// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO ȘTIREA TA/ Toaleta-muzeu, cea mai scumpă din România, care a costat 400.000 de euro, din Cetatea Alba Iulia, a început să se degradeze

Toaleta-muzeu, cea mai scumpă din România, care a costat 400.000 de euro, din Cetatea Alba Iulia, a început să se degradeze.

La nici măcar patru ani de când a fost deschisă, toaleta publică ”muzeu” din Alba Iulia, cea mai scumpă din România, a început să dea semne de degradare. Plăci întregi din marmura cu care este îmbrăcat ansamblul în exterior s-au desprins, iar angajații le-au adunat frumos și stivuit la intrare.

Există totuşi o frustrare în rândul celor care au observat că, deşi avem o cetate veche, recent renovată şi încărcată de istorie, aceasta a început deja să se degradeze. Cititori ai ziaruluiunirea.ro ne-au transmis câteva imagini cu toaleta, unde se pot observa bucăţi căzute de pe zid. Aceştia speră ca fotografiile să atragă atenţia celor abilitaţi să ia măsuri pentru ca aceste probleme să fie rezolvate.

Cea mai scumpă toaletă publică din România, a cărei investiție este estimată la aproximativ 400.000 de euro, a fost finanțată exclusiv din fonduri europene iar prețul ridicat se datorează punerii în valoare a zidului adiacent clădirii Palatului Princiar care se află în subteran, zona de vestigii fiind delimitată de cea a grupurilor sanitare.

Modernizarea grupului sanitar, și investiția de 400.000 de euro, a fost determinată, nu de nevoile sociale, ci de punerea în valoare a fostei magazii de făină care datează din secolele XII-XIII.

Grupul sanitar este compus din mai multe încăperi printre care cameră tehnică, de serviciu, toaletă pentru bărbați, pentru femei și pentru persoane cu handicap. În total au fost amenajate 12 toalete, 6 destinate femeilor şi 6 bărbaţilor,  două toalete speciale pentru persoane cu handicap, un spaţiu destinat exclusiv părinţilor şi bebeluşilor.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne pe adresa stiri@ziarulunirea.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Atenție, sunt luate în considerare numai mail-urile cu date de contact reale!)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la FOTO ȘTIREA TA/ Toaleta-muzeu, cea mai scumpă din România, care a costat 400.000 de euro, din Cetatea Alba Iulia, a început să se degradeze

  1. Don Costello 10.05.2018 la 11:43

    O paveaza Elis!!!

  2. HH 10.05.2018 la 13:34

    Nu magazia de făină e de secol XVII NU XII

  3. Cetatean 10.05.2018 la 13:48

    Investiția nu este estimata, are o valoare în momentul acesta, deoarece a fost realizată. Dacă lucrarea este în garanție, responsabilitatea remedierii problemelor revine constructorului……