FOTO: Spectacol feeric al naturii într-o explozie de culori şi frumos, în Parcul Dendrologic din Alba Iulia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Să priveşti copacii şi arbuştii înfloriţi, plimbându-te pe aleile sinuoase ale Parcului Dendrologic din Alba Iulia, sub ploaia de petale, e aproape o sărbătoare a naturii. Nimic nu atrage mai mult atenţia şi captează interesul decât o pată de culoare într-o mare de verde.

Primăvara este la fel de fascinantă ca oricare anotimp. Albaiulieni şi turişti, iubitori de natură, fac adevărate pelerinaje în mijlocul naturii pentru a admira apropierea verii, anunţată de sublima simfonie a culorilor ce dau o frumuseţe ireală copacilor.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Oamenii se plimbă pe aleile parcului lăsându-se dezmierdaţi de adierea vântului primăvăratic. Câţiva trecători, furaţi de frumuseţea peisajului, poartă parcă  un dialog interior cu ei înşişi. Bogăţia de culori alcătuieşte de la sine un spectacol feeric al naturii la care rămâi mut. În faţa acestor frumuseţi dumnezeieşti, îţi vine greu să crezi că tot ceea ce vezi este real.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Mai degrabă, pare că ceva misterios a combinat culorile, de la tonurile pale la cele mai aprinse, cum arareori întâlneşti, de la verdele în degrade…până la galbenul aprins şi portocaliu, aduse până la desăvârşire. Sunt peisaje de o frumuseţe copleşitoare, divină, trezind în inimi pacea, iubirea, liniştea, armonia. Această frumuseţe este învăluită în parfumul florilor de salcâm ale căror splendori şi miresme te cuceresc pentru totdeauna.

FOTO: facebook Parcul Dendrologic Alba Iulia

 

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Costel 21 mai 2017 at 12:51

Superb parcul!!

Comentariile sunt oprite