Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO, ȘTIREA TA Circulația pietonilor afectată de lucrările pentru branșarea noii conducte de apă din centrul Albei Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

lucrari Alba Iulia05Lucrările pentru branșarea noii conducte de apă, necesare pentru modernizarea și reabilitarea centrului municipiului Albei Iulia, afectează circulația pietonilor.

Un cititor al ziarului ”Unirea” a trimis, marți dimineața, pe adresa redacției două fotografii și un scurt mesaj în care arătă că firmele care execută lucrarea ar trebui să nu neglijeze circulația pietonilor, dat fiind faptul că pe o parte din trotuar nu se poate circula. În această dimineață, pietonii care au circulat în dreptul Librăriei ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, paralelă cu magazinul ”Unirea”, au fost nevoiți să meargă, pe șosea, în rând cu autoturismele.

lucrari Alba Iulia01Redactorii ziarului ”Unirea” s-au deplasat la fața locului, iar la ora 10.30, traseul era delimitat cu semnalizatoare rutiere, modificarea fiind făcută, probabil, la insistențele Primăriei Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul de modernizare al orașului de Jos constă în reconfigurarea strazii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersectiilor, precum si amenajarea a doua sensuri giratorii si a peste 133 de parcari, pe laturile estica si vestica ale strazii. Prima etapa a proiectului a fost dedicata executarii lucrarilor tehnice, a retelelelor subterane si a celor de iluminat public si relocarii unor conducte. In partea a doua urmeaza lucrarile de design urban si peisagistica: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantatii joase si inalte, montarea unui sistem de irigatii precum si a unui mobilier urban nou.

La final, partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

Valoarea totală a contractului incheiat cu Elis Pavaje pentru este de 4,67 milioane de lei. Lucrările a început în septembrie iar perioada de execuție este de 12 luni.

[nggallery id=657]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cum îți plimbi animalul în orașul Marii Uniri: Un tânăr a „defilat” cu un porc la subsuoară, într-o intersecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum îți plimbi animalul în orașul Marii Uniri: Un tânăr a „defilat” cu un porc la subsoară, într-o intersecție

Un tânăr a fost surprins în cursul zilei de astăzi, 30 septembrie, în municipiul Alba Iulia, într-o ipostază „demnă” de orașul Marii Uniri.

Așa cum reiese și din imaginile postat în mediul online de către un bărbat, tânărul s-a plimbat cu un purceluș la subsuoară, spre mirarea trecătorilor din jurul său.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a aștepta schimbarea culorii la trecerea de pietoni de la intersecția dintre strada Calea Moților și Bulevardul Republicii, acesta a lăsat animalul jos, ținându-l de urechi.

UPDATE: Potrivit unui cititor al ziarulunirea.ro, porcul ar fi căzut dintr-un autovehicul, iar tânărul din imagini a sărit imediat în ajutorul acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Gunoaie ARUNCATE pe marginea apei într-o comună din Țara Moților: „Ignorată sau încurajată de autoritățile locale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gunoaie ARUNCATE pe marginea apei într-o comună din Țara Moților: „Ignorată sau încurajată de autoritățile locale”

Saci cu deșeuri lăsate de izbeliște în comuna Bistra din județul Alba. Din ce se vede din pozele puse pe o rețea de socializare, gunoaiele ,,zac” pe marginea apei fără ca autoritățiile locale să facă ceva, conform spuselor unui bărbat.

Persoana care a publicat pozele în mediul online spune că autoritățiile sunt nepăsătoare, ele fiind absente în procesul de monitorizare a apelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

„La cine va deschide Garda de Mediu dosar penal, Apele Romane? Groapa de gunoi de la Bistra -Rat. Ignorată sau încurajată de autoritățile locale.

Vor împinge deșeurile în râul Arieș sau le vor arde, ce credeți?” a mai precizat aceasta pe Facebook.

Munții Apuseni au fost des scena nepăsării atât din partea persoanelor rău-voitoare, cât și a unor reprezentanți ai autorităților, în ceea ce privește conservarea mediului și valorificarea zonelor frecventate de turiști.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| TRAFIC BLOCAT pe Strada Toporașilor din Alba Iulia: Un cablu de telecomunicații a căzut pe carosabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAFIC BLOCAT pe Strada Toporașilor din Alba Iulia: Un cablu de telecomunicații a căzut pe carosabil

Traficul rutier este blocat pe Strada Toporașilor din Alba Iulia, din cauza unui cablu de telecomunicații care a căzut pe carosabil.

Așa cum se poate observa și din fotografiile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferii au avut parte de o adevărată surpriză în cursul zilei de astăzi, 29 septembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mașinile nu pot circula din intersecția cu Bulevardul Revoluției, ca și consecință a acestui eveniment.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea