Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Ucrainenii susțin că au reușit să captureze un sistem modern de război electronic al Rusiei: Krasuha-4 poate bruia sisteme aflate la 300 de km

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Ucrainenii susțin că au reușit să captureze un sistem modern de război electronic al Rusiei: Krasuha-4 poate bruia sisteme aflate la 300 de km

Ucrainenii susțin că au capturat „Frumusețea-4”, cel mai nou sistem rus de bruiaj al sateliților-spion și avioanelor-radar NATO.

Ucrainenii susțin că au reușit să captureze un sistem modern de război electronic al Rusiei. Pe rețelele sociale au apărut fotografii cu un „container” capturat de militarii ucraineni în apropiere de Kiev și care a fost ulterior identificat drept centrul de comandă al unuia dintre cele mai performante sisteme de război electronic din dotarea armatei ruse, care poate fi folosit pentru bruierea avioanelor-radar ale NATO și chiar a sateliților de spionaj aflați pe orbita terestră.

Din imaginile postate pe Internet se observă un „container” despre care experții militari americani susțin că reprezintă centrul de comandă al sistemului de război electronic „Krasuha-4” („Fumusețea-4”, în traducere aproximativă).

„Krasuha-4” este unul dintre cele mai moderne sisteme de război electronic ale Rusiei și e folosit pentru bruierea avioanelor-radar de tip AWACS ale NATO, dar și pentru perturbarea sateliților de spionaj aflați pe orbita terestră.

Un sistem „Krasuha-4” complet e format din două camioane. Pe un camion e montat un „container” care reprezintă centrul de comandă, în vreme ce pe al doilea camion sunt instalate echipamentele propriu-zise de bruiaj și război electronic.

„Nu pot să vă spun cât de mare e această pierdere pentru forțele ruse”, a declarat analistul militar american Trent Telenko.
Dacă se confirmă această captură, chiar și pe jumătate, a sistemului Krasuha-4, aceasta ar fi o lovitură grea pentru Moscova, conform publicației de specialitate The Drive/War Zone. Sistemul a intrat în producție de serie la începutul anului 2010.

Astfel, conform oficialilor ruși, „Krasuha-4” a fost dezvoltat tocmai cu scopul de a proteja trupele ruse de sistemele radar de supraveghere adverse, inclusiv de radarele sofisticate folosite de către sateliții de spionaj. Rușii susțin că „Frumusețea-4 poate bruia astfel de sisteme aflate la o distanță între 150-300 de kilometri, în orice direcție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea