Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Teren de sport cu nocturnă la Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia. Investiția primăriei a fost de aproape 1 milion de lei.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO: Teren de sport cu nocturnă la Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia. Investiția primăriei a fost de aproape 1 milion de lei.

Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia alături de cei 900 de elevi se vor putea bucura de un nou teren de sport.

Astăzi, 9 aprilie, au fost recepționate lucrările de amenajare a noului teren de sport din incinta Școlii „Vasile Goldiș” din municipiu. Valoare investiției s-a ridicat la peste 970 mii lei, bani asigurați de la bugetul local, și reprezintă doar una dintre intervențiile majore în infrastructura sportivă a școlilor din Alba Iulia, demarate în ultimii ani de administrația locală.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cei aproximativ 900 de elevi care frecventează cursurile școlii, alături de alte sute de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria” nu au avut la dispoziție, până în acest moment, un astfel de teren. Considerând că această zonă a fost proiectată în anii 1980, aceste lucrări de modernizare au fost absolut necesare pentru a fi în concordanță cu standardele învățământului modern. Prin construirea și amenajarea acestui teren de sport, orele de educație fizică și sport, precum și pauzele de recreere se vor desfășura în condiții optime pentru elevi. Având în vedere faptul că educația rămâne una dintre prioritățile administrației locale, eforturile investiționale de modernizare a infrastructurii de educație, la toate nivelurile, este în continuă desfășurare pentru a aduce cât mai multe unități școlare la standardele cerute de un învățământ de calitate, accesibil și relevant.

Investiția propusă prin acest proiect a fost impusă de necesitatea modernizării infrastructurii de educație a Școlii „Vasile Goldiș” și a Liceului de Arte „Regina Maria”, deoarece în zona respectivă nu existau obiective de investiții cu funcțiuni destinate desfășurării activităților sportive și recreative ale elevilor. Reamenajarea spațiului curții școlii pentru activități sportive și recreative a fost realizată prin amenajarea unui teren sintetic de sport, împrejmuit, dotat cu instalație de iluminat nocturn și porți. În incintă a fost construită o gradenă și a fost amenajat un spațiu verde generos. Totodată, reabilitarea platformei din zona sălii de sport și modernizarea curții școlii oferă elevilor un mediu propice pentru petrecerea timpului în pauze. Pe lângă activitățile sportive și recreative, în acest spațiu se pot organiza și diferite evenimente în aer liber pentru elevii școlii.

Fără o infrastructură corectă, practicarea sportului în școală, atât de necesară unei dezvoltări armonioase, va rămâne o cenușăreasă în orarul elevilor care, pe bună dreptate, vor prefera scutirea medicală în locul activității fizice. Începând de astăzi, elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” și ai Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia se vor putea bucura de noul teren de sport, atât în timpul orelor dedicate, cât și în pauză, având toate condițiile pentru a face o pasiune din mișcare, una care, de ce nu, să ducă chiar la performanță. Investițiile în infrastructura școlară înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri”, a transmis Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea