Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Un lămâi cu fructe de aproape un kilogram,vedeta Târgului Grădinarului la Alba Mall. Pomi fructiferi, seminţe, flori, mobilier şi unelte pentru grădină

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Targul Gradinarului la Alba Mall047Târgul Grădinarului şi-a deschis vineri porţile la Alba Mall. De la produse dedicate grădinăritului până la produse pentru amenajări peisagistice şi decorative,echipamente, unelte şi utilaje pentru grădinărit, de toate acestea vor putea găsi albaiulienii şi nu numai timp de 3 zile în curtea grădinarului, de la Alba Mall. Horticultorii care nu au apucat încă să-şi planteze legume, pomi fructiferi sau ornamentali, arbori şi arbuşti sau flori în curţi şi grădini pot achiziţiona acum de la târg răsaduri, seminţe, bulbi,puieţi, butaşi de viţă de vie, etc. De departe, vedeta târgului grădinarului în acest an a fost un lămâi care face fructe de până la 900 grame, a unui horticultor din Colţeşti.

La deschiderea oficială a târgului au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, reprezentanţi ai unor instituţii publice, oameni de afaceri, precum şi pasionaţi de grădinărit.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel a spus că  deschiderea târgului a anunţat şi prima zi de primăvară şi a ţinut să mulţumească partenerilor care au răspuns pozitiv la invitaţie. „Vreau să urez succes celor care se ocupă de acest domeniu şi sunt convins că an de an şi nu numai în ziua aceasta ne vor înfrumuseţa viaţa. Să le meargă bine, să facă bani mulţi din această afacere”, a mai spus Dumitrel.

Targul Gradinarului la Alba Mall046„Toată lumea are nevoie de ceea ce se vede aici. Mă bucur pentru albaiulieni, dar nu numai pentru ei ci şi pentru administraţia publică care se mai ocupă şi de ce înseamnă verde. Este un târg de unde putem lua idei, dar nu numai idei, putem lua şi ce înseamnă verde”, a declarat edilul oraşului, Mircea Hava în deschiderea târgului.

O gamă largă de articole pentru grădinărit precum seminţe, răsaduri, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali, plante decorative, produse fitosanitare, mobilier şi accesorii pentru grădini, unelte precum sape, lopeţi, fruci, foarfece, şi echipamente pentru întreţinerea grădinilor şi a spaţiilor verzi precum maşini de tuns iarba, instalaţii de irigat, drujbe, tractoraşe, dar şi altele sunt expuse în acest an la târg.

Targul Gradinarului la Alba Mall126Un lămâi cu fructe uriaşe,  vedeta Târgului Grădinarului

De departe, vedeta târgului din acest an a fost un lămâi cu fructe uriaşe, de aproximativ 500 de grame fiecare, adus de un horticultor din Colţeşti. Horticultorul a spus că lămâiul are o mare valoare pentru el nu numai că face fructe mari, dar şi o valoare sentimentală pentru că sămânţa a primit-o de la un prieten bun de-al său din Ungaria. Lămâiul are o vârstă de 10 ani şi este crescut, udat la fiecare 10 zile cu o găleată de apă, cu insecticide şi ce mai e nevoie. Potrivit mândrului posesor, lămâile pot ajunge până la 900 de grame. Cei care îşi doresc un astfel de puiet de lămâi, trebuie să scoată din buzunare nu mai puţin de 150 de lei.

Targul Gradinarului la Alba Mall035Bougaimvillea – noutate, la Toskana
O noutate în acest an la grădina Toskana este un ghiveci prezentat în premieră la astfel de târguri. Este vorba despre o plantă cu flori roz, numită  Bougaimvillea. Pentru o astfel de „bijuterie” în curte trebuie să scoateţi din buzunare 199 de lei.

Răsaduri, de la 1 leu la 5 lei, în funcţie de provenienţă şi gramaj

Cei care nu au apucat să-şi pună răsaduri în grădini, pot găsi la târg soiuri de seminţe din diferite ţări, cu preţuri Targul Gradinarului la Alba Mall105pornind de la 1 leu până la 2,5 lei. De exemplu, seminţele de legume româneşti, precum ” varza de Buzău” de 5 gr pliculeţul costă 5 lei, iar  „gogoşarul Cornel” sau „Ardeiul gras” de 1 gr plicul se pot cumpăra cu 4 lei. Cele din Olanda, Italia şi Spania sunt mai ieftine, astfel găsiţi pliculeţe cu seminţe de varză, morcov, pătrânjel, roşii, spanac, în medie de 5 grame, la preţul de 1,5 lei. De asemenea sunt hibrizi, puţin mai scumpi, de castraveţi, fasole sau ridichi, de 10 gr plicul, cu 12 lei.

Pomi fructiferi şi flori
Targul Gradinarului la Alba Mall107Dacă vreţi să vă înfrumuseţaţi grădina şi să mâncaţi fructe proaspete direct de la sursă, puteţi să vă achiziţionaţi de la târg pomi fructiferi de diferite soiuri, precum măr, pruni, cireşi, peri şi alţii cu preţuri între 10 şi 12 lei. Pentru ca în grădină să miroase a „flori de primăvară”,  expozanţii au adus pentru iubitorii de flori  diferite plante precum panseluţe, magnolii, muşcate, garofiţe şi multe altele.

Citrice, de Alba Iulia
La un raft reprezentat de albaiulieni sunt expuse citrice, precum smochine, mandarini, piersici, caişi puşi în ghiveci. Expozanţii garantează că odată puşi în pământ aceştia se şi prind.

Mobilier de exterior: masă cu bănci, scăunele şi pergole
Targul Gradinarului la Alba Mall130Dacă aveţi un spaţiu destinat relaxării în curte şi încă nu l-aţi umplut cu mobilier, nu ezitaţi să ajungeţi la târg. Un expozant din Hăpria a venit cu mobilier de exterior din lemn. De exemplu un fotoliu confortabil se poate cumpăra cu 400 de lei, în timp ce o masă cu bănci costă 600 de lei. Mai are scoase la vânzare şi cunoscutele „scăunele ajutătoare” în grădini, sau pentru copii, la preţul de 35 de lei. Dacă doriţi să vă amenajaţi un colţişor de rai, puteţi cumpăra de aici o pergolă, pe care se pot pune ghivece de flori şi poate fi folosită ca poartă de intrare „în colţişorul de rai”, sau la diferite evenimente. Costă 370 de lei.

Partenerii Consiliului judeţean Alba la acest eveniment sunt: Filiala judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România, Primăria municipiului Alba Iulia, Toskana Garten, Grădina cu Flori, Garden Centrum şi Ambient.

Vă prezentăm mai jos programul evenimentului pe următoarele două zile:

Sâmbătă, 22 martie

orele 10.00 – 13.00 – Doctorul plantelor

orele 10.00 – 19.00 – Atelier Ebru – pictură pe apă

orele 11.00 – 13.00 – Atelier de creație coronițe de primăvară

orele 17.00 – 17.30 – Tombola grădinarului

Duminică, 23 martie

orele 10.00 – 12.00 – Doctorul plantelor

orele 12.00 – 13.00 – „Ritmuri de primăvară” – spectacol de dans sportiv
[nggallery id=1318]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea