Rămâi conectat

Sport

FOTO: Start în “Alba Iulia City Race”, ediția 2018 | În An Centenar, record de participare la evenimentul atletic devenit ambasador al sportului albaiulian

Dan HENEGAR

Publicat

în

Peste 750 de sportivi au luat startul în „Cealaltă Capitală” la ediția a patra a “Alba Iulia City Race”, eveniment de seamă devenit un veritabil ambasador al sportului din Alba, care va transforma Alba Iulia, pentru o zi, în capitala atletismului românesc.

În 2018 competiția atletică este o reușită încă înainte de a începe, putându-se anticipa un record de participare, cu peste 730 de concurenți , din toate colțurile țării și de peste hotare, alergători din Kenya, dar și peste 200 de copii (la această secțiune înscrierile sunt deschise până sâmbătă, la fața locului). “Este o ediție specială, vom celebra cei 100 de ani de la Marea Unirea prin logo-ul pe care în vom avea pe tricouri”, a menționat Radu Milea, director de concurs. În premieră pentru o cursă din România, în kiturile celor de la semimaraton, crosul Star Transmission și Cursa Cetății Selgros, adică în cursele rezervate seniorilor, se va găsi tricou tehnic oficial Compressport.

Vor fi competitori de toate vârstele, profesioniști sau amatori, înscriși la cele patru curse (cei mai mulți la semimaraton), care se vor bucura de o competiție devenită un “brand” pentru municipiul reședință de județ, startul urmând să se dea într-un mod devenit tradițional, cu tunul, din Piața Cetății Alba Carolina. Se respectă scenariu devenit deja clasic entru Alba Iulia City Race, revenită în 2017, după o pauză de un an.

La ora 10.00 se dă startul comun pentru semimaraton și cros, iar la ora 10.05 va debuta cursa populară (ce se desfășoară în Șanțurile Cetății), cei mici vor concura în “Kids Race”, începând cu ora 14.00, festivitatea de premiere fiind prevăzută sâmbătă, în jurul orei 16.00-16.30, în zona statuii lui Mihai Viteazul (competitorii clasaţi pe podium vor avea parte de „flower ceremony”). Dacă în anii anteriori Ana Maria Brânză şi Marian Oprea au fost desemnaţi ambasadorii întrecerii de anvergură, care promovează prin sport imaginea Capitalei de Suflet a României, de data aceasta nu s-a mai apelat la “un nume”, la fel ca și în 2017.

Și în 2018, organizarea aparţine Primăriei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu Asociaţia „Sport la orice vârstă”, iar cuantumul premiilor ajunge la 20.000 de lei, bugetul total al concursului cifrându-se la aproximativ 200.000 de lei. Printre cei mai buni “tricolori” prezenți se numără Nicolae Soare (campion național la 5000 metri, 10.000 metri și semimarraton), Paula Todoran (multiplă campioană națională), Ștefan Gavril (semifondist din Brașov, care locuiește în Italia), sau localnica Alina Boholțan.

*King Mamut şi Queen Mamut!

Semimaratonul este cea mai spectaculoasă dintre cele 4 curse, traseul fiind unul complex: Parcul Unirii, se traverseaza Bulevardul “1 Decembrie 1918”, se intră pe aleea pietonală Bulevardul Transilvaniei, se urcă spre Catedrala Unitătii Naţionale şi apoi spre Vârful Mamut, unde primul concurent şi prima concurentă care ajunge vor primi titlurile de King Mamut şi Queen Mamut, dar şi premiile speciale în valoare de 300 de lei.

Ajungând la această secţiune, a premiilor vă prezentăm în continuare recompensele acordate celor mai bine clasaţi: *semimaraton la open (general masculin şi general feminin): locul 1 – 1400 de lei, locul doi – 1100 de lei, locul trei – 900 de lei, locul 4 – 600 de lei, locul 5 – 400 de lei, locul şase – 300 de lei; pe categorii de vârstă (masculin şi feminin): locul întâi – 300 de lei, locul doi – 200 de lei, locul trei – 100 de lei; se acordă două bonsuri financiar, masculin și feminin (500 de lei) pentru un nou record al traseului; *cros Star Transmission (10 kilometri): la open (general masculin şi general feminin): locul 1 – 600 de lei, locul doi – 400 de lei, locul trei – 300 de lei; pe categorii de vârstă (masculin şi feminin): locul întâi – 300 de lei, locul doi – 200 de lei, locul trei – 100 de lei; *cursa populară Selgros (2,7 kilometri, în limitele Cetății Alba Carolina): primele trei poziţii la open masculin şi feminin – vouchere/ echipament sportiv; cel mai bine clasat competitor din Alba (masculin sau feminin), la semimaraton şi cros – premiu de 200 de lei.

[nggallery id=6158]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea