Ziarul Unirea

FOTO: Sportul Petrești – Unirea Alba Iulia 2-1 (0-1), într-un joc amical pe „Pielarul” | Trupa lui Doru Oancea, la prima victorie, după ce a întors scorul! Afrapt (ex-Metalurgistul Cugir) a marcat pentru gazde

Divizionara terță Unirea Alba Iulia a pierdut partida de verificare de pe „Pielarul”, cu Sportul Petrești, ocupanta ultimei trepte a podiumului în Liga a IV-a la finele turului, scor 1-2 (1-0).

Rezultatul este just, după modul cum s-au derulat ostilitățile, echipa din eșalonul inferior întorcând rezultatul la reluare, golul egalizator fiind reușit de Afrapt, noul transfer, de la Metalurgistul Cugir.

ELIT

Trupa lui Doru Oancea este la primul succes în jocurile de verificare ale iernii, iar „alb-negrii” au în palmares o victorie (3-1 cu CIL Blaj) și două înfrângeri (1-3 cu „U” Cluj și 1-2 cu Sportul Petrești).

Într-un moment în care gazdele controlau ostilitățile, uniriștii au deschis scorul prin Captiu (29, după o lovitură liberă executată de Selagea și o reluare în bară a lui B. Ștef). La reluare, scorul a fost întors prin reușitele lui Afrapt (62, centrare D. Ianc din lovitură liberă) și Cr. Popa (88, a finalizat un contraatac), divizionara terță având un efectiv din care au lipsit, din diverse motive, 10 jucători.

A fost un duel între formații ce au suportat modificări pe banca tehnică în intersezon, Adrian Bicheși preluând Unirea Alba Iulia, iar Doru Oancea a fost instalat la cârma formației petreștene.

Sportul: D. Pop – B. Samoilă, Borșoi, Panfiloiu, Ov. Stancu – Javla, Ludwig – D. Ianc, Bălaș, N. Albu – Afrapt (ex-Metalurgistul Cugir); au intrat Dobre, T. Mărginean, S. Gheorghe, Vîjdea (Metalurgistul Cugir, s-a pregătit două săptămâni cu Unirea Alba Iulia), Buligă, Cr. Popa, Bleza (Sava și Cristurean, doar spectatori).

Unirea: Căt. Suciu – F. Morar, Onacă, R. Scrob, Pojar – B. Ștef, De Marco, Goguța, Davidaș – Selagea, Captiu; au  mai intrat Ov. Lazăr, Al. Man, Boboia, Schiau, M. Oprea, S. Iacșa, Adam.

10 absenți: Petric, A. Matei, Cr. Păcurar, Al. Giurgiu, I. Grozav, Tat, Fulea, Lăsconi, An. David, N. Rus

 

„Alb-negrii” mai întâlnesc pe CFR Cluj II (14 februarie, deplasare), CS Hunedoara – o dublă (17 şi 24 februarie) şi CNS Cetate Deva (21 februarie).

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

FOTO: Viitorul Sântimbru- CS Universitatea Alba Iulia 1-1 (0-1), în Cupa României | Surpriză la Galtiu

CS Universitatea Alba Iulia, marea favorită a viitoarei stagiuni în Liga a 4-a, a fost ţinută în şah la Galtiu,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Campionul Cupei României la box din 2020 îl face „K.O” pe maestrul emerit  Nicu Paștiu : „a cules ceea ce au sădit alții”

Campionul Cupei României la box din 2020 îl face „K.O” pe maestrul emerit  Nicu Paștiu : „a cules ceea ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj, în „16”-imile de finală ale Cupei CEV

Revenită în Cupa CEV, a doua competiție continentală la importanță, Volei Alba Blaj va juca în „16”-imile de finală o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO: CS Unirea Alba Iulia, bilanţ de vis: şase medalii la Naţionalele de marş!!! Ana Rodean şi echipa de senioare – aur!

CS Unirea Alba Iulia a reuşit un bilanţ extraordinar la Campionatele Naţionale de marş de la Piteşti, pe distanţa de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Atacantul cugirean Marian Codrea a semnat cu FC Brașov

Atacantul cugirean Marian Codrea (n. 1999) a făcut un pas în față în privința carierei, fotbalistul de sub Drăgana semnând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

România a câștigat opt medalii în prima zi a Campionatelor Balcanice de Atletism. La ce probe sportive s-au obținut perfomanțele

România a câștigat opt medalii în prima zi a Campionatelor Balcanice de Atletism. La ce probe sportive s-au obținut perfomanțele… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Surprize în Cupa României! Victorii pentru Inter Ciugud şi Limbenii Limba (Liga a 5-a), remiză la Stremţ

Surprize furnizate de echipele din Liga a 5-a, în etapa a doua a Cupei României, victorii pentru Inter Ciugud şi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO: Aiudeanca Bianca Valc (CSŞ Blaj), un fenomen: două titluri naţionale, cu recorduri personale şi 4 medalii de aur în 2021

“Uraganul” Bianca Valc, atletă originară din Aiud, pregătită de antrenoarea Ioana Bozdog şi legitimată la CSŞ Blaj, a reuşit o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Florin 10 februarie 2018 at 18:07

Chiar daca a fost un joc amical,eu cred ca nu e normal sa ne incurcam cu echipe de liga a 4 a indiferent de ce jucatori sunt introdusi pe teren.
Sezonul asta mai merge,insa daca la anul daca ne dorim cu adevarat promovarea,e nevoie de o selectie la lotul actual si de intariri.(Eventual tot juniori,insa mult mai valorosi)
Nu se poate promova cu lotul actual,in care se afla maxim 10 jucatori de valoare care dau totul pe teren,restul sunt cam plictisiti de fotbal.

Ptr Florin 11 februarie 2018 at 11:10

Partial ai dreptate dar cea cu juniorii …cam nu.Nu poti ataca promovarea cu ei.Si apoi ce juniori are Unirea.Uita la Galda, sunt meciuri in care are sase,sapte juniori in teren aproape toti fosti uniristi.Iti trebuiesc cinci ,sase jucatori cu experienta.Dar cel mai important sunt….banii.Nu sunt f multi Si atunci fotbal este de acei bani.Sotia nu se pricepe dar uitandu-se „fortat”la unele meciuri intreaba de ce strainii joaca asa frumos Si ai nostrii nu.Din cauza valorii data de banii castigati.

Florin 11 februarie 2018 at 12:58

Da,ai dreptatate,chiar e nevoie de cativa jucatori cu experienta,in special de un atacant pur sange,care sa marcheze si sa ajunga mai usor spre poarta.
Cu Selagea,Giurgiu,Ionut Grozav,Fulea+2,3 intariri,si cu inca cativa juniori devotati care isi doresc sa fie cu adevarat fotbalisti eu zic ca se poate face treaba buna.
Cu seriozitate si cu o ofensiva buna,eu zic ca la anul Unirea poate sa obtina promovarea.

Antitot 11 februarie 2018 at 14:28

Uitați un lucru foarte important domnilor ANTRENORUL!!Cu tot respectul pentru Dl Bichesi dar Unirea are nevoie de un antrenor cu mai multă experientă.

Mihai 11 februarie 2018 at 15:33

Antitot,ai mare dreptate !!! In tur am avut noroc cu Domnul Himcinschi care a creat o defensiva solida,altfel ne bateam la retrogradare,sa vedem ce o sa faca acum si domnul Bichesi.
Nu stiu cat de apreciata e ideea mea,dar domnul Talnar mi se pare cel mai potrivit pentru o relansare in fotbal a Unirii,el avand experienta la nivel de liga 1.

Comentariile sunt oprite