Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Imagini rare dintr-o localitate din Alba: Un RÂS, surprins în mediul său natural

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

FOTO ȘTIREA TA| Imagini rare dintr-o localitate din Alba: Un RÂS, surprins în mediul său natural

Imagini inedite cu un râs în mediul său natural, au fost surprinse pe cameră, în zona Cheile Vălișoarei, comuna Livezile.

Primarul comunei, Horațiu Han, a făcut publice, pe o rețea de socializare, imaginile cu animalul solitar. Asemenea imagini sunt destul de rare deoarece râsul se ferește de contactul cu oamenii.

„Am primit de la un prieten bun niște fotografii în seara aceasta cu …se pare, un râs văzut azi după amiază! Să fim prudenți!”, a scris Horațiu Han pe Facebook.

Râsul este un carnivor extrem de discret, care trăiește izolat și se ferește de contactul cu oamenii. Apare de-a lungul lanțurilor muntoase din sud-estul și centrul Europei, dar și din nordul sau estul continetului, până în pădurile boreale ale Rusiei, apoi Centrul Asiei și platoul Tibetan. În Europa trăiesc circa 9.000 – 10.000 de râși, iar dintre aceștia, circa 1.200 – 1.500 de indivizi trăiesc în pădurile de pe teritoriul României, figurând pe lista animalelor strict protejate.

Râsul trăiește și vânează solitar, pe teritorii pe care nu tolerează nici un alt animal adult, mai ales de același sex. Teritoriul lui variază în funcție de sursele de hrană și de densitatea populației de râși în arealul respectiv. Adulții masculi se țin la distanță unii de ceilalți prin marcarea teritoriului. Partenerii sexuali sau mama cu puii comunică printr-un mieunat melodic care străbate distanțe lungi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură O coadă de sute de metri s-a produs vineri dimineața, 17 mai, pe strada Mărășești cu centura. Traficul se mișcă foarte lent. Imaginea a fost trimisă pe adresa redacției ziarulunirea.ro […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea