FOTO, ȘTIREA TA. Un abrudean are de plătit mai multă apă uzată decât potabilă

Un abrudean a trimis, luni, o factură pe adresa redacției ziaruluiunirea.ro, fiind nemulțumit că i s-a facturat o cantitate mai mare de apă uzată decât potabilă, ceea ce consideră că este imposibil, întrucât în canal nu se poate scurge mai multă apă decât se folosește în locuință.

Potrivit facturii trimise pe adresa redacției, cantitatea de apă de apă potabilă consumată este de 5,000 de metri cubi, în vreme ce cantitatea de apă scursă în canal este de 6,722 metri cubi.

ELIT

Contactați de ziarulunirea.ro, reprezentanții SC APA CTTA SA Alba au declarat că factura este corectă (suma cantității de apă plus diferențe este egala cu cantitatea de apa uzata preluata). Diferențele aparute pe factura clientului sunt datorate diferențelor între cantitatea de apă furnizată de către operator, adică cea indicată în contorul principal de branșament, amplasat la limita de proprietate și repartitoarele individuale ale proprietarilor.

Aceste pierderi au diferite cauze, dar care trebuie identificate si rezolvate de către asociația de proprietari a condominului respectiv. Cât priveste raportarea corectă a consumului de către locatari, operatorul nu are dreptul de a verifica corectitudinea cu care aceștia își raportează consumul lunar, diferențele dintre contorul de branșament și suma consumurilor individuale se repartizează în mod egal pe fiecare unitate imobiliară conform prevederilor art 31 alin.(7) lit.b) din legea 241/2006”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ANTONE FLORIN 8 mai 2018 at 21:37

Explicaţia dată nu e dată corect în cazul acesta….. Cantitatea de apă scursă în canal e în legătură cu apa colectată de pe acoperiş…. Reveniţi cu explicaţii pedante…. Respectivul consumator nu s-a plâns de cantitatea de apă consumată ci ce evacuată. Analizaţi şi reveniţi explicit cu această speţă……

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...