Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO. Sosirea primăverii, marcată la Liceul ”Ștefan Manciulea” din Blaj prin activități cultural-artistice. Elevii au realizat felicitări, brățări și mărțișoare din materiale ecologice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăvara este anotimpul renașterii și al bucuriei, pe care fiecare persoană îl consideră a fi un nou început. Prima zi a lunii martie oferă motiv de a zâmbi, iar țara noastră celebrează această înnoire spirituală printr-un mod aparte. Mărțișorul constituie un simbol al primăverii încă din cele mai vechi timpuri, având diferite forme, dar a fost întotdeauna însoțit de nelipsitul șnur în culorile alb și roșu.

Sosirea primăverii a fost marcată și la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj prin activități cultural-artistice. Proiectul intitulat „Roșu și alb” s-a derulat în perioada 24 februarie-1 martie 2017 și a constat în realizarea unor activități care au implicat resurse ecologice. Inițiativa proiectului a revenit următoarelor cadre didactice: prof. Anișoara Ciobanu, prof. Ioana Breazu, prof. Cristina Savonea, prof. Delia Pop, în colaborare cu doamna prof. Iulia Dancu și doamna bibliotecar Mărioara Arion. Echipa managerială reprezentată de domnul director Ioan Marcu și doamna director Elena Drăgan, a susținut și s-a implicat în derularea acestui proiect.

Începând cu data de 24 februarie, elevii din clasa a XI-a C, coordonați de doamna profesoară Anișoara Ciobanu, au confecționat mărțișoare și brățări din materiale ecologice. Clasa a XI-a învățământ profesional, a realizat felicitări și mărțișoare tot din materiale ecologice, fiind coordonați de doamna profesoară Emilia Comșa. Cu aceeași dăruire și implicare, doamna profesoară Cristina Savonea a susținut activitatea elevilor care au confecționat mărțișoare originale. Rezultatele muncii tuturor celor implicați s-a concretizat într-o expoziție de mărțișoare și felicitări.

Data de 1 Martie a fost evidențiată prin referate ce au punctat importanța mărțișorului, evoluția acestuia de-a lungul timpului, precum și tradiții sau superstiții referitoare la semnificațiile sale. Elevii clasei a XI-a, profil servicii, coordonați de doamna prof. Ioana Breazu au surprins aceste aspecte: Paula Blaj, Cristina Muntean, Anamaria Barabaș, Tudor Hațegan, Gianina Ghejan, Anamaria Banea și Lavinia Lunca. Programul a conținut și recitarea unor poezii tematica stabilită, precum și prezentare power point cu informații referitoare la prima lună a primăverii.

Implicarea activă și entuziasmul elevilor denotă faptul că ziua de 1 Martie are o semnificație importantă pentru tânăra generație. Felicităm cadrele didactice și elevii pentru inițiativă și dorința de a realiza astfel de proiecte.

[nggallery id=3517]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea