FOTO Știrea Ta| Ziua Pământului sărbătorită de copilașii din Alba prin activități deosebite de artă plastică

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Astăzi, la a 50-a ediție a Zilei Pământului, mai mulți copilași din județul nostru au sărbătorit, prin diferite activități de artă plastică ziua dedicată aprecierii planetei noastre. În fiecare an in ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Inițiativa a fost pornită în urmă cu două zile, printr-un eveniment pe Facebook, unde au fost invitați părinții copilașilor, precum și alte cadre didactice din județul nostru, care au realizat împreună cu cei mici o serie de activități distractive pentru ziua Planetei Pământ.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Această mișcare s-a născut în SUA în urmă cu 50 de ani, în 1970.După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Cum putem sărbătorii ziua Terrei? Prin cei trei piloni „R”, extrem de importanți pentru ea: reducere, reutilizare și reciclare.

„La mulți ani, Terra! FII ECO și UNIVERSUL te va răsplăti!

Vă rog să reciclați ce aveți la îndemâna: dopuri, cofraje, peturi, cutii de carton, umbrela defectă etc. Astfel ne distrăm și poluam mai puțin mediul! Distracție frumoasă ! Nu ezitați să postati poze cu ceea ce realizați! Spor si distractie frumoasa. Mai jos las câteva idei, dar sunt sigură că sunteți foarte inventivi!”, au transmis, printr-un mesaj, reprezentanții acestei inițiative.

Ziua Planetei Pământ este o zi în care trebuie să sărbătorim natura, verdele și albastrul cerului, păsările, florile și tot ce ne înconjoară. Prin câteva activități antrenante, veți reuși să-i învățați pe copii cum să aibă grijă de mediul înconjurător.

„Grija pentru mediu este scopul evenimentului și era cel mai bun moment ZIUA PAMÂNTULUI! Educația copiilor într-un spirit responsabil față de mediu este o componentă importantă a dezvoltării sustenabile!

Cât de important este să protejam mediul în care trăim?

Apelând la spiritul ludic al copiilor si la simtul civic al adultilor – ne dorim ca generațiile viitoare să înțeleagă importanța grijii față de mediu și să se implice activ în acțiuni concrete prin care să se îngrijească de mediul în care trăiesc.

Mulțumim tuturor, care nu au rămas indiferenți și realizează cât de importantă este sănătatea Planetei Pământ!

Felicitări Fluturașilor de la Gradinita Cu program prelungit nr.9 din Alba Iulia, Bufnitelor Înțelepte și Madaliei Ludușan de la Grădinița „Primii Pasi” din Aiud, felicitari lui Tudor , un baietel talentat si ecologist din Timișoara, felicitari, Ivett de la Liceul Romano Catolic GMGK, îndrumați de înv.Emma Szőllősi, felicitări tuturor implicați!

La mulți ani, Terra – casa noastră!”, a fost mesajul de mulțumire pentru cei care au oferit un mic cadou simbolic planetei noastre dragi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei