Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| „Groapa de gunoi” dintre Răchita și Strungari: „Punct de atracție” pe circuitul turistic din județul Alba

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Groapa de gunoi” dintre Răchita și Strungari: „Punct de atracție” pe circuitul turistic din județul Alba

Valea drumului județean 704A între localitatea Răchita ce aparține comunei Săsciori și localitatea Strungari ce aparține comunei Pianu din județul Alba este de ani buni, prea mulți, „locul perfect” unde anumiți cetățeni, lipsiți de îndeletnicirile primilor șapte ani de viață, găsesc „normal” să arunce deșeuri inerte ( provenite din construcții și amenajări ) și nu doar.

Valea tronsonului de drum dintre Răchita și Strungari ce tranzitează pădurea, cu o lungime aproximativă de 2,5 kilometri, pare să fie locul „ideal” unde poți să arunci gunoiul și nimeni să nu te vadă, iar în lipsa unor acțiuni concrete din partea instituțiilor abilitate cetățenii au transformat locul într-o veritabilă groapă de gunoi: „obiceiul este unul foarte vechi, iar de când mă știu eu nimeni nu a luat  vreo amendă și nu s-a luat vreodată vreo măsură”, relatează un cetățean preocupat de mediul înconjurător , lipsa de conduită socială adecvată și mai ales de absența unor acțiuni din partea acelora a căror datorie este să o facă.

Electrica Furnizare Discount

Tronsonul de drum este tranzitat de turiști spre Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Strungari și Mănăstirea Afteia (sau Cioara, cum i se spune din bătrâni, aparţinând satului Mărgineni, comuna Săliştea). În trecut  Consiliul Judeţean Alba a refăcut 2 poduri şi 12 podeţe de pe drumul judeţean 704 A, aflate pe raza comunelor Pianu şi Săsciori, care au fost afectate în urma calamităţilor naturale . Cele două poduri se află pe Valea Pianului (la km 4+700 – fiind atunci distrus în totalitate, rupt şi căzut în albia râului), respectiv pe Valea Răchitei (la km 24+090 – ce prezenta o stare de degradare accentuată și  nu asigura siguranţă şi confort).

În acest sens, au fost construite 2 poduri noi, care să corespundă condiţiilor de exploatare ale drumului. Podeţele afectate și ele de inundaţii, aflate atunci într-o stare precară, fiind colmatate, au fost refăcute. Valoarea totală a obiectivului de investiţie a fost de 4,8 milioane lei, fără TVA. Sursa de finanţare pentru aceste proiecte a fost bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

Situația „punctului de atracție” de pe circuitul turistic din județul Alba, „groapa de gunoi” dintre Răchita și Strungari, ar fi putut fi evitată dacă ar fi existat containere destinate colectării și depozitării deșeurilor inerte, sărcină ce aparține primăriei, fiincă în mod logic cetățeanul nu ar mai fi avut nici un motiv să arunce deșeurile în acest loc „ideal”, din moment ce ar fi avut un loc special destinat.

Publicitate

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Intervenție promptă a Poliției Locale Alba Iulia în cazul unui bărbat căzut pe fosta trecere de pietoni de lângă pasajul din Cetate

Publicat

în

Intervenție promptă a Poliției Locale Alba Iulia în cazul unui bărbat căzut pe fosta trecere de pietoni de lângă pasajul din Cetate

Un echipaj al Poliției Locale Alba Iulia a intervenit, marți seara, în jurul orei 20.00, în cazul unui bărbat prăbușit pe fosta trecere de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, din apropierea Pasajului din cartierul Cetate.

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției imagini cu operațiunea de scoatere a omului din mijlocul traficului și aducerea sa în siguranță la marginea carosabilului.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit reprezentanții instituției, polițiștii au chemat ambulanța și au rămas langă cetățean până la ajungerea acesteia.

Potrivit martorilor, bărbatul era puțin recalcitrant.

„L-au tras polițiștii din drum si face scandal: Ce bă! Nu plec de aici!”, ne-a transmis albaiulianul.

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| VISCOL în Apuseni: Peste 700 de gospodării fără curent electric. Deszăpezire „la fentă”

Publicat

în

 VISCOL în Apuseni: Peste 700 de gospodării fără curent electric. Deszăpezire „la fentă”

Furtuna de zăpadă care s-a pornit luni după masa în Apuseni a lăsat sute de gospodării fără electricitate, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe localități din Apuseni au rămas fără electricitate. Potrivit directorului SDEE Alba, Ceteraș Marius, la acest moment mai sunt 773 de consumatori nealimentați în comuna Poiana Vadului. La fața locului s-au deplasat echipele de la Electrica și se lucrează pentru remedierea defecțiunii.

Un cititor ziarulunirea.ro ne-a trimis imagini cu deszăpezirea, care spune el, nu se face cum trebuie pe drumul dintre Alba Iulia și Zlatna. „Așa se deszăpezește pe ruta Alba Iulia-Zlatna, că deh, plătim taxa de drum”, ne-a transmis omul indignat.

Electrica Furnizare Discount

Pe drumurile din zonă se circulă în condiții de iarnă, pe carosabil acoperit cu zăpadă între 1-3 cm. Se acționează cu autoutilaje dotate cu lame ți răspânditoare.

Reamintim că meteorologii au emis o avertizare Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabilă pentru județul Alba, până marți dimineața.

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Situație cumplită pentru un locuitor din Ighiu, județul Alba. „Anumiți” cetățeni s-au obișnuit să-și arunce gunoiul exact în fața ușii casei sale, iar în cele din urmă aceasta a fost invadată de șobolani, după ce o veritabilă „groapă” de gunoi s-a format în urma perseverenței de care concetățenii săi au dat dovadă.

„Anumiții” concetățeni au fost „dotați” cu pubele pe care înainte nu le aveau, problema este una mai veche, dar operatorul nu prea trece să le ridice din motive puerile, după cum declară un cetățean din zonă, iar cei ce au contribuit la formarea „gropii” de gunoi continuă să o facă nestingheriți și cu aceeași perseverență.

Electrica Furnizare Discount

Astfel cetățeanul din Ighiu a fost dat la propriu de șobolani afară și nevoit să se mute într-un alt imobil, cu o poartă mai jos ce e drept, dar stă cu frica în sân că și actualul spațiu locativ are să fie „prădat” de rozătoare, ș-atunci ce să mai facă? Să se mute la primărie?

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare