Rămâi conectat

Societate

FOTO: Teatru şi festivitate de premiere de Ziua Mondială a Poeziei, la Teatrul Prichindel din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de micuţi din Alba au avut parte de o zi specială, în compania personajelor de poveste. Actorii Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia au pus din nou în scenă piesa „Micii Muşchetari”. Prin evenimentul de astăzi s-au marcat Ziua Mondială a Teatrului de Animație și Ziua Mondială a Poeziei. 

Micuţii de la grădiniţele și școlile din Galda de Jos, Benic și Cetea, însoțiți de educatoarele și învățătoarele lor. Copiii au intrat uşor în lumea muşchetarilor şi s-au implicat în aventura trăită de D’Artagnan şi Portos.

Odată cu acest eveniment a fost sărbătorită şi Ziua Mondială a Poeziei. Biblioteca Judeţeană Alba a premiat cele mai frumoase poezii, din toatlul de aproximativ 200 de lucrări trimise de copiii din Alba. Câştigătorii au primit diplome şi cărţi.

La final, micuţii prezenţi în sala de spectacole au avut ocazia de a-i vedea mai de aproape pe eroii mult-îndrăgiţi: D’Artagnan, Portos dar şi personajele – marionetele.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea