FOTO: Un chef albaiulian a creat parfumul comestibil, folosit pentru mâncărurile dulci, dar și pentru corp. ”Vert de Toma” va fi lansat la ”Alba Carolina Food Fest” 2017

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Albaiulianul chef Cosmin Toma surprinde cu o nouă invenție inedită. Bucătarul a creat un parfum comestibil, folosit pentru mâncărurile dulci, dar și pentru corp, despre care acesta spune că este unic în lume. Parfumul ”Vert de Toma” are miros de lavandă, fenicul și mentă sălbatică.  Cei care vor dori să-și facă o idee despre aroma parfumului, o vor putea face la Alba Carolina Food Fest 2017, festivalul în cadrul căruia va fi lansat. 

”Parfumul <Vert de Toma> este un parfum comestibil pentru el, ea și deserturi. Interesant la acest parfum, unic în lume, este că poate fi folosit și pentru corp, în loc de aftershave. Parfumul, de culoare verde,  are miros de lavandă, fenicul și puțină mentă sălbatică”, precizează chef Toma.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Bucătarul albaiulian spune că parfumul a fost testat deja pe clienți, în cadrul unui restaurant din Sebeș, și s-a bucurat de succes.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cei care nu vor ajunge la Alba Carolina Food Fest, vor putea să-l încerce cu altă ocazie. Chef Toma și-a propus ca, din 2018,  să scoată ”sticluța magică” pe piață, spre vânzare.

Tot în cadrul festivalului, Comsin Toma, care anul trecut a lansat cea mai mare carte de rețete din România, și-a propus să realizeze și cel mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri.

Chef Cosmin Toma, din Alba Iulia, este cunoscut pentru inventivitatea și modul în care reinterpretează rețete clasice. Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar, inclusiv la celebra emisiune Top Chef.

FOTO: Ionuț Văidean

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419