Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Alba Iulia: 22 de elevi și un profesor, care dormeau în Catedrala Încoronării pentru că nu aveau cazare, evacuați de pompieri după ce unuia dintre copii i s-a făcut rău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pompierii militari au evacuat, sâmbătă noaptea, un grup de elevi care, împreună cu profesorul lor, dormeau de două zile în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, aceștia sunt din județul Olt și au venit aici pentru sărbătoarea de 1 Decembrie, dar nu au avut cazare. Pompierii au foste sesizați deoarece unuia dintre copii i s-a făcut rău.

Inițial ISU Alba a anunțat că grupul de copii a fost găsit de pompieri, într-o parcare, dormind în autocar.

Ulterior, reprezentantul instituției a rectificat, precizând că grupul venise cu trenul la Alba Iulia, din 30 noiembrie și, deoarece nu avea cazare, a fost găzduit peste noapte în Catedrală. Era a doua noapte pe care urmau s-o petreacă tot acolo, însă unuia dintre copii i s-a făcut rău și s-a apelat la 112.

Sunt 22 de copii, cu vârste între 11 și 14 ani, însoțiți de un profesor.

Cu toții au fost evaluati de medici iar elevul cu probleme de sănătate a fost transportat la spital, pentru investigații.

Ceilalți au fost cazati la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din municipiu unde a fost amenajat, special pentru aceste zile, un punct de prim-ajutor, li s-au oferit paturi în care să doarmă și o masă caldă.

https://youtu.be/VzoaXBhCqN8

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va începe luni o anchetă, pentru a afla în ce condiţii au plecat elevii cu un profesor şi de ce nu au avut cazarea asigurată. Purtător de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat pentru MEDIAFAX că se va constitui comisia de cercetare, care va încerca să afle ce s-a întâmplat exact.

”Se va constitui comisia de cercetare şi în urma evaluării situaţiei vom avea nişte concluzii şi se vor lua nişte măsuri”, a spus Mirela Paraschiv.

[nggallery id=6518]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea