Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Spectacol feeric al naturii într-o explozie de culori şi frumos, în Parcul Dendrologic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Să priveşti copacii şi arbuştii înfloriţi, plimbându-te pe aleile sinuoase ale Parcului Dendrologic din Alba Iulia, sub ploaia de petale, e aproape o sărbătoare a naturii. Nimic nu atrage mai mult atenţia şi captează interesul decât o pată de culoare într-o mare de verde.

Primăvara este la fel de fascinantă ca oricare anotimp. Albaiulieni şi turişti, iubitori de natură, fac adevărate pelerinaje în mijlocul naturii pentru a admira apropierea verii, anunţată de sublima simfonie a culorilor ce dau o frumuseţe ireală copacilor.

Oamenii se plimbă pe aleile parcului lăsându-se dezmierdaţi de adierea vântului primăvăratic. Câţiva trecători, furaţi de frumuseţea peisajului, poartă parcă  un dialog interior cu ei înşişi. Bogăţia de culori alcătuieşte de la sine un spectacol feeric al naturii la care rămâi mut. În faţa acestor frumuseţi dumnezeieşti, îţi vine greu să crezi că tot ceea ce vezi este real.

Mai degrabă, pare că ceva misterios a combinat culorile, de la tonurile pale la cele mai aprinse, cum arareori întâlneşti, de la verdele în degrade…până la galbenul aprins şi portocaliu, aduse până la desăvârşire. Sunt peisaje de o frumuseţe copleşitoare, divină, trezind în inimi pacea, iubirea, liniştea, armonia. Această frumuseţe este învăluită în parfumul florilor de salcâm ale căror splendori şi miresme te cuceresc pentru totdeauna.

FOTO: facebook Parcul Dendrologic Alba Iulia

[nggallery id=3979]

 

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea