Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Sebastian, tânăr absolvent al Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și în prezent pilot de elicopter, va participa la prima lui misiune internaţională cu Detașamentul „Carpathian Pumas”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sebastian a absolvit Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia în anul 2011 iar acum este pilot de elicopter. Împreună cu Detașamentul „Carpathian Pumas” va participa la prima lui misiune internaţională.

Sebastian este un om hotărât de mic. De la 13 ani, mai exact, când a știut că își dorește să fie militar. Drept urmare a urmat cursurile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

”M-am informat despre aviație, am dat admiterea la Academia Forțelor Aeriene și astfel am urmat parcursul oricărui pilot din aviația militară română. Am început cu avionul și după ce am acumulat aproximativ 250 de ore pe zbor pe acest tip de aeronavă, în urma unui control medical am decis să trec la elicoptere.”

Locotenentul Sebastian Oniga este acum pilot de elicopter și se pregătește să plece în prima sa misiune internațională cu Detașamentul „Carpathian Pumas”, care va participa la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Misiunile principale ale detașamentul românesc vor fi de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare.

Cer senin şi misiune uşoară!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea