Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Un patinoar, trei căsuțe și un brad artificial, ”oferta” din Piața Cetății pe timpul Sărbătorilor de iarnă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magia Sărbătorilor de iarnă a cuprins Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, ar spune unii, în vreme ce alţii, mai critici, ar considera mult prea modestă ”oferta” din sezonul rece, într-un oraş care a atras de Ziua Naţională a României peste 20.000 de turişti.

iarna in Cetatea Alba Carolina04

Probabil, principala atracție este și anul acesta patinoarul, care cu siguranta nu aduce turiști, dar poate încânta câțiva albaiulieni.

iarna in Cetatea Alba Carolina03

O oră și 30 de minute de distracție pe gheață costă 20 de lei (prețul include închirierea patinelor).

Patinoarul este deschis de dimineața până seara și se ascultă, în marea majoritate a timpului, un post de radio, iar din boxele unei căsuțe alăturate se aud colindele.

iarna in Cetatea Alba Carolina01

În căsuța respectivă, într-o atmosferă caldă și primitoare, patinatorii se pot încălzi cu un ceai fierbinte, vin fiert, cafea sau ciocolată caldă, sau de ce nu, pot servi o bere rece. Locația este amenajată și gătită de sărbătoare, iar până în apropierea Revelionului se vor asculta cântece de Crăciun. Căsuța se deschide dis-de-dimineață și se închide la plecarea ultimului client.

Chioşcurile din lemn amenajate în Piaţa Cetăţii, trei la număr, sunt destinate desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică, activităţi de comercializare a produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon. De pildă, se pot servi castane coapte, halviţă cu stafide, nucă sau arahide, salam de biscuiţi, halva, turtă dulce, sau batoane cu arahide şi rom.

Bradul din Piața Cetății este artificial și împodobit cu mii de luminițe.

iarna in Cetatea Alba Carolina01

În apropiere se află o altă căsuță care înfățișează ieslea în care s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos, alături de Fecioara Maria, Sfântul Iosif și cei Trei Magi.

iarna in Cetatea Alba Carolina02

Parcul Sărbătorilor de iarnă este deschis până în 15 ianuarie 2015.

De Crăciun, cel mai probabil albaiulienii se vor putea bucura de Festivalul ”Wine Christmas”, însă de Revelion nu sunt organizate concerte sau alte manifestări spectaculoase, ci doar focuri de artificii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea