Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Un tânăr moț, meteșugar desăvârșit al lemnului: ”Un OM de mare valoare, o pildă, un exemplu, pentru mulți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În inima pitorească a Munților Apuseni, în colțul de paradis numit Țara Moților, trăiește și lucrează un meșter cu o poveste impresionantă: Adrian Cioica, un meteșugar desăvârșit al lemnului.

Cu un tată dedicat domeniului matematicii, Adrian Cioica a crescut într-un mediu propice explorării cunoașterii. Chiar dacă drumul său s-a îndreptat către meșteșuguri tradiționale, influența științelor exacte este evidentă în fiecare creație a sa.

Talentul lui Adrian Cioica se manifestă în relația sa cu lemnul, transmutând bucăți aparent obișnuite în opere de artă autentice. Indiferent despre ce obiect este vorba, mâinile sale măiestre dau viață lemnului în forme unice și impresionante.

Adrian Cioica nu doar prelucrează lemnul, ci îl și înțelege în profunzime. Fiecare proiect începe cu o conexiune spirituală cu materialul, înțelegând cum se comportă lemnul și cum își dezvăluie caracteristicile unice. Abordarea sa meticuloasă și pasiunea pentru detalii se reflectă în fiecare aspect al lucrărilor sale.

Adrian Cioica nu este doar un meșter al lemnului în atelierul său. El este, de asemenea, un educator și un promotor al valorilor tradiționale în comunitatea sa.

În câteva cuvinte, un moț excepțional, cum îl descrie profesorul Irimie Popa într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Adrian este un om a cărui valoare poate fi măsurată prin truda muncii sale. Un artist excepțional. Am ales să-i fac această prezentare, conștient cât de mare nevoie de modele are societatea românească, în care munca și pasiunea sunt eclipsate, de multe ori, de șmecherie!

Fiu de profesor de matematică, a ales să aplice matematica, dedicându-se meșteșugirii lemnului, cu precizie de matematician desăvârșit, iubitor de frumos. De fapt, Adrian dă noblețe unui material care, de cele mai multe ori, a curs de pe Valea Arieșului, flote întregi, neprelucrat!

Un om pasionat, un om special, de o profunzime aparte, a dat curs pasiunii sale, ducând-o la statutul de artă! Trăiește, respiră, iubește ceea ce face, cu o trăire și o dedicație aparte, specială, cuvintele fiindu-mi prea sărace pentru a-i caracteriza rodul sudorii sale zilnice, în slujba frumosului, devenită mod de viață!

El este expresia vie a faptului că înainte de toate a fost gândul, apoi vorba și ulterior…..fapta! Adrian a trecut prin toate! A gândit, a spus și a făcut! A crezut, poate fiind lucrul cel mai important, a crezut cu ardoarea unui foc interior, care, în urma stăruinței lui, ne-a arătat rezultanta perseverenței, a dragostei a pasiunii și a păsării, presărate cu inepuizabilă rigoare și iubire de frumos!

Felicitări, maestre! Ești, precum o pildă, un exemplu, pentru mulți! Mândru cu un asemenea moț, mândru cu prietenia și colaborarea unui OM de mare valoare! Adrian CIOICA- ARTISTUL, MODELUL și OMUL!”.

Adrian Cioica este cu adevărat un moț excepțional care aduce lemnul la viață prin viziunea sa creativă, abilitățile meșteșugărești și legătura sa profundă cu tradițiile autentice românești. În fiecare obiect prelucrat de mâinile sale, putem simți pasiunea și dedicarea față de arta lemnului. El ne amintește că tradiția și creativitatea pot coexista armonios, aducând în lumina reflectoarelor o ramură a bogatei culturi românești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea