Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA/ Toaleta-muzeu, cea mai scumpă din România, care a costat 400.000 de euro, din Cetatea Alba Iulia, a început să se degradeze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toaleta-muzeu, cea mai scumpă din România, care a costat 400.000 de euro, din Cetatea Alba Iulia, a început să se degradeze.

La nici măcar patru ani de când a fost deschisă, toaleta publică ”muzeu” din Alba Iulia, cea mai scumpă din România, a început să dea semne de degradare. Plăci întregi din marmura cu care este îmbrăcat ansamblul în exterior s-au desprins, iar angajații le-au adunat frumos și stivuit la intrare.

Există totuşi o frustrare în rândul celor care au observat că, deşi avem o cetate veche, recent renovată şi încărcată de istorie, aceasta a început deja să se degradeze. Cititori ai ziaruluiunirea.ro ne-au transmis câteva imagini cu toaleta, unde se pot observa bucăţi căzute de pe zid. Aceştia speră ca fotografiile să atragă atenţia celor abilitaţi să ia măsuri pentru ca aceste probleme să fie rezolvate.

Cea mai scumpă toaletă publică din România, a cărei investiție este estimată la aproximativ 400.000 de euro, a fost finanțată exclusiv din fonduri europene iar prețul ridicat se datorează punerii în valoare a zidului adiacent clădirii Palatului Princiar care se află în subteran, zona de vestigii fiind delimitată de cea a grupurilor sanitare.

Modernizarea grupului sanitar, și investiția de 400.000 de euro, a fost determinată, nu de nevoile sociale, ci de punerea în valoare a fostei magazii de făină care datează din secolele XII-XIII.

Grupul sanitar este compus din mai multe încăperi printre care cameră tehnică, de serviciu, toaletă pentru bărbați, pentru femei și pentru persoane cu handicap. În total au fost amenajate 12 toalete, 6 destinate femeilor şi 6 bărbaţilor,  două toalete speciale pentru persoane cu handicap, un spaţiu destinat exclusiv părinţilor şi bebeluşilor.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Atenție, sunt luate în considerare numai mail-urile cu date de contact reale!)

[nggallery id=5587]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea