FOTO: Tenismenul David Manu (TC SUN Alba Iulia) – dublu vicecampion naţional la categoria 12 ani

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

David Manu TC Sun Alba Iulia 1Tenismenul albaiulian David Manu, legitimat la TC SUN Alba Iulia a reuşit să devină de două ori vicecampion naţional la simplu şi dublu, în cadrul naţionalelor de 12 ani, categoria superioară de vârstă, o performanţă remarcabilă pentru talentatul jucător din Cetatea Marii Uniri.

Obiectivul principal al sportivului David Manu, în vârstă de 11 ani, pentru anul 2016 a fost Campionatul Naţional de vară destăşurat în această lună. Parcă totul obliga pentru obţinerea unor rezultate deosebite având în vedere că în ultimii doi ani a fost  vicecampionul României în 2014 şi campionul României în 2015, însă toate acestea la categoria de vârstă 10 ani.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Acum lucrurile erau puţin diferite pentru că majoritatea copiilor participanţi pe tabloul principal, în număr de 64, erau cu un an mai mari decât reprezentantul nostru. Acest fapt nu l-a împiedicat însă pe David să fie în prim-planul naţionalelor, cu o evoluţie încântătoare şi să-şi îmbunătăţească prestaţiile de la un meci la altul, depăşind în sferturile de finală pe favoritul nr. 2 Alex Giurea (CSŞ Petroşani) scor 6-4, 6-3; în  semifinale pe Dario Ciobotaru (Dinamo Bucureşti) scor 3-6, 6-3, 6-1, iar în finală cu Andrei Voican (CS Târgovişte) a cedat după o prestaţie onorantă, cu scorul de 2-6, 3-6. De asemenea, tot la Bucureşti, David Manu, alături de Alexandru Giurea (CSŞ Petroşani) a devenit vicecampion naţional la dublu, întregind o competiţie remarcabilă în ceea ce-l priveşte.

Astfel David se anunţă o veritabilă speranţă a “sportului alb” din ţară în condiţiile în care se impune la o categorie superioară de vârstă şi îşi trece în palmaresul deja bogat, două distinţii de argint la campionatele naţionale. Albaiulianul confirmă evoluţiile foarte bune din ultimii ani şi devine dublu vicecampion al României, depunându-şi încă de acum o candidatură extrem de serioasă la câştigarea titlului de campion naţional în anul următor.

*A câştigat şi Turneul “Ruxandra Dragomir”

Ca o confirmare a evoluţiilor constant bune din ultimii ani David Manu a mai reuşit un rezultat notabil, impunându-se în turneul “Ruxandra Dragomir” din cadrul circuitului Naţional FRT, atât în proba de simplu cât şi în proba de dublu, învingându-l în finală, după un joc foarte frumos, pe partenerul său de dublu Alexandru Coman (CSM Craiova), scor 6-4, 6-2. Ca o încununare a prestaţiilor sale, David Manu şi-a adjudecat şi trofeul cuvenit “celui mai tehnic jucător al turneului”, o realizare deosebită având în vedere anvergura acestui turneu de tradiţie. “Aceste performanţe nu ar fi fost posibile fără munca antrenorilor de la TC SUN Alba Iulia, Doru Brânduşan şi Călin Moldovan precum şi a preparatorului fizic Lucian Nicolescu, cărora le mulţumim din suflet”, a declarat Adrian Manu, tatăl “tenismenului-minune”.

 

 

Dan HENEGAR