Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Izvorul unui sat din Alba, folosit în mod abuziv de mai multe persoane! Risc de contaminare a apei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Izvorul unui sat din Alba, folosit în mod abuziv de mai multe persoane! Risc de contaminare a apei

Un cititor ziarulunirea.ro a transmis redacției mai multe poze cu un izvor din satul Ocnișoara, comuna Lopadea Nouă care este folosit în mod abuziv de mai multe persoane necunoscute.

Izvorul este cunoscut de către localnici pentru apa sa potabilă și răcoritoare. Cu toate acestea, în ultima perioadă, mai multe persoane necunoscute au început să folosească o motopompă pentru a extrage apa din acesta.

Acest lucru a dus la secarea parțială a izvorului, precum și la contaminarea apei.

În imaginile transmise redacției se poate observa cum motopompa este conectată direct la izvor, fără a fi folosită nicio altă instalație de filtrare sau tratare a apei.

Izvorul din comuna Ocnișoara este un bun comun al localnicilor și trebuie protejat de abuzuri.

Localitatea este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

Un proiect turistic al Consiliului Județean Alba urmează să readucă la viață satul, care numără în prezent doar 17 locuitori.

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mureș, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș au construit o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare.

Astfel, prin cele două proiecte, în județul Alba vom avea două noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Accident rutier pe Calea Moților în Alba Iulia. O mașină cu numere de Sibiu s-a aruncat într-o mașină staționată cu avariile pornite

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Accident rutier pe Calea Moților în Alba Iulia. O mașină cu numere de Sibiu s-a aruncat într-o mașină staționată cu avariile pornite Un accident s-a petrecut în miercuri, 1 mai, în jurul orei 12:00, pe Calea Moților. O mașină marca Suzuki cu numere de Sibiu s-a aruncat direct într-o mașină staționată cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea