Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Stadiul lucrărilor feroviare în puncte critice din loturile Coșlariu-Vințu de Jos și Vințu de Jos-Simeria. Se estimează finalizarea lor până decembrie 2018.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Pro Infrastructura a realizat un fotoreportaj excelent de pe Coridorul Feroviar Rin-Dunăre care prezintă în detaliu stadiul de pe diverse puncte critice din loturile Coșlariu-Vințu de Jos și Vințu de Jos-Simeria.

Potrivit acestora, dinspre Teiuș spre Coșlariu, în sfârșit s-au apucat să facă câteva ceva la firul care până acum era lăsat în paragină. În stație s-au mai adăugat niște traverse și s-au montat niște semnale. Pe firul celalalt au pus piatră spartă. E posibil  să se deschidă direct firul 2 Teius-Ramificatia M200A-M300 și liniile 1-3 Coșlariu. Dinspre Craciunel nimic nu s-a făcut nici o lucrare.

În cele 25 de zile cât s-a lucrat la Sântimbru pe firul 1 (1-25 septembrie), trenurile au intrat aici pe firul 2. În Sântimbru Hm viitoarele linii 1-2 sunt considerate provizoriu 2-3 și se pot efectua cruci în această stație.

În Bărăbanț cap Y se pare că nu se lucrează deloc la acest pod, pe firul 2 de multă vreme.

În Alba Iulia avem liniile 2 si 3 gata, iar la  Vințu de Jos de asemenea liniile sunt gata în mare parte. De la Blandiana pe firul 2 lucrările avansează destul de încet. La unele podețe nici nu s-au apucat să construiască. În Șibot încep încet, încet să vină cu piatra spartă.

Acum o lună s-a închis linia spre Cugir, pentru a fi modernizată până la semnalul de intrare și se pare ca s-a lucrat destul de repede aici.

Despre Orăștie nu mai e nimic de zis, la fel și Pricaz, lucrările fiind finalizate pe ambele fire.

Ne luăm adio de la firul 2 pe vechiul traseu și vom circula prin noul tunel când va fi gata (nu anul acesta, în orice caz).

De la mărețul pod DN7 peste viitorul traseu al căii ferate și până la Simeria Veche, ambele fire sunt gata.

Așadar mult a fost, puțin a mai rămas. Punctele unde mai sunt lucrări de amploare: Coșlariu, Blandiana-Șibot fir 2 și Pricaz-Turdaș (tunelul).  Se estimează finalizarea acestor două loturi până în decembrie 2018.

Sursa: Asociația Pro Infrastructura

[nggallery id=4745]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea