Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: A plecat printre îngeri! Durere fără margini și sute de oameni la înmormântarea Daviniei, tânăra din Alba Iulia care a murit în accident

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

inmormantare davinia 1Durere fără margini la înmormântarea Daviniei, tânăra de 18 ani din Alba Iulia care a sfârșit tragic, duminică seara, într-un accident de mașină. Joi, fata ”cu chip de înger” a fost condusă pe ultimul drum de părinții zdrobiți de suferință, rude, prieteni, colegi de la seminar, vecini, dar și oameni care n-au cunoscut-o niciodată, dar au fost profund marcați de tragedie.

Slujba religioasă s-a desfășurat la Seminarul Teologic ”Sântul Simion Ștefan”, după care cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul Maieri, acolo unde, îngerul plecat mult prea devreme dintre noi, își va dormi somnul de veci.

Într-un sicriu alb și în rochie de mireasă, așa a plecat spre eternitate Davinia.

”Viața este în mâinile lui Dumnezeu. Orice ați face în viață, trăiți cu conștiința că viața e în mâinile lui Dumnezeu, dincolo de planurile noastre omenești. Să ne rugăm ca Dumnezeu să fie și el în planurile noastre sau noi să-l cuprindem în planurile noastre pe Dumnezeu. Iubiți credincioși, ați participat la o prohodire, dar și la o nuntă. Ați participat la un moment în care aveți în față o mireasă. Este logodirea ei, astăzi, cu Hristos. Este nunta ei, să știți”, a spus unul dintre preoți.

Sciriul alb a fost înconjurat de zeci de coroane și flori, aduse drept ultim omagiu de către cei care au participat la înmormântare.

Printre cei care au depus o coroană de flori s-a numărat și Garda Apulum.

Reamintim că Davinia Paraschiva Anca și-a pierdut viața duminică într-un accident rutier petrecut în localitatea Dumbrava. Se întorcea acasă, la Alba Iulia, după o vizită la bunici, în localitatea Dumbrava. A fost de ajuns o clipă de neatenție, alături de lipsa de experiență la volan pentru a ajunge pe contrasens unde s-a trezit în fața unui TIR pe care n-a mai putut să-l evite.

În urma impactului a rămas încarcerată în mașina pe care o conducea și, rănită grav, cu toate eforturile făcute de echipajele de salvare și de medicii de la spitalul din Târgu Mureș, unde a fost transportată cu un elicopter SMURD, tânăra a pierdut lupta pentru viață, pe masa de operație.

daviniaDavinia Anca împlinise 18 ani în luna octombrie 2015 și era o artistă la începutul carierei – cânta în Corul Teotokos, dar cel mai mult i-a plăcut să picteze: ”… am început sa pictez de la 7 ani, pot spune un dar, o calitate, o moștenire. De-a lungul anilor, am participat la diferite concursuri și expoziții de pictura și desen cu lucrările mele atât locale cât și internaționale, unde m-am clasat pe un loc bun. Fiecare lucrare este unica în sine, fiecare fiind executată în totalitate manual, cu multa pasiune. Pictura este una dintre cele mai vechi expresii artistice umane. Arta este dăruire de trup și suflet prin culoare”, a scris tânăra pe blogul său.

A studiat la Liceul de Arte ”Regina Maria” și apoi la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Alba Iulia, fiind foarte apreciată de colegii săi, care au ales-o să-i reprezinte în Consiliul Județean Al Elevilor din Alba. Cei care au cunoscut-o spun că era frumoasă, era deșteaptă, modestă și atentă cu cei din jur și a plecat prea brusc și mult prea repede pe lumea cealaltă.

Davinia a lăsat în urmă o mare de oameni, cunoscuți sau necunoscuți, toți cu chipurile împietrite.

”Dumnezeu să o odihnească în pace!”

 [nggallery id=1897]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea