FOTO/ ȘTIREA TA: ”Musafiri” lipsiți de maniere, în Cetatea Alba Carolina – Sesiune de fotografii din jeep, pe pietonala Mihai Viteazul

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primim aproape zilnic de la cititorii noștri imagini cu șoferi, din Alba Iulia sau alte localități ale județului, care prin comportamentul lor dau dovadă de lipsă de respect față de pietoni sau față de alți participanți la trafic, dar din fotografiile alăturate putem vedea că nici unii vizitatori din alte județe nu sunt mai bine educați.

Stirea taSituația a fost surprinsă sâmbătă, în Cetatea Alba Carolina unde cei ieșiți să se plimbe pe pietonala Mihai Viteazul au fost nevoiți sa circule pe ”zona verde” pentru că niște turisti aveau chef să faca poze, insa nu oricum, direct din mașină. Așa că nici mai mult, nici mai puțin, au rulat până lângă Catedrala Reîntregirii, au admirat, au fotografiat și au plecat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Poate ar trebui ca autoritățile să vegheze mai bine la respectarea ordinii în Cetate. Nu de alta, dar în plimbările noastre pe acolo am ajuns deja să ne ferim de copiii care se întrec pe scuterele electrice (deși ar trebui să existe o limită de vârstă pentru închirierea acestor vehicule), de cei care pedalează pe bicicletele de 4 persoane fără să folosească pista specială, mai apare și un microbuz electric (care nu poluează, dar nimeni n-a întrebat daca nu cumva deranjează), prin Șanțuri ”scapă” mai ales la sfârșit de săptămână mașini cu miri și mirese care, probabil, își strică ținuta dacă se deplasează pe jos pentru ședințele foto, și cred ca ar fi prea mult, acum, să începem să ne ferim și de turiștii prea comozi să coboare din mașini, când vin să viziteze interiorul Cetății”, a scris cititorul nostru. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

albaiulian 20 octombrie 2015 at 19:46

De ce se permite in primul rand accesul masinilor in acesteze zone pietonale?

aleluia 21 octombrie 2015 at 9:37

pentru ca cetatea Alba Iulia este cea mai mare parcare auto vauban din lume. Geniille noastre locale au transformat-o din cetate in parcare

mihai 20 octombrie 2015 at 19:59

Stau si ma intreb pentru ce mai avem bariera la intrarea in cetate (cea din spatele catedralei) daca tot timpul sta ridicata. Bani cheltuiti aiurea si pe degeaba. Nu ar trebui sa stea lasata in jos?

hocus pocus 20 octombrie 2015 at 22:02

Cine i-a lasat sa intre ?
Au fost macar amendati ?

gigi 21 octombrie 2015 at 11:40

Pentru ce sa-i amendeze? In dreptul barierei de la Catedrala Ortodoxa e un singur indicator care interzice accesul spre stanga (spre statuia lui Mihai Viteazul).
Si cine sa-i amendeze? Acum doua ierni am cerut unor agenti de la politia locala sa intervina deoarece un individ facea intoarceri cu masina pe zapada in jurul statuii lui Mihai Viteazul, dar ei mi-au raspuns sec ca nu e in zona lor de patrulare si nu au ce sa faca. Am sunat la dispecerat si duduia de acolo mi-a inchis telefonul in nas.
Zilele trecute am asistat la o faza hilara. Domnisoara de la magazinul de suveniruri din tunelul portii a IV-a incerca in zadar sa-i explice unuia care intrase cu masina in tunel ca nu are voie pe acolo si sa nu incerce sa treaca pe podul de lemn. Ala sustinea ca nu a vazut nici un indicator care sa-i interzica si are tot dreptul.
Ocazional poti vedea cate un bezmetic care pleaca de la hotelul medieval si in loc sa se intoarca pe unde a venit, coboara cu masina panta si se invarte intre poarta a III-a si replica basoreliefului de pe Columna lui Traian.
De cand s-au demontat stalpisorii din dreptul monumentului Losenau, aproape in fiecare zi sunt cate 2-3 masini parcate cu botul aproape pana in monument.
Asa ca…..

fane de la sifoane 21 octombrie 2015 at 11:49

Ar fi buni niste stalpi blocatori dintr-aia retractabili pe toate arterele alea pietonal-auto (termen marca sza-bou). Mi-e ca si cu alea se vor face exceptii ca sa intre te miri ce cocalari cu bani sa-si faca poze cu ocazia la tot felul de sindrofii importante pentru ei si tribul lor.

Problema va fi costul exagerat de mare si calitatea proasta ca a tuturor lucrarilor din cetate. (vezi bariera, carmizile sfarmicioase care se dizolva dupa fiecare iarna, iluminatul cu probleme… )

vali 22 octombrie 2015 at 1:37

sa nu mai punem ca in fata catedralei(sau a parcului) se circula pe spatiile verzi mai rau ca si pe bulevard…..politia locala sta si se uita cum unele persoane decat sa inconjoare 5 metri pe trotuar mai bine trec pe iarba…..pacat pt ca s-au investit bani in aceasta cetate……sincer nu prea o meritam……la cata nesimtire paste pe la noi…..

Comentariile sunt oprite