Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO Știrea Ta| Ziua Pământului sărbătorită de copilașii din Alba prin activități deosebite de artă plastică

Publicat

în

Astăzi, la a 50-a ediție a Zilei Pământului, mai mulți copilași din județul nostru au sărbătorit, prin diferite activități de artă plastică ziua dedicată aprecierii planetei noastre. În fiecare an in ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Inițiativa a fost pornită în urmă cu două zile, printr-un eveniment pe Facebook, unde au fost invitați părinții copilașilor, precum și alte cadre didactice din județul nostru, care au realizat împreună cu cei mici o serie de activități distractive pentru ziua Planetei Pământ.

Această mișcare s-a născut în SUA în urmă cu 50 de ani, în 1970.După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Elit - Gustul Desăvârșit

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Cum putem sărbătorii ziua Terrei? Prin cei trei piloni „R”, extrem de importanți pentru ea: reducere, reutilizare și reciclare.

„La mulți ani, Terra! FII ECO și UNIVERSUL te va răsplăti!

Vă rog să reciclați ce aveți la îndemâna: dopuri, cofraje, peturi, cutii de carton, umbrela defectă etc. Astfel ne distrăm și poluam mai puțin mediul! Distracție frumoasă ! Nu ezitați să postati poze cu ceea ce realizați! Spor si distractie frumoasa. Mai jos las câteva idei, dar sunt sigură că sunteți foarte inventivi!”, au transmis, printr-un mesaj, reprezentanții acestei inițiative.

Ziua Planetei Pământ este o zi în care trebuie să sărbătorim natura, verdele și albastrul cerului, păsările, florile și tot ce ne înconjoară. Prin câteva activități antrenante, veți reuși să-i învățați pe copii cum să aibă grijă de mediul înconjurător.

„Grija pentru mediu este scopul evenimentului și era cel mai bun moment ZIUA PAMÂNTULUI! Educația copiilor într-un spirit responsabil față de mediu este o componentă importantă a dezvoltării sustenabile!

Cât de important este să protejam mediul în care trăim?

Apelând la spiritul ludic al copiilor si la simtul civic al adultilor – ne dorim ca generațiile viitoare să înțeleagă importanța grijii față de mediu și să se implice activ în acțiuni concrete prin care să se îngrijească de mediul în care trăiesc.

Mulțumim tuturor, care nu au rămas indiferenți și realizează cât de importantă este sănătatea Planetei Pământ!

Felicitări Fluturașilor de la Gradinita Cu program prelungit nr.9 din Alba Iulia, Bufnitelor Înțelepte și Madaliei Ludușan de la Grădinița „Primii Pasi” din Aiud, felicitari lui Tudor , un baietel talentat si ecologist din Timișoara, felicitari, Ivett de la Liceul Romano Catolic GMGK, îndrumați de înv.Emma Szőllősi, felicitări tuturor implicați!

La mulți ani, Terra – casa noastră!”, a fost mesajul de mulțumire pentru cei care au oferit un mic cadou simbolic planetei noastre dragi.

[nggallery id=7868]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”

Publicat

în

ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”

Satele aparținătoare comunei Șpring, din județul Alba, au rămas „pe întuneric”, după ce o linie de curent a fost ruptă de un castan, pe o stradă din proximitatea gării din satul Cunța.

Astfel satele Cunța, Șpring, Drașov și Vingard, la momentul redactării articolului, nu beneficiază de serviciul de alimentare cu energie electrică, deși incidentul ce a condus la această situație s-a petrecut în cursul nopții de 26 mai 2022, în jurul orei 02:00.

Elit - Gustul Desăvârșit

„O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”, declară pentru ZiarulUnirea.ro un localnic. Bărbatul înțelege incidentul, dar nu poate să înțeleagă de ce pentru o singură linie afectată curentul a fost întrerupt în toată comuna, de ce nu există separatoare în sistemul de furnizare a energiei electrice și mai mult de atât nu poate să înțeleagă de ce o intervenție de remediere, pe care o consideră accesibilă din punct de vedere tehnic, durează într-atât de mult.

*Nota: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea

Publicat

în

Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea

Fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia a avut parte astăzi, 25 mai, de o curățenie mult așteptată, din partea autorităților.

Cu ajutorul ISU și Salvamont Alba, unul dintre reperele cetății noastre a căpătat un „suflu” de curățenie în interiorul acesteia, înainte de începerea oficială a verii.

Lipsa de educație a unor persoane a transformat unul dintre reperele turistice din Cetatea Alba Iulia într-o ghenă de gunoi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Chiar dacă în proximitate există coșuri de gunoi, anumite persoane dau dovadă de lipsă de civilizație și aruncă deșeuri în fântâna din Piața Cetății.

Fântână este „inundată” de gunoaie și nici măcar instalarea unui grilaj deasupra acesteia nu i-a împiedicat pe anumiți indivizi să își bată joc de banii publici investiți în acest obiectiv.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare