Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Veteranul de război Laurean Deac, sărbătorit la 99 de ani de reprezentanți ai Colegiului Militar din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia nu au lăsat uitată, nici în timp de pandemie, ziua de naștere a veteranului de război Laurean Deac, care a împlinit vârsta de 99 de ani, primind o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere, colegiului militar „Inimi sub drapel” și o carte de istorie.

„Veteranul de război Laurean Deac a împlinit în 14 februarie, 99 de ani. În ultimii ani, elevii militari l-au vizitat în cadrul proiectului „Credință și patrie – Mărturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia, dar și la aniversări, urându-i sănătate și „La mulți ani”.

Anul acesta, din cauza contextului pandemic, elevii militari nu au putut ajunge la dânsul dar i-au transmis gândurile lor bune prin intermediul doamnei Petruța Pop, șeful Cercului Militar Alba Iulia, și domnului maior Cosmin Stan de la Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Cei doi i-au oferit o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere, revista colegiului militar „Inimi sub drapel” și o carte de istorie.

Venerabilul veteran a primit bucuros urările transmise de elevii militari și a avut la rândul său un mesaj pentru aceștia: „Să le dea Dumnezeu sănătate ca să își poată împlini visul pentru care au pășit în liceul militar și să devină apărători de nădejde ai țării”, a spus veteranul de război Laurean Deac.

În scurtul schimb de mesaje, veteranul a arătat mândru spre un tablou primit în dar, la ceas aniversar: arborele genealogic al familiei, care are pictate numele părinților, ale fraților și surorilor, ale copiilor, nepoților și strănepoților.

Veteranul de război Laurean Deac s-a născut în data de 14 februarie 1922 la Ohaba. A fost încorporat la Regimentul 82 Infanterie, Compania 102. A luptat pe frontul din Rusia în cel de-al Doilea Război Mondial, fiind ochitor pe obuzier, iar timp de patru ani a fost prizonier de război la Sevan și Erevan.

Vă dorim multă sănătate și un călduros „La mulți ani”!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea