Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO-VIDEO| A.S. CENTRU “Ocupare şi antreprenoriat în satele şi comunele din Regiunea Centru”: 387 de persoane au beneficiat de consiliere şi orientare pe piaţa muncii

Publicat

în

*56 de persoane din comunele Fărău şi Unirea, judeţul Alba, au primit diplome de calificare de lucrători în gospodărie agroturistică şi în alimentaţie, recunoscute în ţările europene

ocupare si antreprenoriat in comunele din Regiunea Centru01Vineri, 23 mai, la Hotel Mercur din Alba Iulia, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului “Ocupare şi antreprenoriat în satele şi comunele din Regiunea Centru”, implementat de  Asociaţia Club Ecotur Dora D’istria, în parteneriat cu Fundaţia Rosel – Spania. Proiectul s-a desfăşurat în judeţele din Regiunea Centru, respectiv Alba, Covasna, Harghita, Mureş, Braşov şi Sibiu, iar în cadrul acestuia peste 700 de oameni au avut ocazia să participe la activităţi de informare, consiliere, calificare, instruire şi certificare, pe piaţa muncii. Majoritatea dintre beneficiarii proiectului au fost persoane ocupate în agricultură de subzistenţă, persoane inactive, şomeri precum şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

La evenimentul de închidere al proiectului au fost prezente persoane din grupul ţintă al acestui proiect,  cursanţi din comunele Fărău şi Unirea, managerul de proiect Anca Marin, coordonatorul Biroului Regional, Denişa Zedevei, experţii transnaţionali ai Fundaţiei Ronsel, Luis Garcia Deber şi Rafael Vasquez Cobas, Arghir Miclea şi Melinda Todoran, lectori la cursurile de calificare în alimentaţie, precum şi viceprimarul comunei Fărău.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul  “Ocupare şi antreprenoriat în satele şi comunele din Regiunea Centru” a constat în valorificarea potenţialului resurselor umane din mediul rural, prin implementarea unui program integrat de servicii de informare, instruire, consiliere, cursuri pentru dezvoltarea culturii şi competentelor antreprenoriale ale persoanelor ocupate în agricultură de subzistenţă, ale persoanelor inactive, în special femei, ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea dezvoltării activitatiilor non-agricole, activităţi menite să pună în valoare patrimoniul natural, cultural, şi tradiţional, pe de o parte, iar, pe de altă parte, să creeze locuri de muncă în sectorul agro-turistic şi alte domenii conexe.

În decursul celor doi ani de proiect a fost organizată o campanie de informare şi consiliere privind oportunităţile existente pe piaţa muncii, 15 seminarii de prezentare a programelor de formare, 10 seminarii de consiliere antreprenorială şi 15 de prezentare a posibilităţilor de finanţare, în toate judeţele din Regiunea Centru.

ocupare si antreprenoriat in comunele din Regiunea Centru16 În judeţul Alba au fost organizate seminarii în comunele Fărău, Unirea, Noşlac, Vinţu de Jos, Cergău şi Inoc. Două dintre aceste comune au beneficiat şi de programe de formare profesională. Astfel că, 28 de persoane din comuna Unirea au participat la un curs de lucrător în gospodăria agroturistică, iar alte 28 din comună Fărău au participat la un curs de calificare în alimentaţie, în urma cărora au obţinut diplome de calificare, recunoscute în ţările Europene.

Arghir Miclea, lectorul cursului în alimentaţie desfăşurat în comuna Fărău, a precizat că  a încercat să-i determine pe cursanţi “să înţeleagă că de fapt nu teoria este cea care va duce în final la rezultate deosebite, ci practica”, şi că a îmbinat astfel partea teoretică cu partea practică, declarându-se  mulţumit de modul cum au răspuns şi au înţeles cursanţii ceea ce a expus în faţa lor.  “Chiar şi la testele pe care le-am dat, o să vedeţi din rezultatele notate, că oamenii au fost curioşi, au fost interesaţi şi au depus eforturi”, a declarat lectorul Arghir Miclea, ce are o experienţă de peste 40 de ani în administraţie.

Alte cursuri de perfecţionare, de această dată în domeniul competentelor informatice dar şi antreprenoriale, au avut loc în comunele Boroşneu Mare, Ozun, Zagon şi Malnaş din judeţul Covasna, în timp ce în comunele din Harghita s-au defăşurat seminarii de informare. De asemenea, beneficiarii din judeţul Mureş au avut parte de consiliere şi mediere pe piaţa muncii, iar cei din Braşov şi Sibiu au participat la seminarii de informare privind oportunităţile de finanţare în mediul rural şi dezvoltarea afacerilor (antreprenoriat).

ocupare si antreprenoriat in comunele din Regiunea Centru27„În cadrul programului ne-am deplasat în zonele din mediul rural din Regiunea Centru, am identificat beneficiari şi le-am explicat care sunt posibilităţile de finanatare în mediul rural, cum pot demara mici afaceri, care să-i sprijine şi să creeze în acelaşi timp şi locuri de muncă pentru populaţia inactivă din această zonă”, a explicat Denişa Zevedei.

La sfârşitul proiectului, potrivit coordonatorului regional, au fost atinşi toţi indicatorii şi chiar s-au înregistrat mai mulţi beneficiari: ” Dacă se prevedea să înregistrăm un număr de 330 de beneficiari, noi am avut peste 700, şi am acordat mai multe servicii, în special de consiliere informare mediere pe piaţa muncii”. Proiectul a avut 765 de beneficiari înregistraţi, iar dintre aceştia un număr de 387 au beneficiat de consiliere şi orientare pe piaţa muncii şi alte 144 au participat la programe de formare profesională.

Proiectul a inclus şi activităţi de informare continuă a beneficiarilor, astfel că au fost elaborate un ghid de cultură antreprenorială în turism, alt ghid de cunoştinţe antreprenoriale în turism, un ghid de bune practici în turism dar şi o strategie integrată pe termen scurt, mediu şi lung, un “Observator rural al locurilor de muncă”.

Conferinţa de închidere a proiectului  a prilejuit  prezentarea la nivel de comune a realizărilor din cadrul proiectului, prezentarea activităţilor şi prezentarea de bune practici din experienţa  partenerului tansnational Fundacion Ronsel, precum şi a situaţiei antreprenoriatului în România şi Regiunea Centru.

Totodată, pentru o mai bună cunoaştere a activităţilor desfăşurate de Asociaţia Club Ecotur Dora D’istria, prin intermediul proiectului „Ocupare şi antreprenoriat în satele şi comunele din Regiunea Centru”, participanţii au vizionat şi un scurt documentar, care a ilustrat unele dintre activităţile desfăşurate pe parcursul celor doi ani de proiect. De asemenea, cursanţii prezenţi au ţinut să-şi exprime mulţumirea şi bucuria că au avut ocazia să beneficieze de astfel de servicii. Viceprimarul comunei Fărău a spus că speră ca prin calificarea pe care participanţii din comună au obţinut-o să poată să-şi găsească un loc de muncă.  “Mulţi dintre ei, sunt convins, care au posibilitate financiară, îşi vor deschide chiar şi o mică afacere. Sper ca nivelul de trai în urma implementării acestui proiect să crească”, a declarat acesta.

Proiectul s-a derulat în perioada 1 iunie 2012 – 31 mai 2014, şi are o valoare de 2.121.260,05 lei. Implementat  de Asociaţia Club Ecotur Dora D’istria în parteneriat cu Fundaţia Ronsel – Spania, proiectul a beneficiat de finanţare nerambursabilă din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,  Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de ocupare; Domeniul major de intervenţie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă.

„Pentru mine proiectul a însemnat dezvoltare, solidaritate şi şanse pentru mediul rural şanse pentru o viaţă mai bună”, a declarat  coordonatorul regional Denişa Zevedei.

La finalul evenimentului invitaţii au avut ocazia să asiste la un spectacol de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul „Cununa Fărăului”.

[nggallery id=1808]

Publicitate

Opinii - Comentarii

Schimbarea la Față – obiceiuri, traditii și superstiții. De ce e bine să priveşti CERUL în ziua de OBREJENIE şi ce înseamnă dacă vezi BERZE

Publicat

în

Schimbarea la Față a Domnului – obiceiuri, traditii și superstiții. De ce e bine să priveşti CERUL în ziua de OBREJENIE şi ce înseamnă dacă vezi BERZE

Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului este numită în popor şi Obrejenia (denumire ce provine din cuvântul slavon Obrejenie) şi semnifică o schimbare, o transformare. Totodată, sărbătoarea mai are şi denumirea de Pobrejenia sau Probojeni, cuvânt tot de provenienţă slavonă (provenind de la verbul popular „a probazi)”şi are sensul de a certa pe cineva.

Citește și: Când are loc Schimbarea la Față a Domnului

În schimb, în limba greacă, denumirea sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului este Metamorphosis, cu înţelesul de Transfigurare. Doar Sfântul Antim Ivireanul este singurul care atribuie acestei sărbători o denumire deosebit de  sugestivă: Dumnezeiasca Înfrumuseţare a lui Hristos.

Această sărbătoare este prăznuită pe data de 6(19) august și este privită și ca începutul toamnei, această zi fiind socotită zi de hotar pentru vară. Din această zi vremea începe să se schimbe și să se răcească. Schimbarea la Față mai este numită în popor și Obrejenia, OBREJENIEPobrojenia sau Probojeni. Denumirea Obrejenie vine din slavonă, “obrejenie” semnificând transformare, schimbare. Denumirea de Probojanii vine tot din slavonă, de la verbul popular „a probazi”, semnificând a ocărî sau a certa. Dacă denumirea în limba greacă a sărbătorii Schimbării la Față a Domnului este Metamorphosis (Transfigurarea), iar în limba slavonă Preobrajenie, Sfântul Antim Ivireanul o numeste sugestiv Dumnezeiasca Înfrumusețare a lui Hristos.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria • Urări de ”la mulți ani” de Sfânta Marie • SMS şi felicitări de ziua numelui

Obiceiuri, datini, tradiții și superstiții legate de Schimbarea la Față

În satele românești încă se mai pătrează viu spiritul acestei sărbători. De ea sunt legate o serie întreagă de obiceiuri, datini, tradiții și superstiții.

Acest praznic este unul foarte important, este una dintre acele zile când cerurile se deschid, iar cei aleși de Dumnezeu pot vedea Porțile Raiului. Cei care nu țin această sărbătoare vor fi uscați și gălbejiți ca florile care de acum încep să se veștejească. Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi și ploșniț. Femeile însărcinate, dacă vor ține această zi, vor avea o naștere ușoară, iar copiii ce îi vor naște vor fi sănătoși. Fetele nu-i bine să se spele în această zi pentru că nu le mai crește părul, așa cum nu mai crește iarba. Despre oamenii care nu-și văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineața zilei, se spune că vor muri până la sfârșitul anului.

Biserica a rânduit ca de sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, să se facă dezlegare la pește pentru bucuria praznicului.

În această zi nu este bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de către cineva, că așa vei fi tot anul, până la următoarele Probajenii. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă (beție, tutun, preacurvie, etc.), sigur va fi vindecat.

În această perioadă se sfințesc grădinile, boabele de grâu pentru semănat, recoltele. Credincioșii duc la biserică prinoase din roadele pe care le au. Acestea vor fi binecuvântate de preot și împărțite celor sărmani. De asemenea, viii nu trebuie să-i uite nici pe cei trecuți în neființă și să facă pomană în amintirea și pentru sufletul acestora.

Citește și: Nume derivate care se sărbătoresc de Sfânta Maria

Din 6 (19)august, toamna începe să-și intre treptat, treptat în drepturi. De acum înainte, iarba nu mai crește, păsările se pregătesc să plece spre țările calde, insectele se pregătesc să intre în pământ. Frunzele copacilor încep să ruginească. Dacă în Ziua Schimbării la Față vremea este însorită și plăcută, toamna va fi una roditoare și îmbelșugată. În schimb, dacă plouă toamna va fi una mohorâtă. În popor se spune că dacă în postul Adormirii Maicii Domnului plouă mult, iarna care va veni va fi una plina de ninsori.

Este bine ca până la această dată țăranii să termine de cosit și de adunat fânul. De acum încolo iarba și florile doar îmbătrânesc, diminuând calitatea furajului. Acum se culeg și ultimele plante de leac. În această zi se poate începe și gustatul boabelor de struguri. Deși încă nu sunt coapte și ți se sterpezește gura de la ele, tradiția le atribuie un rol vindecător și se spune că sunt buni de leac pentru cei care au intestinele sensibile.

O veche superstiție spune că nu e bine să te mai scalzi în apele repezi de munte, că apele se răcesc, iar cerbii vin să le spurce și crește riscul îmbolnăvirilor. “De la Probăjenii înainte, nu-i slobod să te mai scalzi în râu. O coborât cerbul de la munte, s-o pișat în apă și-o răcit apa. Atâta-i tăt.” (Memoria Ethnologica – colecția Parasca Fat)

Tot de acum este bine ca să nu se mai doarmă afară. “Numa` atâta-i vara, vară/ Până-i patu` mândrii-afară/ Dacă mândra patu-și mută/ Poți să știi, vara-i trecută.” (Memoria Ethnologica – colectia Parasca Fat).

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

Tot în acestă zi, tradiţia populară aminteşte că este bine să evităm călătoriile, chiar şi pe distanţe scurte, pentru că există riscul să rătăcim drumul spre casă . În acest caz, putem să ne întoarcem doar în anul viitor, odată cu venirea berzelor.

Tot în acestă zi, tradiţia populară aminteşte că este bine să evităm călătoriile, chiar şi pe distanţe scurte, pentru că există riscul să rătăcim drumul spre casă . În acest caz, putem să ne întoarcem doar în anul viitor, odată cu venirea berzelor.

Cine are o suferinţă trupească sau sufletească este bine să urmărească zborul berzelor; aşa cum pleacă berzele, tot aşa va pleca şi suferinţa sa.

Rândunelele se pregătesc de plecare, odată cu berzele, care le ajută să traverseze oceanul în siguranţă, purtându-le în spate.

Tot în acestă zi, tradiţia populară aminteşte că este bine să evităm călătoriile, chiar şi pe distanţe scurte, pentru că există riscul să rătăcim drumul spre casă . În acest caz, putem să ne întoarcem doar în anul viitor, odată cu venirea berzelor.

Praznicul Schimbarea la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos este prin excelență sărbătoarea îndumnezeirii firii omenești și a participării trupului nostru trecător la bunătățile veșnice care sunt mai presus de fire.

Sursa: romaniatv.net

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

ADMITERE LICEU 2021: A DOUA etapă de repartizare computerizată. CALENDARUL admiterii

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2021: A DOUA etapă a repartizărilor computerizate. Când are loc etapa a doua de repartixare. CALENDARUL admiterii

Calendarul admiterii la liceu pentru anul școlar 2021 – 2022 a fost stabilit. Potrivit Ordinului publicat în Monitorul Oficial, repartizarea computerizata a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat urmând să se facă în doua etape. A doua etapă de repartizare computerizată are loc în 6 august 2021.

Citește și: ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

Conform documentului, absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, care s-au retras, au întrerupt studiile sau au fost declarați repetenți ori doresc să se transfere de la învățământul profesional la cel liceal sau, în cadrul aceluiași tip de învățământ, de la o filiera/un domeniu de pregătire/specializare/calificare profesionala la alta/altul nu participa la procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul scolar 2021 – 2022.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului scolar 2021 – 2022 și care au participat la concursul de admitere în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, pot participa la admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul scolar 2021 – 2022.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Ședințele/acțiunile de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, dar și cele pentru completarea opțiunilor în fisele de înscriere pot fi realizate în unitatea de învățământ și prin mijloace electronice de comunicare (telefon, email, videoconferință online).

Repartizarea computerizata a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se face în doua etape. A doua etapă de repartizare computerizată are loc în 6 august 2021.

În etapele procesului de admitere, care presupun comunicarea de rezultate, datele personale ale candidaților – nume, inițială tatălui, prenume – vor fi publicate în forma anonimizata.

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează că medie ponderata intre media generala la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, și media generala de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Principalele repere ale admiterii în învățământul liceal în 2021 sunt:

29 iulie – înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă

30 iulie 2021 desfășurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

2 august 2021 afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

29 iulie – 5 august 2021 Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de către candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat

29 iulie – 4 august 2021 Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate pentru candidații cu CES în unitățile de învățământ de masă și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ

4 – 5 august 2021 Completarea opțiunilor în fișa de înscriere de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini Completarea opțiunilor în fișa de înscriere de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă

29 iulie – 5 august 2021 Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere

29 iulie – 5 august 2021 Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată

5 august 2021 Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată

6 august 2021 Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a candidaților din a doua etapă a admiterii

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Codul BUNELOR MANIERE: Câteva gesturi pe care nu ar trebui să le faceţi niciodată în public

Publicat

în

Codul BUNELOR MANIERE: Câteva gesturi pe care nu ar trebui să le faceţi niciodată în public

Codul bunelor maniere, atât al celor deja scrise, cât şi al celor ”dictate” de bunul simţ și educația fiecăruia, a stabilit o serie de reguli privind comportamentul în societate. Există unele gesturi pe care nu ar trebui să le facem nici măcar în intimitatea căminului nostru, dacă ne aflăm în compania cuiva, darămite în public.

Nu te scobi în nas! Bineînţeles că este normal să-ţi cureţi nasul, însă există suficiente mijloace igienice şi elegante pentru a face acest lucru, nu trebuie să-ţi foloseşti unghiile sau degetele, cu totul, pentru eliberarea cailor aerine. În plus, s-au inventat şerveţelele, batistele, umede sau uscate pentru curăţarea nasului! A venit demult vremea să scurtaţi unghia mică pe care, încă mulţi dintre cetăţeni o folosesc pentru scobitul în nas!

Nu-ţi tăia unghiile! Dacă nu te afli în incinta unui salon de înfrumuseţare, evita să-ţi faci manichiură sau pedichiura altundeva decât în intimitatea casei tale! Parcul, terasele, mijloacele de transport nu sunt locuri în care să-ţi tai unghiile!

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Mesaje de dragoste • Mesaje de iubire • Declarații de dragoste • Declarații de iubire

Nu mânca în mijloacele de transport în comun! Deja supraaglomerate şi cu o atmosferă sufocantă, mai ales în zilele caniculare de vară, mijloacele de transport în comun nu sunt absolut deloc potrivite pentru mic dejun, prânz sau cina. Este semn de proastă educaţie să-ţi desfaci senvisul în tramvai, saorma sau aripioarele picante cu sos de usturoi şi să îmbeţi restul pasagerilor cu arome deloc plăcute! Nu este nimeni obligat să-ţi miroasă ţie saorma cu de toate, mai ales dacă ai optat pentru ceapă şi usturoi din belşug! Cel puţin, mănâncă pe banca din staţia de autobuz dacă te roate foamea, nu urcă în mijlocul de transport în comun plescăind în urechilor altora şi obligându-i să călătorească în aromele senvisului tău!

Citește și: Mesaje de condoleanțe. Mesaje comemorare prin care ne exprimăm. Exemple de anunțuri de deces și de rămas bun

Nu cântă odată cu artistul pe care-l asculţi în căşti! Să foloseşti căştile pentru a asculta muzica în public este un obicei de bun simţ, pentru că nu este nimeni obligat să-ţi accepte toanele muzicale. Însă, atunci când cânţi şi tu odată cu artistul respectiv, indiferent că este Pavarotti, Michael Jackson sau Florin Salam, deja devine o problemă!

Nu-ţi curata dintii! Indiferent cât de deranjanta ar fi problema, fie că te afli într-un restaurant, fie într-un mijloc de transport sau pe bancă în parc, nu scoate scobitorile sau aţa dentară! Mergi la toaletă sau retrage-te într-un colţ pentru a-ţi curăţa dintii, în nici un caz în urechile şi sub privirile altora! Acest gest este extrem de urât, de dizgraţios şi o dovadă crasă de lipsa de educaţie!

Citește și: MESAJE pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI de La mulți ani pentru copii de ziua copilului din partea părinților, bunicilor

Luaţi-vă o cameră dacă simţiţi nevoia, nu transformaţi spaţiul public în propriul dormitor! Dragostea este un lucru minunat, nimic de spus, dar atunci când experimentezi sărutul franţuzesc în urechile altora, situaţia devine enervantă şi de prost gust! Acasă poţi fi cât de afectuos consideri, însă în parc, în supermarket, în mijloacele de transport în comun sau chiar la cinema, abţineţi-vă de la preludiu. Săruturile pasionale, îmbrăţişările, pipăielile şi gemetele nu sunt permise în public! Şi nu pentru că le interzice Poliţia, ci bunul simţ! (C.M.)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare