Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

FOTO, ȘTIREA TA Circulația pietonilor afectată de lucrările pentru branșarea noii conducte de apă din centrul Albei Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lucrari Alba Iulia05Lucrările pentru branșarea noii conducte de apă, necesare pentru modernizarea și reabilitarea centrului municipiului Albei Iulia, afectează circulația pietonilor.

Un cititor al ziarului ”Unirea” a trimis, marți dimineața, pe adresa redacției două fotografii și un scurt mesaj în care arătă că firmele care execută lucrarea ar trebui să nu neglijeze circulația pietonilor, dat fiind faptul că pe o parte din trotuar nu se poate circula. În această dimineață, pietonii care au circulat în dreptul Librăriei ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, paralelă cu magazinul ”Unirea”, au fost nevoiți să meargă, pe șosea, în rând cu autoturismele.

lucrari Alba Iulia01Redactorii ziarului ”Unirea” s-au deplasat la fața locului, iar la ora 10.30, traseul era delimitat cu semnalizatoare rutiere, modificarea fiind făcută, probabil, la insistențele Primăriei Alba Iulia.

Proiectul de modernizare al orașului de Jos constă în reconfigurarea strazii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersectiilor, precum si amenajarea a doua sensuri giratorii si a peste 133 de parcari, pe laturile estica si vestica ale strazii. Prima etapa a proiectului a fost dedicata executarii lucrarilor tehnice, a retelelelor subterane si a celor de iluminat public si relocarii unor conducte. In partea a doua urmeaza lucrarile de design urban si peisagistica: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantatii joase si inalte, montarea unui sistem de irigatii precum si a unui mobilier urban nou.

La final, partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

Valoarea totală a contractului incheiat cu Elis Pavaje pentru este de 4,67 milioane de lei. Lucrările a început în septembrie iar perioada de execuție este de 12 luni.

[nggallery id=657]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea