Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Fortuna Lunca Mureșului 1-1 (0-0), la Under 19, cu vedetele Haj și Gilyen în prim plan

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub spectrul evenimentelor din partida tur, un 4-3 tensionat la Lunca Mureșului, în urmă cu 3 săptămâni, disputa dintre Unirea Alba Iulia și Fortuna Lunca Mureșului, din cadrul ultimei etape din acest an a Campionatului Under 19 Elite, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0).

A fost prima remiză a „alb-negrilor” în acest sezon, deși albaiulienii, ce au fost îndrumați de Marcel Rusu și Mihai Dăscălescu, întrucât Robert Sicoe era în tribună, suspendat, după evenimentele din tur, erau cotați cu prima șansă.  Uniriști au în efectiv jucători precum Haj, Jurj, Oneț, A. Moldovan, C. Dănilă, mereu rezerve la echipa din eșalonul terț, unii chiar cu minute în Liga a 3-a.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La Oarda de Jos, spre cinstea celor implicați nu s-au plătit polițe, inclusiv centralul Vasile Costin (Alba Iulia) atrăgându-le atenția combatanților înaintea startului că nu va tolera niciun fel de comportament reprobabil. A rezultat un meci dârz, spectaculos prin implicarea jucătorilor, bun pentru o dispută la acest nivel, pe o suprafață de teren dificilă și pe un frig pătrunzător.

De departe a ieșit în evidență în acest joc talentul a doi protagoniști, vedetele celor două grupări ce se băteau pentru ultima treaptă a podiumului, căpitanul gazdelor Paul Haj (n. 2003, component al divizionarei terțe), ce s-a aflat în vară îb vizorul divizionarei secunde CSA Steaua și aiudeanul Balint Gilyen (n. 2004, fost la UTA Arad). De altfel cei doi talentați fotbaliști au și punctat. Mai întâi decarul vizitatorilor cu un șut viclean, de la marginea careului mare în dreapta lui N. Itu (67), scor la care Fortuna urca pe locul al 3-lea. Egalarea a fpst realizată de Haj (83), după o acțiune individuală în dreapta încheiată cu un trasor în vinclul opus.

După 10 runde, Industria Galda conduce ierarhia, cu 24 de puncte, urmată de CS Universitatea Alba Iulia – 21, Unirea Alba Iulia – 19, Fortuna Lunca Mureșului – 17, Olimpia Aiud – 7, CIL Blaj – 0.

Echipe: N. Itu – Jurj, Oneț, Pascu, F. Marcu, Sebaș, Haj, C. Dănilă, A. Moldovan, Căldărar, M. Dăscălescu; rezervă M. Cristea. Antrenor Robert Sicoe.

Fortuna: I. Popa – Szabo, Sulyor, O. Popa, Molnar, Fodor, Gilyen, M. Kiss, Nideg, Mateica, Balasz; rezerve Turzai, Arrosi, Aloman, T. Kiss, Benko, Kaszoni, Krizbai. Antrenor Remus Țălnar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea