Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Adrian Oros, ministrul Agriculturii, prezent la deschiderea Târgului de animale de la Câmpeni: Cu cine s-a întâlnit și ce s-a discutat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost prezent vineri, 9 iulie, la deschiderea Târgului de animale de la Câmpeni. Acesta s-a întâlnit cu oamenii din zonă și cu primarii din Apuseni cu care a discutat despre dezvoltarea agriculturii și sprijinul pentru crescătorii de animale și fermieri.

„După o perioadă îndelungată în care ne-am confruntat cu restricții pentru a putea trece cu bine peste pandemie, am avut astăzi, 9 iulie 2021, Târg de animale (bovine, cabaline, ovine) la Câmpeni.

YouTube video

Am fost onorați cu prezența de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Nechita-Adrian Oros.
Domnul ministru a venit în zona noastră pentru a-și reafirma sprijinul pentru crescătorii de animale și fermierii din zona Munților Apuseni.

Ministrul a fost însoțit și de europarlamentarul Mircea Hava, de Prefectul Județului Alba – Nicolae Albu, deputatul Corneliu Olar și directorul DSV Alba – Vasile Spînu.

Am discutat la sediul Primăriei împreună cu alți colegi primari din zona noastră despre dezvoltarea agriculturii și sprijinul pentru crescătorii de animale și fermieri.

Domnul ministru Oros ne-a informat că la sfârșitul lunii iunie 2021 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

Prin prezentul act normativ se instituie o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID – 19, valabilă până la data de 31 decembrie 2021, în scopul compensării pierderilor cauzate de pandemie. Sumele se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Domnul ministru a fost și în vara anului trecut în Țara Moților și a discutat cu fermierii și cu primarii din zona munților Apuseni despre sprijinirea cu prioritate a formelor asociative, pe procesarea produselor agricole și pe gestionarea eficientă a apei pentru agricultură și despre măsuri de finanțare distincte care să țină cont de specificul zonei noastre.

Am inaugurat astăzi și Punctul de achiziții bovine din orașul Câmpeni amplasat în incinta târgului. Urmează să facem în continuare toate procedurile legale ca acesta să devină cât mai repede funcțional.

Am avut amenajat la târg și un punct de vaccinare anti COVID pentru cei care au dorit să se vaccineze.

Îi mulțumesc domnului ministru că ne-a fost alături! Le mulțumesc domnilor Mircea Hava, Nicolae Albu, Corneliu Olar și Vasile Spînu, precum și colegilor primari care au venit astăzi la Câmpeni. Mă bucur că am avut un târg reușit și îi asigur pe crescătorii de animale din zona noastră de tot sprijinul meu”, a scris primarul orașului Câmpeni, Dan Cristian Pașca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea