii dar nu am avut parte de asa ceva.

Mary 2 decembrie 2018 at 19:24

Ce profesor poate fi asa inconstient sa plece din Olt cu copii asa mici fara sa le asigure cazare pe gerul acesta cumplit…

Comentariile sunt oprite