FOTO: Unul dintre cei doi militari uciși în Afganistan este din Alba Iulia

Vasile Claudiu Popa (FOTO dreapta), unul dintre cei doi militari uciși duminică în Afganistan, este din municipiul Alba Iulia. Aflarea tragicei vești a morții tânărului a lovit puternic familia și prietenii acestuia.

Nenorocirea a avut loc duminică în jurul orei 22:00. În timp ce patrulau, blindatul în care se aflau a trecut peste o o bombă artizanală, care a explodat. Soldaţii au fost transportaţi, cu un elicopter de evacuare medicală, la spital, însă, din cauza rănilor deosebit de grave, nu au mai putut fi salvaţi.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, de 28 de ani, era căsătorit şi se afla în a doua misiune în Afganistan. El era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2006 şi a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Popa locuia cu familia la Constanţa, acolo unde se mutase în urmă cu câțiva ani cu serviciul. Înmormântarea va avea loc însă acasă, la Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al MAN, “Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-au pierdut viaţa sub culorile Drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a celor doi ofiţeri post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Astăzi, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi eroi.

Până în prezent, nu mai puțin de 24 de militari români și-au pierdut viața în teatrele de operațiuni din Afganistan.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

5 Comentarii

constantin 23 septembrie 2013 at 16:42

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
Păcat de el.Un baiat atat de frumos cazut pe meleaguri straine

+++ 23 septembrie 2013 at 17:16

Zic astia pe PRO TV ca ambii sunt din Constanta. Pe cine sa credem ?

Horea 23 septembrie 2013 at 17:40

Daca ar fi sa judecam mecanic, am spune: riscurile meseriei.

Sentimental însă, plecarea lor definitiva de printre noi, ne întristează.

Dumnezeu sa-i odihneasca!

traian 23 septembrie 2013 at 19:11

totusi ,pare a fi mercenari !….cum ar fi sa -ti vina unul la tine in gospodarie sa-ti faca ordine ?!..sa lupti pt o cauza straina nu mi se pare a fi eroism ! D-zeu sa-l aiba in paza !…in razboi numai eroii mor , tampitii conduc , ca si in timp de pace !!!

Carcotasul 24 septembrie 2013 at 11:57

Zile cum vrei tu, mercenari, dar sa stii ca ei „fac ordine acolo”, sa nu vina vreun tuciuriu, care scoate camilele la adapat, in strigatul imamului, indobitocit si habotnic, sa iti puna sub funduletul tau pretios, vreo „bomba artizanala”, sa iti grabeasca intalnirea cu Dumnezeu, sau cu Alah!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...