FOTO: Turiști înzăpeziți cu mașina pe Transalpina. Jandarmii au intervenit pentru salvarea a trei persoane adulte și doi minori

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, vineri, 10 martie a.c., în jurul orei 20.00,  în urma unui apel S.N.U.A.U. – 112, despre faptul că trei persoane adulte şi doi minori au nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se aflau a rămas blocată în zăpadă pe drumul naţional 67 C (Transalpina). La ora 21.30 subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu doi lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea unde stratul de zăpadă aşternut pe asfalt era de aproximativ 10 centimetri.

Au identificat şi au scos din zăpadă autoturismul blocat care se afla pe un drum închis circulaţiei rutiere în această perioadă a anului constatând totodată că acesta era echipat necorespunzător cu anvelope de vară. Turiştii se aflau în stare bună de sănătate fiind puţin speriaţi de apropierea iminentă a nopţii. După deszăpezire persoanele în cauză au fost conduse la postul de poliţie din localitatea Şugag în vederea luării măsurilor legale de către lucrătorii de poliţie abilitaţi să constate contravenţii pe drumurile publice.

ELIT

Reamintim turiștilor că accesul spre  Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil.

Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Totodată cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419