Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, Unirea Dej – Unirea Alba Iulia 1-3 (1-0) | “Alb-negrii” au întors scorul în 10 minute și au obținut a patra victorie consecutivă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Dej, Unirea Alba Iulia a repurtat a 4-a victorie consecutivă, după ce a întors scorul în ultimele 10 minute în actul secund, scor 3-1 (0-1), goluri marcate de Lăsconi, Selagea și Davidaș.

Două reprize diametral opuse pentru „alb-negrii”, la pauză Bicheși făcând două mutări prin care a încercat să schimbe turnura jocului, introducându-i pe Captiu și Onacă. Selagea a sunat deșteptarea, Lăsconi și Davidaș secondându-l pe căpitanul unirist ce a dat tonul revenirii.

De remarcat și faptul că Lăsconi a marcat întâiul său gol din 2018, iar Davidaș punctează pentru a treia rundă la rând.

*Bicheși: „În prima repriză nu ne-am regăsit, ultimele 30 de minute le-am dominat”

După primă repriză în care nu ne-am regăsit deloc, în al doilea mitan am reglat chestiunile și am stăpânit confruntarea. În ultimele 30 de minute am dominat și golurile au venit firesc, preluând controlul întâlnirii. Se pare că în campionatul acesta poți să câștigi și dacă joci numai 30 de minute. Selegea este căpitanul în care găsim mereu sprijin, iar în actul secund Lăsconi și Davidaș au fost plusurile în ofensivă. Ne bucură această serie excelentă”, a declarat Adrian Bicheși, antrenor ce nu a pierdut de șase meciuri, suferind un singur eșec pe banca tehnică a Unirii, în primul meci, 0-1, cu Fotbal Comuna Recea.

Citește aici:  LIVE Unirea Dej – Unirea Alba Iulia – FOTO/VIDEO (FOTBAL)

*1-3, MIN. 90 – GOL Unirea Alba Iulia. Davidaș înscrie și el cu capul și duce scorul la 3-1, la o pasă perfectă de la Lăsconi.

*1-2, MIN. 85 – GOL Unirea Alba Iulia. Selagea îl învinge pe nou-intratul portar Georgiu (Kodion a ieșit accidentat) cu o execuție, plasată, în vinclu și își aduce echipa în avantaj, din penalty scos de Davidaș.

*1-1, MIN. 80 – Gol Unirea Alba Iulia. Selagea execută o lovitură liberă de pe partea stângă, portarul Kodion iasă greșit din buturi și Lasconi marchează cu capul.

*1-0, MIN. 41: BOJE a deschis scorul din pasa lui C. Itu

78 – Popescu bate plasat o lovitură liberă de la 35 de metri, goalkeeper-ul din Albă Iulia reține

71 – Lăsconi este faultat la 30 de metri, arbitrul indică lovitură liberă. Giurgiu a executat plasat, însă Kodion s-a întins spectaculos și a respins de lângă bara din stânga sa.

69 – Davidaș este găsit de un coechipier în zona careului mic, dar execuția sa din alunecare nu modifică tabela.

67 – Șerban șutează de la distanță, Suciu reține în doi timpi.

65 – Jocul este echilibrat, însă lipsit de ocazii la cele două porți. Rămâne 1-0.

45 – Pauză pe Stadionul Municipal. Gazdele intră cu avantaj minim la vestiare.

41 – GOL Unirea Dej. Cătălin Itu îl găsește excelent pe Boje, în zona punctului cu var, iar atacantul Unirii îl învinge pe Suciu și deschide scorul.

34 – Selagea se distrează cu apărarea dejeană și pasează către Matei, însă acesta din urmă șutează slab din poziție ideală.

22 – Giurgiu – cu un șut din alunecare – îl testează pe  Kodion, portarul de culoare reține fără probleme.

16 – Ocazie uriașă a gazdelor. Hîmpea a șutat de la 18 metri, dar balonul – deviat de un fotbalist al oaspeților – a lovit plasa laterală.

8 – Ferhaoui îl găsește pe Hîmpea în apropierea careului mic, dar fundașul trimite slab cu capul, iar Suciu reține. La cealaltă poartă, David ratează o execuție din alunecare.

6 – Primul șut spre poartă le-a aparținut gazdelor. Ferhaoui a trimis de la marginea careului mare, puțin pe lângă poartă.

“Alb-negrii”, cu 5 jocuri fără eșec și trei victorii la rând, sunt pe poziția a șasea și vizează un nou succes extern, în vreme ce amfitrionii, ultimii clasaţi în ierarhie, reala “lanternă roșie” au numai 11 puncte și traversează o acută criză de rezultate. Exceptând acel 3-0 la “masa verde” cu retrasa Viitorul Ghimbav, Unirea Dej nu a reușit să înscrie în 2018, remiza externă din runda precedentă de la Iernut întrerupând o serie de 12 înfrângeri succesive!

Unirea Dej: Kodion – Șerban, Hîmpea, Blaj, Podină, Ferhaoiu, Kis, S. Kovacs, C. Itu, Boje, Gnahore; rezerve I. Gerogiu, Iepan, Graur, Papp, Sabo, P. Popescu, R. Muntean.

Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu –  F. Morar, I. Grozav, Al. Man (46, Onacă), Ad. Matei – Al. Giurgiu, De Marco (72, Schiau) – Lăsconi (90, N. Rus), Selagea, Davidaș – An. David (46, Captiu); rezerve Petric, S. Iacșa, Goguța. Antrenori Adrian Bicheși și Marcel Rusu.

*Puzderie de “stranieri” și Bolba – noul antrenor

Dejenii au un lot garnisit de stranieri, portarii Kodion (Franța) și Di Donato (Italia), fundașii  Nogo (Burkina Faso) și Mendes (Anglia), mijlocașii Ferhaoui (Franța) și Gnahore (Anglia) fiind numele exotice din distribuția gazdelor. Rezultatele nesatisfăcătoare au determinat însă înlocuirea italianului Pino Murgia cu Mircea Bolba, antrenor care a stat pe bancă în precedenta rundă la Iernut. Albaiulienii vizează să câștige următoarele dispute externe, la Dej și apoi la Tășnad (intermediara din 25 aprilie), în așteptarea duelului orgoliilor cu liderul “U” Cluj.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea