Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Acțiune IPJ Alba, pentru creșterea siguranței în trafic. Timp de o săptămână, polițiștii vor face verificări, fiecare zi având un domeniu dedicat

Publicat

în

Polițiștii din Alba desfășoară în cursul acestei săptămâni, mai multe acțiuni cu efective suplimentare, în vederea creșterii siguranței rutiere.

„În această săptămână sunt efectuate acțiuni cu efective suplimentare pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiecare dintre zilele săptămânii este dedicat unui domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Azi, activitățile desfășurate în trafic vizează verificarea transportului rutier de marfă și persoane, precum și respectarea de către conducătorii auto a regulilor privind trecerea la nivel cu cale ferată.

În zilele care urmează se va acționa pentru combaterea excesului de viteză și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Popa Ionela.

În 8 ore, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 62 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi mărfuri. Față de 11 conducători de astfel de autovehicule a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar unul a rămas fără permis după ce a fost depistat în timp ce conducea un camion fiind sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi marfă.

În intervalul orar 06,00 – 14,00, au fost verificate 39 de autovehicule de transport marfă şi 23 de autovehicule destinate transportului public de persoane și au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, din care 11 conducătorilor auto de asemenea autovehicule.

Toți conducătorii de autovehicule de transport marfă și persoane verificați au fost și testați cu aparatul etilotest, unul dintre aceștia fiind depistat cu o alcoolemie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, i-a fost reținut permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte 3 permise de conducere au fost reținute, pentru alte abateri.

În cele 8 ore de acțiune, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea accidentelor rutiere, vor continua.

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză, depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive și pentru verificarea purtării centurii de siguranță.

Publicitate

Ştirea zilei

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Publicat

în

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Răzvan Gabriel Mihalache este probabil cel mai tânăr învățător din România. A împlinit 21 de ani în luna februarie a acestui an, dar a preluat prima generație de copii în urmă cu trei ani, când el însuși era un copil.

Avea 18 ani și șase luni când a intrat pentru prima dată într-o sală de clasă nu ca elev, ci ca profesor. Absolvise în vara lui 2019 Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași și cumva cariera lui fusese pecetluită încă din clasa a V-a, când părinții l-au îndrumat către acest liceu, care îi asigura o loc de muncă sigur la finalul studiilor.

Electrica Furnizare Discount

Deja cu trei ani de experiență la catedră în spate, Gabriel își aduce aminte râzând de prima lui zi de școală, ca învățător. Nu ascunde că a avut emoții, dar nici că a văzut în băiețelul din prima bancă, îmbrăcat îngrijit cu sacou și cămașă, pe el însuși, elevul care cu doar câteva luni înainte încă purta în spate rucsacul cu manuale. Mai greu a fost să capete încrederea părinților, speriați că în spatele catedrei din clasa copiilor lor se află tot un copil.

”Aveam emoții, sincer. Când am intrat în clasă prima dată, mă vedeam pe mine în bancă, atunci când eram eu elev. Se uitau ciudat la mine copiii, vă dați seama. Părinții își făceau griji când au aflat cine o să fie învățătorul copiilor lor. Dar acum am primit mesaje să mă întorc, mă apreciază”, spune Gabriel.

Din motive administrative, Gabriel nu a putut să ducă prima lui generație de elevi până în clasa a IV-a, cum s-ar fi cuvenit. Nu era titular pe post așa că s-a îngrijit de primii lui elevi doar doi ani. I-a preluat din clasa I și a rămas cu ei doar doi ani. În septembrie, anul acesta, este învățător la ”pregătitoare”, iar provocările sunt uriașe.

sursa: ziare.com / sursa foto: arhivă personală

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare