Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Un nou obiectiv turistic la Alba Iulia, peștera cu STALACTITE care a costat aproape 2 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pasajul care face legătura între Bulevardul Transilvaniei și Parcul Unirii, din Alba Iulia, s-a transformat într-o peșteră glaciară veritabilă.

Modernizarea şi redarea în circuitul public a pasajului Cetate a costat aproape 2 milioane de lei şi s-a finalizat în 2019.

Lucrările au fost realizate de firma Elis Pavaje SRL Petreşti, aceeaşi care a obţinut şi lucrările de modernizare a Parcului Unirii, proiect în valoare de 12,5 milioane de lei. Întreaga investiţie, care cuprinde şi Monumentul Marii Uniri, a ajuns la aproape 25 de milioane de lei şi a fost realziată cu ocazia sărăbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Pasajul nu a putut fi finalizat în 2018. Imediat după inaugurare au apărut infiltraţii în tavan ceea ce arată că lucrările nu au fost realizate în cele mai bune condiţii, deşi suma oferită constructorului a fost foarte mare.

În pasaj au fost amenajate trei grupuri sanitare, unul pentru femei şi două lifturi de sticlă, care vor facilita accesul în subteran. Costul total al proiectului a fost de 1,99 de milioane de lei, TVA inclus.

Redeschiderea pasajului Bulevardul Transilvaniei – Parcul Unirii a redat circulaţiei pietonale conexiunea directă în zonă, fără ca oamenii să mai fie nevoiţi să aştepte la semafor pentru traversarea Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu circulaţie intensă la nivelul oraşului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea