Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Cabana Prislop, odinioară perlă a turismului din Masivul Șureanu, o RUINĂ aproape prăbușită: Cum arată clădirea dezfectată

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO ȘTIREA TA| Cabana Prislop, odinioară perlă a turismului din Masivul Șureanu, o RUINĂ aproape prăbușită: Cum arată clădirea dezfectată

Cabana Prislop, un loc mult îndrăgit de cugireni și nu numai, este în prezent o ruină, gata oricând să se prăbușească.

Imaginile cu clădirea dezafectată și în stadiu avansat de degradare au fost surprinse de un locuitor din Cugir în urmă cu câteva zile și postate pe o rețea de socializare: ”Din nou am ajuns la cabana Prislop… Jale… Am reușit să găsesc și să lipesc bucățile ”tăbliței” din sticlă ce se afla la fiecare etaj cu îndemnul la respect ….”, a scris bărbatul pe Facebook.

Cabana Prislop și terenul aferent de 5.342 mp sunt amplasate în Munții Prislop din Masivul Șureanu, la aproximativ 25 km de orașul Cugir și 30 de km de Orăștie. Accesul spre cabană se face cu mijloace auto pe drumuri forestiere. Clădirea a fost dată în folosință în anul 1954, cu destinația de loc de agrement pentru angajații Uzinei Mecanice din Cugir.

A fost renovată în anul 1992, iar în prezent este o ruină neutilizabilă, care în orice moment se poate prăbuși. Construcțiile și terenul se află în proprietatea UM Cugir SA, administrația locală încercând ani la rând să le treacă în domeniul public al orașului pentru a stopa degradarea acestora și pentru a putea fi valorificate din punct de vedere turistic.

În aceeași situație se află și Complexul „Mistrețul”, situat pe cursul Râului Mare, având o suprafață construită de 592 mp, cu terenul aferent, în suprafață totală de 4.542 mp.

Solicitările primăriei Cugir de a prelua respectivele imobile au fost motivate de starea de degradare accentuată în care aceste active ale UMC se află, încă din anul 1989, ținând cont că nu mai servesc activității de producție.

Uzina nu dispune de fonduri şi nu este interesată să reabiliteze imobilele, multe dintre ele fiind reale pericole pentru cetățeni. Deși inutile societății, pentru aceste active și pentru terenul aferent lor, UMC înregistrează lunar cheltuieli cu amortizarea, evaluarea, cu impozite și taxe locale.

Planurile administrației locale cugirene pentru Cabana “Prislop” se refereau la transformarea acesteia în tabără şcolară şi punct de atracţie pentru iubitorii turismului şi a sporturilor de iarnă, în timp ce, pentru Complex „Mistreţul” (cabine, ştrand, popicărie) se dorea realizarea unui centru pentru tineret.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea