Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sub Drăgana, liderul ASU Poli Timișoara răpus de Itu în derby-ul promovării | Călin Moldovan: „O victorie pentru Cugir, realizată cu inima și cu capul”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atmosferă de mare meci Metalurgistul Cugir bucurie 7sub Drăgana și bucurie de nedescris la finele derby-ului Seriei a 4-a din Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir învingând liderul ASU Poli Timișoara, scor 2-1 (1-0), grație unei prestații excelente a căpitanului Lucian Itu, care a semnat o dublă, primul gol direct din corner!

Peste 1200 de spectatori, între care 200 din Timișoara au asistat la un joc ce putea tranșa în mare măsură soarta promovării, echipa lui Călin Moldovan reușind să producă primul eșec din retur pentru ocupanta primei poziții și să se apropie la două puncte.

În cele ce urmează vă prezentăm declarațiile principalilor protagoniști, cei doi antrenori principal, eroul Lucian Itu și președintele gazdelor, Ciprian Pahone.

*Călin Moldovan: „Liderul nu ne-a surprins cu nimic”

Este o victorie pentru Cugir, trebuie să le mulțumesc băieților pentru că au câștigat acest joc, împotriva echipei de pe primul loc, o victorie importantă, muncită,  realizată cu inima și cu capul. Am mai Metalurgistul Cugir ASU Poli bucurie 35pus că promovarea nu se decidea în acest meci, dar aceste trei puncte ne dau încredere în continuare”, a menționat Călin Moldovan, antrenorul gazdelor. Acesta a vorbit în continuare despre lupta la promovare. „Vom vedea la vară dacă avem echipă de Liga a 2-a, dar un lucru este cert, avem o echipă care se bate cu argumente solide pentru locurile fruntașe. Liderul nu ne-a surprins cu nimic, a marcat la primul șut pe poartă, ce-i drept a avut o ocazie mare în final, minge apărată de Tiut„. Principalul grupării de sub Drăgana a avut cuvinte de laudă la adresa „veteranului” Lucian Itu, jucător emblematic pentru Cugir și determinant în derby. „Luci este un băiat extraordinar, de mare caracter, care și la această vârstă poate face diferența, la valoarea pe care o are. Tot ce realizează pe teren face din plăcere, din dorința de a ajuta echipa, orașul„, a încheiat Călin Moldovan.

*Lucian Itu: „Așa emoții n-am simțit de la barajul pentru promovare de la Sibiu”

Valorosul atacant al gazdelor, protagonistul derby-ului nu s-a bucurat prea mult alături de colegi, întrucât, imediat după joc a plecat la un antrenament cu grupele de copii, acest lucru vorbind de la sine despre pasiunea experimentatului fotbalist cugirean. „Sunt foarte fericit pentru victorie, una a întregii echipe, a cugirenilor. Așa atmosferă frumoasă am mai trăit doar la barajul de promovare de la Sibiu, cu Săgeata Năvodari. Mulțumim Metalurgistul Cugir ASU Poli bucurie 27tuturor celor care au crezut în noi, dar rămânem cu picioarele pe pământ și știm că mai avem mult de muncă. Am câștigat o bătălie, însă «războiul» e lung. Am demonstrat că atunci când formăm o echipă, suntem o forță. Este o seară frumoasă la Cugir„, a spus Lucian Itu, al doilea golgheter al Cugirului în acest moment, cu 6 reușite, după  I. Radu (7 goluri).

*Ciprian Pahone: „Sunt mândru că am trăit la Cugir atmosfera de altădată”

Dincolo de acest rezultat, unul extraordinar, rămâne satisfacția și bucuria de a trăi iar, pe stadionul din Cugir atmosfera de la meciurile de altădată, creată de un public numeros și atașat echipei. M-am simțit precum în copilărie, când stadionul vibra la meciurile Metalurgistului. Pe de altă parte sunt mândru și de ceea ce realizează Alba în fotbal, prin Metalurgistul, Performanța Ighiu și Industria Galda„, a afirmat Ciprian Pahone, președintele „roș-albaștrilor”

Metalurgistul Cugir ASU Poli bucurie 23*Sorin Brîndescu: „Nu știu dacă adversarul merita victoria, dar noi ne-am prezentat modest”

Am întâlnit probabil cea mai bună contracandidată, o echipă care ne-a pus probleme. Nu știu însă dacă adversarul merita victoria, dacă numărăm ocaziile. Nici noi n-am făcut un joc bun, nici în atac, nici în apărare, ne-am prezentat destul de modest. Am evoluat haotic, n-am avut răbdare și mai mult ne-a dereglat golul doi, venit pe un fond de echilibru, după ce am egalat, decât prima reușită a meciului, direct din corner„, este sinteza declarației oferite de Sorin Brîndescu la finele jocului colegilor de la druckeria.ro.

Foto: Lucian DANCIU și Sorin GIURCĂ

[nggallery id=1789]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea