Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tânăra din ALBA care îmbină frumusețea cu pasiunea pentru business. Ce este meseria de hostess? „Imaginea și manierele trebuie să fie exemplare”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Tânăra din ALBA care îmbină frumusețea cu pasiunea pentru business. Ce este meseria de hostess? „Imaginea și manierele trebuie să fie exemplare”

Odată cu încetinirea graduală a cazurilor de infectări din timpul pandemiei COVID-19 și a relaxării măsurilor sanitare din jurul acestora, scena evenimentelor din județul Alba și din țară a început să prindă, cu pași repezi, viață din nou.

Obișnuitele nunți, botezuri sau evenimente de afaceri au reînceput să fie populare în rândul românilor iar, împreună cu acestea, o multitudine de servicii conexe au început de asemenea să crească în jurul lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un astfel de exemplu se poate găsi și în județul nostru unde Urdă Maria Roxana, o tânără studentă la Drept, s-a decis să își pună pe picioare propriul business, așa cum relatează și ea într-un interviu acordat ziarulunirea.ro.

Roxana are în prezent propria sa firmă de hostess, un serviciu care asigură zâmbete și ghidaj în cadrul evenimentelor planificate de tine, din partea tinerelor din echipa sa.

În urmă cu un an de zile m-am mutat la Cluj Napoca pe o perioada limitată de timp, iar pe lângă job îmi doream să mai fac ceva pentru a-mi oferi un venit în plus. Acolo am avut șansă să cunosc câteva persoane cu care am colaborat pe partea de hostess. Revenind în Alba Iulia am observat lipsa unor astfel de servicii. În multe alte orașe din țară noastră există deja acest gen de agenții care oferă servicii hostess, iar faptul că în Alba Iulia nu există m-a determinat să aduc eu acest concept având deja o experiența în acest domeniu.”, a relatat Roxana, în relație cu inspirația pe care a avut-o pentru a pune pe picioare un astfel de business.

De la începuturile firmei sale și până în prezent, tânăra studentă a reușit să atragă în jurul său o echipă de fete pasionate de evenimente, serviciul său numărând în total 3 hostess-e, echipă ce se va dezvolta în funcție de cererile pieței, așa cum a menționat și ea pentru ziarulunirea.ro.

Mai mult, Roxana a povestit și despre criteriile și procesul de recrutare a tinerelor perfecte pentru această meserie.

Când vorbim despre criteriile de recrutare, ne gândim la imagine, ospitalitate și maniere. Deoarece hostessa este prima persoană care interacționează cu invitații unui eveniment, aceasta trebuie să aibă o prezența plăcută și un comportament exemplar.”

Volumul de muncă prestat de către echipa de hostess-e depinde de la un eveniment la altul, lucru pe care tânăra din Alba l-a împărtășit pentru cititori, declarând următoarele:

„Dacă vorbim despre o petrece ( unde cuprindem  nunți, botezuri, cununii, majorate, zile onomastice, concerte ) atribuțiile hostess-ei sunt de a întâmpina invitații ( participanții) și conducerea acestora la locurile rezervate , astfel evităm aglomerarea participanților la intrare și starea de dezorientarea a acestora. Totul este organizat oferind o mai bună desfășurare a evenimentului. Dacă vorbim de evenimente cum ar fi târguri sau expoziții, atribuțiile constau în atragerea vizitatorilor la standul unde se lucrează, prezentarea produselor și promovarea imaginii firmei. Iar pe lângă aceste atribuții, imaginea și manierele trebuie să fie exemplare.”, a transmis Roxana.

Nu în ultimul rând, tânăra antreprenoare ne-a vorbit și despre succesul de care echipa sa s-a bucurat pe scena evenimentelor din orașul nostru, precum și despre atitudinea potențialilor colaboratori pentru un astfel de business, încă în stare incipientă în țara noastră.

„Am avut succes pe parte de colaborări și suntem încrezători in dezvoltarea acestui business. Reacția pieței și a persoanelor a fost una pozitivă și impactul a fost peste așteptările noastre. Ne-am bucurat sa primim atât de multe reacții pozitive. Feedback-ul fetelor din echipa a fost pozitiv, acestea exprimându-și dorința de a continua colaborarea.”, a conchis tânăra din Alba.

Numărul mare al nunților și petrecerile corporatiștilor au adus sume considerabile anul trecut organizatorilor, trend care va fi menținut și pentru anul 2023, potrivit datelor industriei de profil.

Potrivit Bestevent, retrospectiva anului 2022 arată o creștere a valorii medii a evenimentelor, raportat la nivelul anului 2019, precum și un număr semnificativ mai mare de evenimente derulate pe parcursul anului. De asemenea, a fost înregistrată și o creștere relevantă a cererii pentru proiectele private, iar sezonul nunților din anul 2022, de exemplu, a depășit nivelul celui pre-pandemic, în România fiind organizate aproximativ 120.000 de nunți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier în Sibiu: Un motociclist de 25 de ani, din ALBA, a ajuns la spital, după ce a fost lovit de un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Accident rutier în Sibiu: Un motociclist de 25 de ani, din ALBA, a ajuns la spital, după ce a fost lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc vineri, 31 martie, în Sibiu, unde un motociclist de 25 de ani, din județul Alba, a ajuns la spital, după ce a fost acroșat de către un autoturism.

Polițiștii Biroului Rutier Sibiu intervin la un accident rutier produs în municipiul Sibiu, la intersecția străzilor Cernei – Porumbacului.

Elit - Gustul Desăvârșit

În accident sunt implicate un autoturism condus de un sibian in vârsta de 29 de ani și un motociclist, in vârsta de 25 de ani, din Blaj.
Accidentul rutier s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate motociclistului.

Motociclistul a fost transportat la spital conștient.

Nu se înregistrează probleme de trafic.

Polițiștii rutieri continua cercetările.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Renovarea a opt blocuri și construcția a opt stații de reîncărcare, la Blaj: Licitația de aproape 20 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Renovarea a opt blocuri și construcția a opt stații de reîncărcare, la Blaj: Licitația de aproape 20 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție lucrări, în cadrul proiectului „Renovarea energetica a cladirilor rezidentiale multifamiliale din Municipiul Blaj”. Valoarea totală a investiției este de 18.779.102,05, fără TVA.

Obiectivul general al investiției

Proiectul vizeaza reabilitarea termica a cladirilor si implementarea sistemelor de producere a energiei din surse regenerabile. Investitia face obiectul unui proiect integrat in cadrul Planului National de Redresare si rezilienta, Componenta C5 – VALUL RENOVARII, Operatiunea A3.1 – Renovare energetica moderata a cladirilor rezidentiale multifamiliale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cladirile care fac obiectul prezentului contract sunt:

1. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR EROILOR, NR. 41 ,
2. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, BD.REPUBLICII, BL.7
3. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR EROILOR, NR. 40
4. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR. GARII, NR. 2
5. BLOCUL DE LOCUINȚE COLECTIVE, STR. GĂRII, NR. 1
6. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR EROILOR, NR. 31
7. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR. CAMPUL LIBERTATII BL G1
8. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR. GHEORGHE BARITIU, NR.5

Pentru sigurarea caracteristicilor energetice necesare pentru fiecare cladire in parte se propune, in principal, executarea urmatoarelor lucrari:

-Izolarea termică a părţii opace a faţadelor cu sistem termoizolant amplasat la exterior;
-Izolarea termică a spaleților golurilor de ferestre și uși cu sistem termoizolant;
-Izolarea termică a soclului cu sistem termoizolant de soclu;
-Înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă (partea vitrată);
-Termoizolare planşeu subsol la partea inferioară cu polistiren expandat;
-Termoizolare planşeu peste ultimul nivel la partea superioară cu polistiren expandat;
-Lucrări de demontare a instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele imobilului, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică.
-Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei
-Statii de incarcare electrice cu 2 posturi conform DALI si audit energetic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| „Fapte bune, plantăm în Sălciua”: 4.000 de puieți de molid și larice, plantați alături de artista Carmen de la Sălciua

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| „Fapte bune, plantăm în Sălciua”: 4.000 de puieți de molid și larice, plantați alături de artista Carmen de la Sălciua

În cursul zilei de vineri, 31 martie, în comuna Sălciua a avut loc o acțiune de plantare a 4.000 de puieți, la care a participat și cunoscuta artistă, originară din comună, Carmen de la Sălciua.

„Bine te-am găsit primare
Buna ziua dumitale
Lauda in sat ți mare
Cinste-ți fac faptele tale “

Elit - Gustul Desăvârșit

O mică introducere unui om care a făcut fapte mari pentru comuna mea Salciua !

Astăzi am participat cu onoare și drag unei activități frumoase care s-a desfășurat in comuna noastră, Sălciua!

S-au plantat peste 4000 de puieți de molid și larice in zona pâraul Fundata pe terenul comunei Salciua !

Natura a ținut cu noi și acțiunea “FAPTE BUNE, PLANTĂM IN SĂLCIUA“ a avut un parcurs extraordinar la care au participat:

ONG FAPTE BUNE ROMÂNIA
OCOLUL SILVIC „Muntele Mare”
PRIMĂRIA SĂLCIUA
LICEUL BAIA DE ARIES!!!

Domnul Albu, Prefectul de Alba Iulia, DOMNUL SENATOR-Sorin Bumb, Seful de Ocol-Mihai Negrea, angajații ocolului, profesori și peste 100 de elevi din cadrul Liceului Baia de Aries, Dl primar al comunei noastre, Vasile Lombrea, colegi de la Primaria Salciua și Directoarea Școlii Generale din Salciua!

Toată lumea s-a implicat cu atâta dragoste…

Toți cei care au muncit au fost serviți cu bucate traditionale din zona noastră, produse din vânat si sirop bun si gustos!

Am fost bucuroasa sa plantez primul puiet de molid si sper sa crească atât de mare așa cum am crescut si eu DINTR-UN SIMPLU OM, UN OM ȘI MAI SIMPLU!

Mereu mândră cu originile mele!”, a transmis Carmen de la Sălciua, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare