Ziarul Unirea

FOTO| Un nou bloc ANL destinat familiilor tinere va fi construit la Cugir. Investiție de aproximativ 7 milioane de lei

Autoritățile din Cugir anunță o nouă investiție adresată populație tinere, lucrările demarând astăzi și urmând să se finalizeze în maxim un an de zile. Este vorba despre construirea unui nou bloc ANL.

Clădirea, cu trei etaje plus mansardă, va avea douăzeci de apartamente, dintre care cinci cu două camere, iar cinsprezece cu trei camere. Noul bloc se contruiește la solicitarea Primăriei Cugir, prin fonduri alocate de Agenția Națională pentru Locuințe și din bugetul local. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 7 milioane de lei, din care partea proprie a administrației locale cugirene este de peste 2,4 milioane de lei.

ELIT

Potrivit Primarului Adrian Teban, investiția se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă. „Este un proiect prin care venim în sprijinul famililor tinere, pe care dorim să le încurajăm să rămână în zonă. Știm că, pe lângă locul de muncă, aigurarea unei locuințe contribuie major la luarea unei decizii în acest sens.

De aceea, ne-am gândit la două variante care să corespundă așteptărilor, dar și posibilităților financiare diferite pe care le au tinerii și am considerat oportun să construim cu fonduri guvernamentale încă un bloc ANL cu apartamente destinate închirierii, precum și să oferim terenuri gratuite celor care doresc și au posibilitatea de a-și construi o locuință. Sunt două proiecte diferite, dar care au același scop” a precizat edilul Cugirului.

Primăria Cugir a pus la dispoziție suprafața pe care se construiește noul imobil pe strada 1 Decembrie 1918, Nr. 18. Totodată, din bugetul local se asigură viabilizarea terenului cu toate utilitățile necesare, amenajarea de spatii verzi, locuri de parcare, alei de acces, iluminat public, spații de joacă pentru copii.

Criteriile de acces la cele douăzeci de locuințe ANL şi criteriile de ierarhizare în baza cărora autoritățile stabilesc listele de prioritate sunt prevăzute în HG nr. 962 din 27 septembrie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările și completările ulterioare”.

În orașul Cugir mai sunt încă trei astfel de blocuri ANL, pe străzile Victoriei, Narciselor și 21 Decembrie 1981.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419