FOTO: ”Toamna veselă” la Grădinița cu Program Prelungit ,,Prichindel” din Cugir

Paul Voicu - Primar 2020

”Toamna veselă” se intitulează expoziția organizată de preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit ”Prichindel”Cugir, structură a Școlii gimnaziale ”Singidava”.

Activitatea a fost o provocare lansată în cadrul proiectelor educaționale ”ECOGRĂDINIȚA” și ”ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ ŞI ACTIVITATE FIZICĂ”, ale căror coordonatoare sunt educatoarele: Anca Vinceler, Delia Durduc, Andreea Popa și Lucia Durduc, pornind de la conceptele ,,Fructe și legume colorate/Ne dau multă sănătat” și ,,Natura noi o ocrotim/Ca mai bine să trăim”.

ELIT

Scopul activității a fost crearea unor contexte nonformale în care preșcolarii să vină în contact direct  cu aceste minuni ale naturii care sunt legumele și fructele , cunoscută fiind reticența copiilor de a consuma legume și fructe.

Miros de fructe și legume coapte s-a simțit în cele șapte săli de  grupă ale grădiniței, unde preșcolarii și-au exersat imaginația și îndemanarea în confectionarea de figurine din fructe și legume. Alături de coordonatoarele activității, o implicare deosebită a avut-o întreg colectivul de cadre didactice format din:Ilona Bârsan, coordonatoarea grădiniței, Mihaela Urieșu, Elena Daniela Țigan, Emilia Budereș, Cornelia Uritescu, Adina Trifa, Viorica Luca, Ioana Gîrloanță, Angela Sasu și Loredana Sav.

Mihail David - 2020

Acestea au urmărit dezvoltarea creativității și a originalității preșcolarilor, îndemnându-i să vină cu idei cât mai îndrăznețe și tehnici cât mai variate pentru diversele sculpturi din fructe și legume pe care le-au avut de realizat.În mânuțele harnice cartoful care e bun doar prăjit dar este nesănătos, varza al cărei miros și gust adesea nu sunt agreate de copii, ardeiul ,vânăta ,conopida sau broccoli au căpătat chipuri amuzante iar culoarea și mirosul lor au stârnit pofta și curiozitatea micuților pentru a le gusta.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Având alături parteneri fideli, părinții, copiii au înțeles faptul că pentru a avea un corp sănătos e important  să consumăm fructe și legume, iar  pentru a trăi într-un mediu sănătos trebuie să protejăm natura. Expoziția  s-a bucurat de aprecierea tuturor celor care au trecut pragul grădiniței , copii, dascăli, părinți, alți vizitatori.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...