FOTO: sportivii de la Karate Forever Alba Iulia, antrenamente online pe perioada stării de urgență

Tot mai multe sporturi își mută pregătirea în mediul online pe perioada stării de urgență cauzate de pandemia de corovanirus din România. Un ultim exemplu în acest sens este oferit de karateka de la clubul Karate For Ever Alba Iulia, pregătiți de Shihan Simion Băluță 7 Dan și Sensei Alina Băluță 3 dan.

La antrenamentele programate de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 17.00 și 17.30, participă majoritatea sportivilor legitimați la clubul din Cetatea Marii Uniri.

ELIT

Facem karate și învingem coronavirusul. Eu și Alina încercăm să-i pregătim în continuare pentru competițiile ce vor urma după stabilizarea situației.  Suntem bucuroși că, deși stăm acasă, copii sunt receptivi la fiecare antrenament și suntem foarte mulțumiți de ei”, a spus Simion Băluță.

Pe lângă ședințele de pregătire cu competitorii din Alba, soții Băluță se implică și în antrenamentele sportivilor din Gorj, organizând, de asemenea, antrenamente pe grupul Karate Shotokan Oltenia, tot în zilele de luni, miercuri, vineri de la  orele 18.00, cu reprezentanții cluburilor C.S Petrom & Petrofac Karate Oltenia-Țicleni (președinte Simion Băluță), C.S Gilortul Tg. Cărbunești (antrenor Alina Băluță) și Petrolul Bustuchin (antrenor Simion Băluță).

Dupa ce activitatea se va relua, pe data de 3 octombrie, albaiulienii sunt invitati în Polonia – Inowroclaw, iar Simion Băluță va ține un curs de arbitraj  pregătitor pentru Campionatul European IMAF care se va disputa  anul acesta  în România, la Tg. Jiu. Alte competiții importante din anul 2020 sunt Super Cupa României “Alba Carolina” – organizată de ACS Karate Forever în colaborare cu DJST Alba, Campionatul Național FRAM-IKU Timișoara (federație recunoscută de MTS), Campionatul Național IMAF la Alba Iulia și Campionatul European FRAM-IKU Oradea (recunoscut de MTS)

Dan HENEGAR