Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia – vicecampioană națională la fotbal | Nicolae Carnat – MVP-ul turneului final

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de fotbal a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a devenit vicecampioană națională la fotbal, jucând finala mare a competiției studențești disputată pe stadionul “Știința” din Timișoara.

Formația din Cetatea Marii Uniri și-a trecut în palmares cel mai important rezultat la acest nivel, pierzând la loviturile de departajare ultimul act. Turneul final al campionatului național universitar al României a reunit șase echipe, clasamentul fiind următorul: 1. UVT Timișoara (campioană națională) – participă la Campionatul European Universitar de la Madrid, 2. UAB Alba Iulia, 3. UPET Petroşani, 4. UPT Timișoara, 5-6. UO Oradea, UTI Iași; Golgeter: P. Niță (UVT Timișoara) – 4 goluri, Cel mai bun jucător al turneului: Carnat (UAB Alba Iulia), Cel mai bun portar: Fl. Rusu (UVT Timișoara)

*Argint fără a pierde!

Cele șase echipe au fost repartizate în două grupe, urmând ca prima clasată să dispute finala mare. Albaiulienii au trecut de Univ. Politehnica Timișoara, scor 1-0 (gol N. Carnat) și Univ. Oradea, scor 2-1 (au punctat Onacă și N. Carnat – din penalty). În finală, UAB a condus cu 1-0 la pauză, gol An. David (18), a fost egalată de P. Niță (52), după ce antrenorul Vasile Ursu a fost eliminat la pauză. La loviturile de departajare au marcat Carnat și Oprița, însă ratările lui Joldeș și Ionică au fost decisive în eșecul cu 2-4. “Fotbalul reprezintă o preocupare pentru Universitatea din Alba Iulia și dorim să punem Alba Iulia pe harta marilor centre universitare din țară. Este un rezultat notabil pentru noi, cel mai bun din istoria universității”, a spus Vasile Ursu.

*Nicolae Carnaț – MVP-ul turneului

Nicolae Carnat, echipierul prim-divizionarei Sepsi SF. Gheorghe a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final. Staff-ul tehnic al Universității “1 Decembrie 1918” îi cuprinde pe Vasile Ursu, Răzvan Rusu și Dan Iordăchescu, delegat fiind Nicolae Ghișa.

Lotul a fost alcătuit din Dragoş Pop, Marcel Olaru – Octavian Ionică, Bogdan Ionicescu, Alexandru Petresc, Alexandru Doboș, Paul Joldeș, Bogdan Gligor, Adrian Onacă, Narcis Oprița, Sergiu Stanciu, Sergiu Horeiciuc, Andrei Negrea, Andrei David, Nicolae Carnat, Erwin Bloj, Mario Boldea.

Foto: AS Politehnica Timișoara


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea