Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Somnul „Vasile”, scos afară din apă de un pescar, în județul Alba. Câte kilograme are și ce impact negativ are braconajul asupra apelor din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un somn de 11 kg a fost prins în cursul acestor zile de un pasionat al pescuitului din Alba, într-unul din multiplele râuri pe care județul nostru de oferă.

„Vasile”, așa cum a fost botezat de către bărbatul care l-a prins, nu este însă nici pe departe unul dintre „monștrii” care se găsesc în apele din Alba.

Potrivit pescarului care a prins și somnul „Vasile” pe râul Mureș, în apropiere de Aiud, exemplare mult mai mari au putut fi observate și de asemenea și capturate, dar într-un număr mai mic în acest an, din cauza braconajului.

„Din cauza balastierelor, peștii dispar într-un ritm alarmant. Anul asta e primul de talie, cât de cât. Acum 10 ani prindeam 5 pe săptămâna.

Nu se mai înmulțesc din cauza mâlului care provine de la spălarea balastului. Icrele nu mai eclozează. Se sufocă și mor. Sunt zeci asemenea stații de spălare a balastului care deversează ilegal rezidurile in albia râului. Ilegal, dar cu voia legiuitorilor.”, a mai adăugat pescarul.

Sursa foto: facebook, Sebastian Sebas


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea