Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Unul dintre cei doi militari uciși în Afganistan este din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vasile Claudiu Popa (FOTO dreapta), unul dintre cei doi militari uciși duminică în Afganistan, este din municipiul Alba Iulia. Aflarea tragicei vești a morții tânărului a lovit puternic familia și prietenii acestuia.

Nenorocirea a avut loc duminică în jurul orei 22:00. În timp ce patrulau, blindatul în care se aflau a trecut peste o o bombă artizanală, care a explodat. Soldaţii au fost transportaţi, cu un elicopter de evacuare medicală, la spital, însă, din cauza rănilor deosebit de grave, nu au mai putut fi salvaţi.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, de 28 de ani, era căsătorit şi se afla în a doua misiune în Afganistan. El era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2006 şi a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Popa locuia cu familia la Constanţa, acolo unde se mutase în urmă cu câțiva ani cu serviciul. Înmormântarea va avea loc însă acasă, la Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al MAN, “Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-au pierdut viaţa sub culorile Drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a celor doi ofiţeri post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Astăzi, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi eroi.

Până în prezent, nu mai puțin de 24 de militari români și-au pierdut viața în teatrele de operațiuni din Afganistan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea