Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tudor Limbean, Micul Patriot din Vințu de Jos, a câștigat premiul I și marele trofeu „Maria Tănase” la secțiunea 12-15 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tudor Limbean, micul patriot din Vințu de Jos a câștigat la sfârșitul lunii octombrie premiul I și marele trofeu „Maria Tănase” la secțiunea 12-15 ani, la festivalul-concurs desfășurat la Craiova.

La doar 11 ani, Tudor Florin Limbean, sau Micul Patriot, cum îi spun cei care îl cunosc și îl admiră, a reușit să impresioneze și juriul de la festivalul-concursul ”Maria Tănase”. Camera lui, devenită prea mică pentru câte medalii, diplome și trofee a primit, îți dă impresia că ești în casa unei familii de artiști, cu multe decenii de realizări. Pentru spectacole, Tudor își alege cântecele și se pregătește alături de bunica lui.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, băiatul este elev la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Pe lângă voce, Tudor studiază și o serie de instrumente. Principalul este naiul, căruia îi alocă cel mai mare timp de studiu. Următorul este pianul și apoi fluiera, pe care a învățat-o singur, acasă, de pe internet. Pe viitor, își dorește să se facă artist și profesor, dar mărturisește că îi place și actoria.

Micul Patriot nu este cunoscut doar la noi în țară, el a călătorit și peste hotare, în Ungaria, Bulgaria, Austria, în Italia, la Vatican, la un concurs mare.

În fiecare dimineață, la România Tv, la ora 6 fără 2 minute, Tudor cântă o strofă din imnul național al României: ”Este o bucurie enormă, cânt pentru țară, îmi place să îmi iubesc țara, eroii care au luptat pentru acestă țară.”

Tudor și-a descoperit talentul la 3 ani, când a mers la grădiniță și la toate serbările educatoarea îl punea primul în program. La 5 ani, de Sfântă Marie, a avut loc un mare spectacol în localitate și a jucat călușarii. Prezentatoarea evenimentului l-a luat de mână și a urcat cu el pe scenă să prezinte momentele împreună.

Acolo, pe loc, a învățat o poezie satirică, iar la final, a urcat ultimul pe scenă și a prezentat poezia în fața tuturor. Spune că nu a făcut cursuri, totul a venit natural, din talent; abia de curând a început să urmeze cursuri de specialitate. Este înscris la Palatul Copiilor din Sebeș, unde face parte din ansamblul Plaiuri Sebeșene. Studiază și actorie, pian, muzică populară. Recită poezii patriotice și este supranumit Micul Patriot. Toate cântecele patriotice și poeziile satirice sunt creații proprii.

Pasărea măiastră a muzicii românești, Maria Tănase, are la Craiova un festival dedicat, ce reunește momente ale tinerilor cântăreți care aspiră să ajungă nume mari pe scena folclorului românesc. Iar asta încă din anul 1969, la șase ani distanță de dispariția tulburătoare a marii sale voci.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea