FOTO ȘTIREA TA: Și puține, și ocupate de mașini. Pistele de biciclete din Cetatea Alba Carolina, transformate în parcări

Teoretic, sunt piste pentru biciclete, practic, parcare pentru maşini. Cetatea Alba Carolina, atenționare pentru bicicliști: Pe aici, nu se trece!

Din păcate nu este o regulă impusă de autorităţi, ci mai degrabă că e o lege nescrisă a junglei cu pretenții urbane în care ne ducem traiul. Cel puţin, asta înţelegem din ceea ce vedem zilnic. Faptul că Alba Iulia are câteva piste de biciclete ar trebui să fie un motiv de mare bucurie pentru adepţii plimbărilor în aer liber pe vehiculele cu două roţi. În varianta ideală, bicicliștii ar trebui s-o folosească nestigheriți, la orice oră din zi şi din noapte.

De ani de zile, ne plângem că nu avem infrastructură pentru biciclişti, că aceştia se văd obligaţi să facă slalom pe trotuare, printre pietoni, iar când se-ntâmplă minunea de a o avea pe ici-pe colo, ghici ce facem?

E simplu: ne batem joc de ea. Când n-avem, strigăm, când avem, sfidăm. Cu alte cuvinte, nu-i pentru cine se potriveşte, e pentru cine se nimereşte. C-aşa-i la noi…

Imaginile au fost surprinde de un cititor ziarulunirea.ro, joi în jurul orei 13:00 și trimise pe adresa redacției.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro sau pe pagina de Facebook, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 3 noiembrie 2017 at 7:33

Treceti multi pe acolo,de ce nu sunati la politia locala?! E mai usor sa faci poze si sa te plangi!Daca ei inchid ochii cand patruleaza prin zona,vor fi obligati sa trimita pe careva dupa o sesizare telefonica. Ps. Waw,unde e desteptul ala ce tot zice aiurelile alea cu”daca ai vw sau bmw ai atitudine”,eu vad si alte specii de masini in pozele astea.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...