Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Tudor Limbean, Micul Patriot din Vințu de Jos, a câștigat premiul I și marele trofeu „Maria Tănase” la secțiunea 12-15 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tudor Limbean, micul patriot din Vințu de Jos a câștigat la sfârșitul lunii octombrie premiul I și marele trofeu „Maria Tănase” la secțiunea 12-15 ani, la festivalul-concurs desfășurat la Craiova.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La doar 11 ani, Tudor Florin Limbean, sau Micul Patriot, cum îi spun cei care îl cunosc și îl admiră, a reușit să impresioneze și juriul de la festivalul-concursul ”Maria Tănase”. Camera lui, devenită prea mică pentru câte medalii, diplome și trofee a primit, îți dă impresia că ești în casa unei familii de artiști, cu multe decenii de realizări. Pentru spectacole, Tudor își alege cântecele și se pregătește alături de bunica lui.

În prezent, băiatul este elev la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Pe lângă voce, Tudor studiază și o serie de instrumente. Principalul este naiul, căruia îi alocă cel mai mare timp de studiu. Următorul este pianul și apoi fluiera, pe care a învățat-o singur, acasă, de pe internet. Pe viitor, își dorește să se facă artist și profesor, dar mărturisește că îi place și actoria.

Micul Patriot nu este cunoscut doar la noi în țară, el a călătorit și peste hotare, în Ungaria, Bulgaria, Austria, în Italia, la Vatican, la un concurs mare.

În fiecare dimineață, la România Tv, la ora 6 fără 2 minute, Tudor cântă o strofă din imnul național al României: ”Este o bucurie enormă, cânt pentru țară, îmi place să îmi iubesc țara, eroii care au luptat pentru acestă țară.”

Tudor și-a descoperit talentul la 3 ani, când a mers la grădiniță și la toate serbările educatoarea îl punea primul în program. La 5 ani, de Sfântă Marie, a avut loc un mare spectacol în localitate și a jucat călușarii. Prezentatoarea evenimentului l-a luat de mână și a urcat cu el pe scenă să prezinte momentele împreună.

Acolo, pe loc, a învățat o poezie satirică, iar la final, a urcat ultimul pe scenă și a prezentat poezia în fața tuturor. Spune că nu a făcut cursuri, totul a venit natural, din talent; abia de curând a început să urmeze cursuri de specialitate. Este înscris la Palatul Copiilor din Sebeș, unde face parte din ansamblul Plaiuri Sebeșene. Studiază și actorie, pian, muzică populară. Recită poezii patriotice și este supranumit Micul Patriot. Toate cântecele patriotice și poeziile satirice sunt creații proprii.

Pasărea măiastră a muzicii românești, Maria Tănase, are la Craiova un festival dedicat, ce reunește momente ale tinerilor cântăreți care aspiră să ajungă nume mari pe scena folclorului românesc. Iar asta încă din anul 1969, la șase ani distanță de dispariția tulburătoare a marii sale voci.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea