Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Acțiune IPJ Alba, pentru creșterea siguranței în trafic. Timp de o săptămână, polițiștii vor face verificări, fiecare zi având un domeniu dedicat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii din Alba desfășoară în cursul acestei săptămâni, mai multe acțiuni cu efective suplimentare, în vederea creșterii siguranței rutiere.

„În această săptămână sunt efectuate acțiuni cu efective suplimentare pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiecare dintre zilele săptămânii este dedicat unui domeniu.

YouTube video

Azi, activitățile desfășurate în trafic vizează verificarea transportului rutier de marfă și persoane, precum și respectarea de către conducătorii auto a regulilor privind trecerea la nivel cu cale ferată.

YouTube video

În zilele care urmează se va acționa pentru combaterea excesului de viteză și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Popa Ionela.

În 8 ore, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 62 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi mărfuri. Față de 11 conducători de astfel de autovehicule a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar unul a rămas fără permis după ce a fost depistat în timp ce conducea un camion fiind sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi marfă.

În intervalul orar 06,00 – 14,00, au fost verificate 39 de autovehicule de transport marfă şi 23 de autovehicule destinate transportului public de persoane și au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, din care 11 conducătorilor auto de asemenea autovehicule.

Toți conducătorii de autovehicule de transport marfă și persoane verificați au fost și testați cu aparatul etilotest, unul dintre aceștia fiind depistat cu o alcoolemie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, i-a fost reținut permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte 3 permise de conducere au fost reținute, pentru alte abateri.

În cele 8 ore de acțiune, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea accidentelor rutiere, vor continua.

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză, depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive și pentru verificarea purtării centurii de siguranță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea