FOTO| Vară cu ”lecturi în șură”: Cartea și cititorii ei au poposit în comuna Cut, în gospodăria profesorului Ilie Moise, etnolog și cercetător de marcă

Paul Voicu - Primar 2020

Seria serilor de ”Lecturi în șură” a continuat și duminică. Cititorii și cartea au poposit în comuna Cut, la șura prof. univ. dr. Ilie Moise, etnolog și cercetător de marcă al României.

Lectura in Sura13La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și senatorul Alexandru Pereș.

ELIT

Cu acest prilej a fost prezentată publicului revista Rânduiala, revistă anuală de specialitate a Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, deoarece în paginile revistei au fost tipărite câteva dintre creațiile populare ale Anei Neamțu. Ana Neamțu trăiește și creează la Cut, fiind propusă în vara acestui an de către Centrul de Cultură ”Augustin Bena Alba” pentru acordarea titlului de Tezaur Uman Viu, propunere făcută la sugestia profesorului Ilie Moise.

În cadrul evenimentului, alături de prezentarea revistei au fost lecturate pagini din opera prof. univ. dr. Ilie Moise, operă care numără în prezent peste 40 de titluri de carte.

Mihail David - 2020

Cartea și cititorii au mai poposit în această lună în comunele Bistra și Sălciua.

În luna august proiectul va poposi la Oarda de Sus şi Oarda de Jos, unde vor avea loc ample manifestări dedicate scriitorului Ion Lăncrănjan”, transmit organizatorii.

Evenimentele sunt organizate de  Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ”Lucian Blaga„ şi Uniunea scriitorilor -filiala Alba- Hunedoara, alături de primăriile gazdă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

1 26 iulie 2016 at 18:11

Fara alex securistu’ si nelu turnatoru’ nu se mai poate organiza nimic in Alba ? Vai de noi… sincer !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...