Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: „Toamna Cugireană ” – Mândrie şi tradiţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a XV -a ediţie a Festivalului „Toamna Cugireană” a debutat în această dimineaţă la ora 10.00, în faţa Primăriei Cugir, în prezenţa primarului Adrian Teban,  a oficialităţilor locale, a mai multor localnici şi a unor oaspeţi din Germania, printr-un emoţionant moment în care, pe acordurile Imnului Naţional au fost arborate ”Tricolorul României”, drapelul oraşului Cugir şi al oraşului înfrăţit  Waserburg, localitate germană cu care urbea de la poalele Drăganei este înfrăţit de mai mulţi ani.

 O manifestare de suflet a cugirenilor, posibilă cu efortul comunităţii locale, a agenţilor economici din oraş, a căror sponsorizări completează, după cum arată primarul Adrian Teban, efortul financiar al administraţiei locale. Pentru că într-un fel sau altul reprezentanţii mediului local de afaceri au avut şi de această dată prilejul să-şi evidenţieze realizările firmelor pe care le conduc,  în cadrul expoziţiilor  organizate la parterul Casei Orăşeneşti de Cultură, cadru în care s-au bucurat de prezenţa unui număr impresionant de vizitatori. Poţi vedea cu această ocazie expoziţiile cu produse de tehnică militară de la UMC şi Fabrica de Arme, elemente fabricate la Star Transmission, produse ale SC Nova  Modul, ale SC TEA SRL, expoziţii de mobilă, confecţii metalice etc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 A fost o bună ocazie ca numeroşi artişti din localitate să-şi prezinte creaţiile populare prin lucrări artizanale de o rară frumuseţe. Amintim familia Munteanu, Angela -mama şi Angela (fiică), cu lucrările macrame’ şi bijuterii, Isarie Sandra cu lucrări de mână, Barzianu Mihai -origami, familia Chirosca -bijuterii, Muscalu Rodica, Emilia Teban, Vlasea Olimpia- goblen sau Beca Roxana cu frivolite. La etajul clădirii, vizitatorul este întâmpinat de alte expoziţii pe cât de interesante pe atât de frumoase şi atractive, prin universul vibrant şi armonios care captivează privirea şi linişteşte sufletul ca într-o rugăciune. Aici poţi vedea compoziţiile de pictură care au ca element modern icoana, lucrări aparţinând artistului Lucian Vaidean, precum şi lucrările peisagistice ale acestuia, tablouri care te fascinează, te pun pe gânduri.De un mare interes din partea vizitatorilor se bucură de asemenea  picturile cunoscutului artist plastic Adrian Abrudan. Nu poţi să nu te opreşti la standul organizat, ca în fiecare an, de Asociaţia pentru Ecologie şi Turism Nasipiste, cordonatori Mircea şi Daniela Bârsan, care au folosit prilejul de a evidenţia activitatea asociaţiei ce tocmai a împlinit 15 ani de la înfiinţare. La loc de interes se află expoziţiile cu produse de artă culinară şi cofetărieşti, panificaţie, prezentate de firme din Cugir şi Vinerea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea