// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Stadiul lucrărilor feroviare în puncte critice din loturile Coșlariu-Vințu de Jos și Vințu de Jos-Simeria. Se estimează finalizarea lor până decembrie 2018.

Asociația Pro Infrastructura a realizat un fotoreportaj excelent de pe Coridorul Feroviar Rin-Dunăre care prezintă în detaliu stadiul de pe diverse puncte critice din loturile Coșlariu-Vințu de Jos și Vințu de Jos-Simeria.

Potrivit acestora, dinspre Teiuș spre Coșlariu, în sfârșit s-au apucat să facă câteva ceva la firul care până acum era lăsat în paragină. În stație s-au mai adăugat niște traverse și s-au montat niște semnale. Pe firul celalalt au pus piatră spartă. E posibil  să se deschidă direct firul 2 Teius-Ramificatia M200A-M300 și liniile 1-3 Coșlariu. Dinspre Craciunel nimic nu s-a făcut nici o lucrare.

În cele 25 de zile cât s-a lucrat la Sântimbru pe firul 1 (1-25 septembrie), trenurile au intrat aici pe firul 2. În Sântimbru Hm viitoarele linii 1-2 sunt considerate provizoriu 2-3 și se pot efectua cruci în această stație.

În Bărăbanț cap Y se pare că nu se lucrează deloc la acest pod, pe firul 2 de multă vreme.

În Alba Iulia avem liniile 2 si 3 gata, iar la  Vințu de Jos de asemenea liniile sunt gata în mare parte. De la Blandiana pe firul 2 lucrările avansează destul de încet. La unele podețe nici nu s-au apucat să construiască. În Șibot încep încet, încet să vină cu piatra spartă.

Acum o lună s-a închis linia spre Cugir, pentru a fi modernizată până la semnalul de intrare și se pare ca s-a lucrat destul de repede aici.

Despre Orăștie nu mai e nimic de zis, la fel și Pricaz, lucrările fiind finalizate pe ambele fire.

Ne luăm adio de la firul 2 pe vechiul traseu și vom circula prin noul tunel când va fi gata (nu anul acesta, în orice caz).

De la mărețul pod DN7 peste viitorul traseu al căii ferate și până la Simeria Veche, ambele fire sunt gata.

Așadar mult a fost, puțin a mai rămas. Punctele unde mai sunt lucrări de amploare: Coșlariu, Blandiana-Șibot fir 2 și Pricaz-Turdaș (tunelul).  Se estimează finalizarea acestor două loturi până în decembrie 2018.

Sursa: Asociația Pro Infrastructura

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la FOTO: Stadiul lucrărilor feroviare în puncte critice din loturile Coșlariu-Vințu de Jos și Vințu de Jos-Simeria. Se estimează finalizarea lor până decembrie 2018.

  1. dolfi 23.10.2017 la 21:33

    Si tot cu nashul se va merge? Shoareci si shobolani vor mai fi in trenuri? Dar cersetori si baeti oachesi care vand telefoane?

  2. Je 23.10.2017 la 21:36

    De la Mediaş pana la Aiud sunt 80 km si trenul face 4 ore. Asta da linie de (super)viteza!