Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO| Şedinţa Colegiului Prefectural al Judeţului Alba: Despre ce au vorbit șefii serviciilor publice deconcentrate și a instituțiilor publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

 Şedinţa Colegiului Prefectural al Judeţului Alba: Despre ce au vorbit șefii serviciilor publice deconcentrate și a instituțiilor publice

Şedinţa Colegiului Prefectural al Judeţului Alba a avut loc începând cu orele 11:00, la sediul Instituției Prefectului Județul Alba, Sala 100, sub conducerea Prefectului Județului Alba, domnul Albu Nicolae și cu participarea conducătorilor serviciilor publice deconcentrate și a altor instituții publice din județul Alba.

Temele înscrise pe ordinea de zi au fost următoarele: Informare privind lucrările de cadastru și publicitate imobiliară în județul Alba – Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară; Raport de activitate al Gărzii Forestiere Județene Alba; Informare privind activitatea Direcției Silvice Alba.

În deschiderea ședinței domnul Nicolae Albu, a dat cuvântul doamnei Cornelia Țăran Baba, Directorul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care a prezentat principalele rezultate ale activității în perioada ianuarie-august 2022. Pentru creșterea calității serviciului furnizat a fost facilitată înregistrarea on-line a cererilor. Aplicația informatică a fost funcțională permanent pentru eliberarea extraselor de carte funciară, fiind înregistrate și eliberate prin sistemul e-paymant un număr de 23074 cereri, respectiv extrase, dintre care 2940 pe B.C.P.I. Aiud, 13465 pe B.C.P.I. Alba-Iulia, 1862 pe B.C.P.I. Blaj, 1914 pe B.C.P.I. Câmpeni, 2893 pe B.C.P.I. Sebeș. Respectând prevederile legale și procedurile aplicabile în materie, au fost emise în cursul anului 2022 un număr de 604 titluri de proprietate pentru o suprafață de teren de 795.69 ha, din care 593 titluri pentru teren agricol în suprafață de 780.83 ha și 10 titluri aferente unei suprafețe de 14.86 ha teren forestier. Au fost elaborate pentru scrierea titlurilor de proprietate și au fost înscrise din oficiu în cartea funciară un număr de 679 documentații.

În continuarea ședinței a luat cuvântul domnul Crișan Petru, Șef birou, Garda Forestieră Județeană Alba evidențiind principalele obiective atinse în primul semestru al anului 2022. Au fost desfășurate mai multe acțiuni de verificare, după cum urmează: verificarea și înregistrarea documentațiilor pentru 105 operatori economici în sistemul SUMAL2.0;368 verificări a contractelor de administrare/servicii silvice; 35 documentații depuse pe Măsura 15.1”Plăți pentru angajamente de silvomediu ” verificate; 54 documentații depuse de către 15 ocoale silvice pentru proprietari, persoane fizice sau juridice pentru ajutoarele de stat pentru servicii silvice acordate proprietarilor de păduri, conform HG864/2016. În urma controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 228 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală a amenzilor de 488750 lei, fiind luate și măsuri de confiscare a materialelor lemnoase. A fost confiscată fizic o cantitate totală a 57,44 mc materiale lemnoase, iar valoric a fost confiscată cantitatea totală de 2295,34 mc materiale lemnoase cu o valoare totală de 443456,28 lei. Au fost constatate 7 fapte de natură infracțională pentru tăieri ilegale de arbori și fals informatic. Garda Forestieră a participat în comisii de evaluare a pagubelor produse de fauna de interes cinegetic, 74 cazuri de pagube agricole și pagube produse la animalele domestice.

La următorul punct de pe ordinea de zi, domnul Boariu Gheorghe Dan, Director al Direcției Silvice Alba, a prezentat principalele aspecte ale activității direcției. Directia Silvică Alba are în administrare o lungime de 7809 km drumuri forestiere. În anul 2022 s-au executat lucrări de regenerarea pădurilor pe o suprafață de 303 ha din care 139 ha împăduriri integrale. Lucrări de îngrijire în arborete tinere se vor executa pe o suprafat de 2500 ha. Investițiile realizate în 2022 sunt în valoare de 2052.5 mii lei și provin din fonduri proprii, credite externe și din fondul de accesibilizare și constau din achiziția de utilaje de exploatare forestieră și reabilitarea și construcția de drumuri forestiere. În ceea ce priveste activitatea de pază, s-au efectuat pană în prezent, un număr de 1555 inspecții de fond și s-a găsit un volum de 52 mc material lemnos tăiat ilegal din care 24 mc material lemnos justificat. Valoarea prejudiciului este de 13146 lei.

La punctul Diverse de pe ordinea de zi domnul Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba a informat membrii colegiului cu privire la controalele efectuate de echipe mixte sub coordonarea instituției prefectului la unitățile de învățământ pentru pregătirea deschiderii noului an școlar. A arătat că 70% din totalul unităților de învățământ au fost verificate, controlul fiind în desfășurare la 455 unități de învățământ cu un total de 860 de clădiri.

Domnul Nicolae Albu, a felicitat instituțiile publice implicate în gestionarea situațiilor de urgență și a ordinii publice, subliniind importanța intensificării activităților de prevenire a consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor vulnerabili și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

La finalul ședinței a fost adoptată Hotărârea nr.12/2022 a Colegiului Prefectural al Județului Alba privind stabilirea datei și a tematicii ședinței următoare. Se stabilește ca dată de desfășurare a următoarei ședințe 28 septembrie 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății

Bogdan Ilea

Publicat

în

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății Ministerul Sănătății a propus un proiect legislativ care interzice comercializarea junk food-ului. Dacă va fi adoptat, vânzarea de pizza, chipsuri și sucuri va fi ilegală la o distanță mai mică de 500 de metri de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea