Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO: Unul dintre ei ar putea fi viitorul tău prieten de nădejde. Adoptă un câine din adăpostul Primăriei Alba Iulia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

caini adapost 26 iunie038Mai mari sau mai mici, aflați în primele zile ale vieții lor sau la sfârșitul unor ani de pribegie, metiși sau câini de rasă, cu toții au aceeași poveste tristă: un om s-a descotorosit de ei, considerându-i o povară, lăsându-i pradă foamei, frigului sau căldurii excesive, lipsei de apă și pericolelor întâlnite la tot pasul – cele mai multe venite tot din partea unui om.

Nu au ales ei să trăiască pe stradă și nici nu sunt făcuți pentru o astfel de viață. Își cunosc foarte bine datoria – să fie prietenul și păzitorul unui om și e destul ca acel om să le întindă o mână binevoitoare pentru a-i fi recunoscători până la sfârșitul zilelor lor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În pozele din subsolul paginii puteți să-i vedeți pe viitorii dumneavoastră prieteni de nădejde care, pentru că au fost mai puțin norocoși, nu și-au găsit încă o casă, o curte, o grădină și un stăpân pe care să-l iubească necondiționat. Sunt câinii care au fost adunați de pe străzile municipiului în aceste zile și care așteaptă să fie adoptați pentru că încă nu și-au terminat misiunea: să-l apere pe om!

Adăpostul se află în cartierul Partoș, pe str. Rogozului nr.40, în incinta fostei stații de epurare aflată în zona fabricii de porțelan Apulum. Programul de vizitare și adopții este de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00 iar informații despre adopții puteți primi, între orele 8.00 – 16.00, la numerele de telefon: 0730/608 700; 0258/819 462; 0258/813 534.

Procedura este extrem de simplă și complet GRATUITĂ: vă alegeți câinele, completați un formular de adopție și-l primiți cu carnetul de sănătate ”la zi”: vaccinat, deparazitat, sterilizat și microcipat.

Un alt avantaj este faptul că acești câini sunt foarte ușor de întreținut datorită rezistenței pe care au căpătat-o trăind în condiții grele: se îmbolnăvesc foarte rar, se mulțumesc cu foarte puțin și rămân fideli celui care le acordă puțină atenție.

Iar pentru că în ultimul an au existat și situații fericite, în care mulți câini au fost adoptați de la adăpost, vă prezentăm pe scurt câteva happy-end-uri care să vă dea curaj și, dacă aveți un loc gol în suflet și în gospodărie, să vă facă să mergeți și să vă alegeți un viitor prieten:

titaUnul dintre cele mai recente cazuri este al Tiței – o cățelușă mică dar cu o foarte mare personalitate, probabil văzută și cunoscută de mulți dintre cei care citesc aceste rânduri. Tița a fost luată de mai multe ori de hingheri, a fost chiar adoptată dar, din păcate, a ajuns din nou pe stradă și apoi, bineînțeles, înapoi în cușca de la adăpost. Viața ei se va schimba în bine din aceste zile, a fost adoptată și va pleca în Germania alături de un om bun care vrea cu adevărat s-o îngrijească și să-i ofere un cămin.

sarmoasaSârmoasa a trăit multă vreme printre blocurile dintr-un cartier al municipiului. Nu excelează în frumusețe dar este deosebit de blândă și cuminte și s-a atașat mult de câteva persoane care o hrăneau. Nu a creat neplăceri nimănui însă cineva tot s-a găsit să fie incomodat la vederea ei. Evident, a ajuns la adăpost, în pericol să fie eutanasiată, dar cei care o iubesc au găsit o soluție pentru ea. În prezent este adoptată ”cu acte în regulă” și are curtea ei.

izaIza este unul dintre puii care au ajuns chiar din primele zile ale vieții lor după gratiile de la ecarisaj dar, din fericire, ochii ei albaștri au fermecat instant pe cineva care a adoptat-o imediat ce a văzut-o la adăpost. Așa cum vedeți în poză este o micuță curajoasă, care s-a așezat confortabil în așteptarea luării în evidență la medicul veterinar.

TobyMarele Toby este din prima serie de câini de la adăpost, amenințați cu eutanasierea. Spre deosebire de alți ”colegi” de cușcă el a avut un foarte mare noroc – o familie cu suflet mare i-a oferit căsuța lui și chiar un job pe care și-l îndeplinește foarte bine de aproape un an (din octombrie 2013) – să păzească locul în care, în scurt timp va fi finalizată construcția unei case. Trebuie să știți că încă din prima zi Toby a devenit prietenul unui băiețel cu care se joacă de câte ori se ivește ocazia și pe care îl va apăra cu strășnicie atunci când se va muta mai aproape de el.

Știm că mai sunt foarte multe astfel de exemple pe care noi încă nu le-am identificat. Știm că există în Alba Iulia persoane care și-au pus la dispoziție timpul și banii personali, fără să ceară ajutor și fără să aștepte niciun fel de răsplată,  pentru a salva cât mai mulți câini de la moarte și de a le găsi stăpâni. Știm că există persoane care au adoptat câini de la adăpost și acum sunt foarte mulțumite de decizia lor!

Dacă doriți să le urmați exemplul mergeți și adoptați un câine de la adăpost! Iată care ar putea fi viitorul dumneavoastră prieten (pozele au fost făcute în 26 iunie 2014):

[nggallery id=2022]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea