// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, ȘTIREA TA. Plângere la Primăria Alba Iulia după ce utilajul de ridicat mașini a smuls un cablu și a deteriorat peretele unui bloc

Utilajul de ridicat mașini din Alba Iulia a agățat și smuls un cablu prins pe un bloc, deteriorând peretele acestuia, o plângere după acest incident fiind înaintată spre soluționare Primăriei Alba Iulia.

Blocul se află pe strada Ștefan cel Mare din Alba Iulia.

Locatarii acestuia se arată nemulțumiți, după ce utilajul care a prins cablul (de la Digi) a distrus o parte din izolația termică. Ei cer remedierea de urgență a situației.

La fața locului s-a prezentat și Poliția Locală pentru ”o dare de seamă”.

Din ce în ce mai mulți oameni se arată nemulțumiți de decizia de ridicare a mașinilor staționate neregulamentar, mai ales că în spațiul public planează mai multe suspiciuni că acestea ar fi alese discreționar.

De asemenea, alții ne-au scris pe adresa redacției că nu li se pare corect ca polițiștii locali să fie cei care decid ridicarea mașinilor, pentru că ei sunt neinstruiți, nu au școală, competențe și cunoștințe multe.

Totodată, oamenii se arată nemulțumiți și de activitatea și atitudinea unor polițiști locali, care se comportă ca și cum ar fi pe moșia lor, vorbind ironic, arogant și urât cu contribuabilii.

Șoferii ale căror mașini sunt ridicate au de plătit 380 de lei, plus TVA, dar și o amendă contravențională.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

23 Răspunsuri la FOTO, ȘTIREA TA. Plângere la Primăria Alba Iulia după ce utilajul de ridicat mașini a smuls un cablu și a deteriorat peretele unui bloc

 1. Șică Mandolină 16.02.2018 la 17:46

  Felicitari dobitocilor de la firma care se ocupa de ridicari masini. Demolati bai blocurile romanilor ca sa-i dati satisfactie mustaciosului !!!

 2. locatar ME 9 16.02.2018 la 18:39

  Cablul era prea jos, vina aparține celor de la cablu-internet, cu agățare de țeava de gaz !!!! Păi nu e conform STAS-ului !!! Dacă era prevăzut la 4 m înălțime, confirm STAS , nu se agăța ! Și sunt de acord să se ridice mașinile, nu face orice nesimțit ce vrea el. Există legi și reguli !

  • Jon 16.02.2018 la 20:35

   E bătaie de joc .dar faceți parcări în primul rind Cum sunt în tarile civilizate. Supra etajate .dacă nu este spațiu .sau sub pamint .dupaia rificați mașini ….dobitociloor..deia luați atit ia bani de la fonduri europene. .nu va ajung sa fa faceți vile

   • Jon 16.02.2018 la 21:28

    Nu am văzut nici unde în europa așa ceva .ca în alba iulia ..prostime. și și sensurile giratoriu cu semafoare ….cu bani aia putea face parcări …

  • Locatar 5bcd 16.02.2018 la 22:33

   Ai măsurat distanța si ai vazut ca este sub patru metri?cu ridicarea sunt de acord,Dar nu sa decidă gunoaiele de locali care habar au de legislație.!!

 3. Un cetatean 16.02.2018 la 18:52

  Esti tare locatarule ME 9.Daca toti au logica asta beton a ta ar fi fraieri aia daca ar face reparatiile.

 4. Haules Baules 16.02.2018 la 18:52

  Ba, voua va cade izolatia la un vânticel mai tare, si acum sariti in sus pentru un cablu prins PROST de bloc. Atata circ ieftin. Eu unul sunt scarbit. In TOATA tara se ridica masinile dar atata circ cat e la noi nu am auzit in alta parte.

  • fr 16.02.2018 la 18:59

   Cablu era prins prost? Cred ca esti dus cu capul… Tu nu vezi ce gaura a ramas in beton? Daca nu o vezi mergi si cere-i spatanului tau havescu ochelari ce cal!

   • mari 16.02.2018 la 19:27

    era o cutie in gaura de pe coltul blocului, au astupat cu polistiren cei cand au placat blocul, si au astupat si cutia, din cauza asta a ramas gaura asa mare , daca nu era cablul lasat nu se agata .Asa si masina de pompieri daca trece pe acolo

    • rdsistul de serviciu 16.02.2018 la 20:18

     Nu era nicio cutie… Era o placa de otel prinsa cu 4 con-expanduri de peretele de beton al blocului cu scopul de a ancora cablurile (coaxial+fo). Nu mai vorbiti prostii daca nu stiti despre ce este vorba.

     • dolfi 16.02.2018 la 23:04

      rds-istule, intrebari de baraj:
      Colacii aceia de fibra optica pe care-i agatati voi pe peretii bloacelor, nu cumva tre’ sa-i “dezgropati” din polistiren? Sau poate ar trebui ca “proprietarii” sa v-anunte ca vor sa puna polistiren ca sa evitati ingroparea colacilor?

      alta intrebare: cablurile vechi, suspendate intre blocuri cine ar trebui sa le demonteze? Ma refer pe alea de la vianet precum si de la alte… firme de telecom care au falimentat? Nu de alta da’ riscu ii ca daca bagam noi cetatenii clestele in ele sa le incurcam…

 5. Antiprosti 16.02.2018 la 19:54

  Pagubitii se pot adresa firmei ce a produs pagubele. Dacă sunt de vina cei de la Digi, sa plătească ei. Aici chiar nu are primăria vreo treaba. Și nu,nu sunt plătit de Hava să postez. Și da, orașul arata mult mai bine de când se ridica mașinile nesimtitilor. Indiferent de valoarea mașinii.

  • Jon 16.02.2018 la 21:34

   Ba rasitule ..e plin de mașini în alba unde sa parcheze oameni ..La mures pe dig …faca hava parcări. .dupaia sa ricice mașini parcate neregulamentar

   • popa viorel 18.02.2018 la 1:36

    Mai bine ai parca tu little jon direct in MURES!

 6. Locatar 17.02.2018 la 8:17

  Cred ca sa inteles gresit mesjul ,aici nu este vorba de ridicat sau neridicat masini.Este ceva foarte simplu ,cineva a creat o paguba si timp de 8 zile nu a miscat un deget si ma indoiesc ca va face ceva.

 7. Geta 17.02.2018 la 8:32

  Un oras peticit si o gramada de prostie. Magazine inghesuite la parterele blocurilor cu marfa scoasa in strada, unde nu ai acces daca esti cu carucior. Masini parcate cu nesimtire peste tot. Nu v-ati plimba curul nici 2m pe jos. Dar bine ca voi aveti mot in frunte ca v-ati coborat de pe munte. Spirit civic – zero barat, initiative bune – zero barat, simt estetic-zero barat, buni in clanta – 100%, atitudine ingramadita -100%. Lanceziti in prostia voastra la nesfarsit. Sa va ridice masinile, poate va invatati ca drumul puplic nu e curtea voastra si ca trebuie sa aveti respect fata de pietoni si fata de ceilalti ocupanti din trafic.

  • Vulpoiu 17.02.2018 la 9:32

   Cel mai tare mesaj, spre rusinea mea, ma regasesc in cele scrise de tine… am ajuns sa merg cu masina si la 500 de m de casa, intr un oras, in care toate treburile le poti rezolva, mergand pe jos. De multe ori am zis si eu la fel ca tine, dar citind mesajul tau, o sa iau atitudine!.Iti multumesc

 8. Responsabil 17.02.2018 la 9:14

  Sunt curios daca era proiect pentru termoizolare…Asa cum stiti orice modificare a unei cladiri,necesita autorizatie…oare poti cere despagubiri pe ceva ce ai facut ilegal? Oare au lucrarea receptionata cu un diriginte de santier? Oare au contractul si factura cu firma de contructii? Oare chiar e greu sa respectam legea…indiferent ca e vorba de parcari…de fatade deteriorate? Tot timpul sunt altii de vina,mai putin noi! ASTA E ROMANIA !DOAR RAUTATE ,ASTA SE PERPETUEAZA ZILNIC!

 9. Locatar 17.02.2018 la 9:51

  Cetatene Responsabil ,daca a cere sa fie reparat ceva ce ti sa stricat este rautate ma abtin sa comenez.Cat despre treaba cu existenta proiectului probabi ca ai vrut sa te bagi inseama ,alta explicatie nu gasesc.

 10. Adrian 17.02.2018 la 13:08

  Dacă li s- a suspendat norma de hrana probabil de asta fac așa. Probabil ca din amenzi vor primii norma

 11. Coco 17.02.2018 la 15:28

  Nu mi se pare normal sa fi amendat pt parcate de-am prosta si sa ti se ridice si masina. Ceva nu-i bine in treaba asta. Ori una ori alta. Si inainte de toate trebuie prima data parcari si apoi ridicarea masiniilor

 12. popa viorel 18.02.2018 la 1:42

  Parcari se vor face ridicand masinile parcate de unii si in cer cu nesimtire crasa! Hai sa fie cu pardon! Fiecare vrea sa isi parcheze masina direct in magazin, nu langa! Va duceti toti copiii dimineata cu masina pana in clasa! Popor de ratati! Va etalati ra….ha…te…le de masini si daca ati putea ati urca cu masina pana in clasa, sa vada vecinul Gicu ca aveti masina de cocalari, facuta pe bani necinstiti! Sa va ridice toate masinile, pt ca in Alba e multa nesimtire la parcarea masinii! Voi vreti sa mergeti la cumparaturi la 200 de m de bloc sau casa cu masina! O de-ar veni o criza mondiala de titei sa va vad atunci!!! Vreti parcari ? Voi ati vazut cum se circula in danemarca, norvegia? Bicicleta si pe jos! Masina o folosesc doar la cumparaturi saptamanale! Tara de inapoiati!Ati ajuns sa va duceti copiii cu masina si la 300 de m de scoala! Vai de voi!

 13. Popa Georgel 18.02.2018 la 12:58

  100% de acord cu tine Popa Viorelativ ! Parca as fi scris eu ! Da , mai dati-va curugam jos din mașină bai ghețarilor!